NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
68 korisnika su online (22 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 68

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   4 Anonimnih korisnika

« 1 ... 12 13 14 (15)

Re: konačno akvarij
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: anastasija0702
ima litko ideju kako da ovui lampu bolje namjestim tj bliže? udaljena je oko 40 ak cm od kopna a jedini drugi način je da je naslonim na plastiku što nije pametno ili da je spustim unutra li bi bila preblizu onda kornjačama. možda da preko plastike zalijepim malo folije takoda se ne zagrijava? što mislite? koliko bi mi trebalo litara tog sintetičkog stakla za moj akvarij? ja sam danas dodala oko 500 ml onog sredstva za pripremu vode. ima li opasnosti ako je previše? da li se sa svakom malom promjenom vode treba na dodanu vodu dodavati to sredstvo?

Da li bi mogla jos malo pomaknuti dio poklopca sa lampama da imas vecu rupu za reflektoricu? Da nije toliko blizu poklopca?
Sumnjam da bi aluminijska folija tu pomogla...
Litra medija bi ti bila dovoljna, pitanje je da li ce i to sve stati u taj filter.
Predoziranje sredstva ne bi trebalo imati negativne ucinke, ali bolje nemoj pretjerati.
Kada dodajes novu vodu u akvarij doziras sredstvo na tu kolicinu vode.

Citiraj:

50 ml. d ali će meni s vremenom biti ok ovaj akvarij za ove kornjače ako ga nadogradim i napunim do vrha a odozgo bude kopno? mislim da pun ima 200 litara tako piše u dimenzijama plus bi imao kopneni dio još ograđen staklom. za sada ništa od toga ali za godinu možda kad se zaposlim. zanima me još kako da ovu lampu instaliram bliže?? ima li tko ideju?

Kornjace ce ti s vremenom prerasti akvarij i povecavanje dubine nece pomoci. Odraslim kornjacama je potrebna duzina 150 cm za plivanje, zato sam ti u onoj prvoj temi rekao da uzmes najmanje 120 cm da ti dulje izdrzi.

Citiraj:

s čime vi brišete staklo u akvariju? ja sam probala dodati onog sredstva što im se stavi u vodu na krpu i neće mi iziđe s time samo je još zamazanije. onda sam probala staviti malo srestva za stakl a na krpu ali i to ostavlja zamazani trag po staklu. zanima me još onom vodenom bilju je li nužno svaka dva dana mijenjati vodu? meni se voda čini čisto ali mi bilje ne ide baš tj oni vanjski listovi se osuše a unutra pravi nove. možda zato jer ne mijenjam svaka dva dana?

Staklo ne mozes cistiti sredstvom za pripremu vode zato jer ono nema nikakva svojsva u sebi koja bi ti olaksala posao. Ali sredstvo za spustanje ph vrijednosti vec ima smisla koristiti jer sadrzi kiselinu koja otapa kamenac. Npr. Sera ph minus.
Ti mozes duze ostaviti bilje bez promjene vode, ali tada riskiras da ce pocnu stvarati alge. Nacin rasta koji si opisala je sasvim normalan za tu biljku. Samo moras paziti da ti vanjski listovi nisu potopljeni u vodu jer ce poceti truliti brze nego sto bi trebali.

Pisano: 21.05.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
hvala na odgovorima, ja sam stavila lampu onako naslonjenu jer im je inače predaleko. ja sam onaj ugljen bacila u kantu a ovi u pet shopu su mi rekli da svaka 3-4 mj treba mijenjati ugljen, ne znam da li da ga izvadim iz smeća onda. bacila sam ga sve sa onim vrećicama, d ali sam njih trebala ostaviti? što se tiče akvarija, nemam namjeru kupovati novi veći. sad sam u filteru u jednom dielu ostavila spužvicu sa onim kotačuićima a u drugom samo spužvicu, da li da vratim taj ugljen ili je štetno ako stoji više od mj dana?
i zanima me na što trebam paziti kod kupnje one reflektorice sa sunčevim spektrom jer je idem ujutro kupiti. nabavilas am im danas onaj magnet za čišćenje stakla i vunu za u filter jednokratnu. meni se njihova voda i dalje čini zelenkastom, možda je to od pozadine neznam. sada sam im stavila dio vodene salate unutra malo je jedu ali je nisu cijelu sredili. što se akvarija tiče sumnjam da će veći dobiti barem ne u sljedećih 2-3 godine. u kolikom vremenu će prerasti ovaj? ja stvarno nemam mjesta za veći. veći od ovog bi stao jedino nekih pedalj otprilike u ovaj prostor di je sad a za pedalj mi s ene isplati kupovati novi akvarij a i ne radi i nisam u mogućnosti. ja sam im planirala smao dignuti kopno iznad jedan kat tako da ga napunim do vrha. neznam i da imam veći di bi ga stavila jer je ovo jedini kantun di nije prozor. stvarno u skoroj budućnosti nema šanse za to. pa zašto im se onda puni doo vrha zar im to ništa nebi pomoglo d aim povećam s vremenom dubinu vode?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
zanima me što znači 5.0 ili 2.0 repti glo tj u čemu je razlika. d ali je to jačina neonke ili je razlika u dimenziji? mislim ujutro potražiti tu neonku pa da znam i javite mi za ugljen da li da izvadim iz smeća one kesice barem jer ja sam ga bacila sve onako.

