Pregledava ovu temu:
4 Anonimnih korisnika
Re: konačno akvarij |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
hvala na odgovorima, ja sam stavila lampu onako naslonjenu jer im je inače predaleko. ja sam onaj ugljen bacila u kantu a ovi u pet shopu su mi rekli da svaka 3-4 mj treba mijenjati ugljen, ne znam da li da ga izvadim iz smeća onda. bacila sam ga sve sa onim vrećicama, d ali sam njih trebala ostaviti? što se tiče akvarija, nemam namjeru kupovati novi veći. sad sam u filteru u jednom dielu ostavila spužvicu sa onim kotačuićima a u drugom samo spužvicu, da li da vratim taj ugljen ili je štetno ako stoji više od mj dana?
i zanima me na što trebam paziti kod kupnje one reflektorice sa sunčevim spektrom jer je idem ujutro kupiti. nabavilas am im danas onaj magnet za čišćenje stakla i vunu za u filter jednokratnu. meni se njihova voda i dalje čini zelenkastom, možda je to od pozadine neznam. sada sam im stavila dio vodene salate unutra malo je jedu ali je nisu cijelu sredili. što se akvarija tiče sumnjam da će veći dobiti barem ne u sljedećih 2-3 godine. u kolikom vremenu će prerasti ovaj? ja stvarno nemam mjesta za veći. veći od ovog bi stao jedino nekih pedalj otprilike u ovaj prostor di je sad a za pedalj mi s ene isplati kupovati novi akvarij a i ne radi i nisam u mogućnosti. ja sam im planirala smao dignuti kopno iznad jedan kat tako da ga napunim do vrha. neznam i da imam veći di bi ga stavila jer je ovo jedini kantun di nije prozor. stvarno u skoroj budućnosti nema šanse za to. pa zašto im se onda puni doo vrha zar im to ništa nebi pomoglo d aim povećam s vremenom dubinu vode?
Pisano: 21.05.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
zanima me što znači 5.0 ili 2.0 repti glo tj u čemu je razlika. d ali je to jačina neonke ili je razlika u dimenziji? mislim ujutro potražiti tu neonku pa da znam i javite mi za ugljen da li da izvadim iz smeća one kesice barem jer ja sam ga bacila sve onako.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
uzmi 5.0, to je za kornjace
10.0 je prejako, to je za pustinjske gmazove, a 2.0 se koristi samo radi boje svjetla, koliko znam
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ok. hvala na savijetu uzeti ću onda tu. a što danapravim glede ugljena? bilo mi je krivo da sam ga bacila kad mi je ovaj iz pet shopa rekao da ugljen valja par mjeseci. neznam da li trebam iskopati barem kesice iz smeća? koliko dođe 1 litra tog staklenog medija za filter??
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
ugljen se treba mijenjat svakih mjesec dana jer pocne otpustat tvari koje je skupio na sebe.
mislim da u normalnom akvariju ugljen nije prijeko potreban, ali neka me netko ispravi ako misli da nemam pravo :/
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
bog
opet ja. nisam našla neonku neki dan, ovaj tj ću viditi u glavnom pet shopu, znači da tražim repto glo 5.0? zanima me jedna stvar. čini mi se voda u akvariju zelenkasta mrvicu uvik. da li je to normano? neznam je li do pozadine možda je i od tog tapeta u pozadini. kad slikam ne vidi se ta nijanska valjda od blica. inače zid je narančast tako da ipak nije tako žuto kako izgleda na ove dvi slike. vodu im minjam jednom tjedno usisavanjem oko jednog sića. dodajem repto safe, i malo gnojiva za vodenu salatu. eto sad vidite kako im je sad sa novim kopnom, iznimno su zadovoljne i griju se vani često. vodenu salatu baš i ne vole tako d asam im dio stavila u akvarij. najviše vole običnu salatu, pojedu jednu šaku salate bez problema. zanima me u kolikom vremenu će prerasti ovaj akvarij? ali mislim stvarno prerasti čisto da znam da se pripremim na tu činjenicu. meni s ečini da nisu puno narasle otkad su u akvariju. ova veća je jedino dobila veće nokte ali sudeći po repu kad ga stavi na stranu reć bi da je ženka, neznam. povremeno si izvode ono s kandžama pred nosom jedna drugoj. neznamda li udvaraju ili prijete, zasada smo bili zaključili da su ženke. Dodaj datoteku: P5230339 [800x600].jpg (104.52 KB) P5230341 [800x600].jpg (119.04 KB) P5230342 [800x600].jpg (114.97 KB)
Pisano: 23.05.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ugljen gubi svojstva adsorbcije nakon mjesec-mjesec i pol dana, a ne 3-4 mjeseca, pogotovo ne taj kineski. Ugljen nece stetiti, samo ne obavlja svoju funkciju. Informaciju da pocne ispustati upijene spojeve nitko nije uspio potvrditi...
U vezi rasvjete, obicne reflektorice za gmazove sadrze samo UVA zrake! Tebi treba neonka koja sadrzi i UVA i UVB zrake. Razlika između 2.0 i 5.0 je u kolicini zracenja. Lampe 2.0 isijavaju najmanje zracenja i preporucuju se iskljucivo kao pomocne neonke koje pogoduju rastu bilja. Verzija 5.0 je za tropske i suptropske zivotinje, dok je 8.0/10.0 za pustinjske zivotinje. Tebi treba 5.0, dobro je @NicCharlie rekla. Sto se tice dubine vode, naravno da ce im bolje biti u dubljoj vodi. Ali neki minimum za pravilno drzanje ovih kornjaca bi trebao biti prostor za plivanje 150*50*40 cm. Duzina je najvaznija za plivanje. Ljudi drze kornjace u svakakvim uvjetima, tvojima je za sada super, i ako ce provesti neko vrijeme u malo manjem smjestaju sa svim potrebnim uvjetima nije to nista strasno. Tesko je reci kada ce kornjace prerasti akvarij, ali sigurno ce brze rasti kada su u boljim uvjetima. Samo je vazno da si ti toga sjvesna i da ces im jednog dana omoguciti taj prostor. Moguce da je voda zelenkasta od plutajucih algi. Probaj malo smanjiti osvjetljenje i pripazi da ne stavljas previse gnojiva. Zelena voda ne steti kornjacama.
Pisano: 25.05.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
nism stavljala puno gnojiva samo malo. stavila sam dosta sredstva za pripremu vode pola bočice. možda se od toga isto razvijaj. gorim im samo jednu neonku i žarulju od 40 w iznad onako pričvršćenu za ono željezo. mislila sam da li da im uopće grijem zrak kod nas je jako zavrućilo. za kratke rukave.
Pisano: 25.05.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
bog
evo upravos am prominila oko 14 litara vode iz akvarija i opet mi se voda čini zeleno. da nije to možda jer više nemam ugljen u fillteru? neznam ali baš je zelena a usisavala sam dno i sve.
Pisano: 26.05.2010
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.