Regularni član
Regularni član

See User information
uzmi 5.0, to je za kornjace
10.0 je prejako, to je za pustinjske gmazove, a 2.0 se koristi samo radi boje svjetla, koliko znam

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ok. hvala na savijetu uzeti ću onda tu. a što danapravim glede ugljena? bilo mi je krivo da sam ga bacila kad mi je ovaj iz pet shopa rekao da ugljen valja par mjeseci. neznam da li trebam iskopati barem kesice iz smeća? koliko dođe 1 litra tog staklenog medija za filter??

Regularni član
Regularni član

See User information
ugljen se treba mijenjat svakih mjesec dana jer pocne otpustat tvari koje je skupio na sebe.

mislim da u normalnom akvariju ugljen nije prijeko potreban, ali neka me netko ispravi ako misli da nemam pravo :/

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
bog
opet ja. nisam našla neonku neki dan, ovaj tj ću viditi u glavnom pet shopu, znači da tražim repto glo 5.0? zanima me jedna stvar. čini mi se voda u akvariju zelenkasta mrvicu uvik. da li je to normano? neznam je li do pozadine možda je i od tog tapeta u pozadini. kad slikam ne vidi se ta nijanska valjda od blica.
inače zid je narančast tako da ipak nije tako žuto kako izgleda na ove dvi slike. vodu im minjam jednom tjedno usisavanjem oko jednog sića. dodajem repto safe, i malo gnojiva za vodenu salatu. eto sad vidite kako im je sad sa novim kopnom, iznimno su zadovoljne i griju se vani često. vodenu salatu baš i ne vole tako d asam im dio stavila u akvarij. najviše vole običnu salatu, pojedu jednu šaku salate bez problema. zanima me u kolikom vremenu će prerasti ovaj akvarij? ali mislim stvarno prerasti čisto da znam da se pripremim na tu činjenicu. meni s ečini da nisu puno narasle otkad su u akvariju. ova veća je jedino dobila veće nokte ali sudeći po repu kad ga stavi na stranu reć bi da je ženka, neznam. povremeno si izvode ono s kandžama pred nosom jedna drugoj. neznamda li udvaraju ili prijete, zasada smo bili zaključili da su ženke.

Dodaj datoteku:

jpg  P5230339 [800x600].jpg (104.52 KB)
1045_4bf8fc44c580c.jpg 800X600 px

jpg  P5230341 [800x600].jpg (119.04 KB)
1045_4bf8fc545ec15.jpg 800X600 px

jpg  P5230342 [800x600].jpg (114.97 KB)
1045_4bf8fc63d0cc7.jpg 800X600 px

Pisano: 23.05.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ugljen gubi svojstva adsorbcije nakon mjesec-mjesec i pol dana, a ne 3-4 mjeseca, pogotovo ne taj kineski. Ugljen nece stetiti, samo ne obavlja svoju funkciju. Informaciju da pocne ispustati upijene spojeve nitko nije uspio potvrditi...

U vezi rasvjete, obicne reflektorice za gmazove sadrze samo UVA zrake!
Tebi treba neonka koja sadrzi i UVA i UVB zrake.
Razlika između 2.0 i 5.0 je u kolicini zracenja. Lampe 2.0 isijavaju najmanje zracenja i preporucuju se iskljucivo kao pomocne neonke koje pogoduju rastu bilja. Verzija 5.0 je za tropske i suptropske zivotinje, dok je 8.0/10.0 za pustinjske zivotinje.
Tebi treba 5.0, dobro je @NicCharlie rekla.

Sto se tice dubine vode, naravno da ce im bolje biti u dubljoj vodi. Ali neki minimum za pravilno drzanje ovih kornjaca bi trebao biti prostor za plivanje 150*50*40 cm. Duzina je najvaznija za plivanje. Ljudi drze kornjace u svakakvim uvjetima, tvojima je za sada super, i ako ce provesti neko vrijeme u malo manjem smjestaju sa svim potrebnim uvjetima nije to nista strasno. Tesko je reci kada ce kornjace prerasti akvarij, ali sigurno ce brze rasti kada su u boljim uvjetima. Samo je vazno da si ti toga sjvesna i da ces im jednog dana omoguciti taj prostor.

Moguce da je voda zelenkasta od plutajucih algi. Probaj malo smanjiti osvjetljenje i pripazi da ne stavljas previse gnojiva. Zelena voda ne steti kornjacama.

Pisano: 25.05.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
nism stavljala puno gnojiva samo malo. stavila sam dosta sredstva za pripremu vode pola bočice. možda se od toga isto razvijaj. gorim im samo jednu neonku i žarulju od 40 w iznad onako pričvršćenu za ono željezo. mislila sam da li da im uopće grijem zrak kod nas je jako zavrućilo. za kratke rukave.

Pisano: 25.05.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
bog
evo upravos am prominila oko 14 litara vode iz akvarija i opet mi se voda čini zeleno. da nije to možda jer više nemam ugljen u fillteru? neznam ali baš je zelena a usisavala sam dno i sve.

Pisano: 26.05.2010

« 1 ... 12 13 14 (15)

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum