Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: konačno akvarij |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
onda da ne lijepim ni šljunak ni pijesak, nego samo pločice po stepenicama da se mogu dignuti? zar im neće biti to preklisko?
Pisano: 04.05.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
preckice se lijepe samo na prilaz,da se moze penjati....a sljunak gore po kopnu znaci oboje lijepis
Pisano: 05.05.2010
|
|||
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ja sam mislila samo te prečkice zalijepiti zbog održavanja. a viditi ću kupila sam ceresit cs 23 za akvarije i stakla pa ću prvo te prečkice a ako bude potrebno mogu naknadno lijepiti šljunak iako mislim da mogu one i bez toga. koliko se treba sušiti taj silikon prije stavljanja u akvarij? smiju li kornjače biti u akvariju ako se u njemu lijepi nešto ja bi trebala zalijepiti jedan gumeni pipak koji bi mi držao fiksno pumpu pa me zanima mogu li one ostati u akvariju ili moraju biti van?
Pisano: 06.05.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Silikon se susi 24 sata. Silikon istupsta otrovne plinove dok se susi pa bi bilo pametnije kornjace maknuti van. Također imaj na umu da ne mozes lijepiti pod vodom.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
je makla sam ih van u onu plastičnu kutiju di su prije bile. čistila sam generalno akvarij. onaj crni ugljen se ne ispire?? ja imam kotačiće, dvi spužve i dvi kesice ugljena. ovo mi je prvi put da sve to čistim. povadila sam ono kamenje i promjenila 60% vode jer je sva bila zelenkasta. usisavala sam s onim usisavačem ali ima previše šporkice po dnu i neće svaki put da mi povuče ne znam u čemu je caka. ugl namučila sam se ko pas. imam problema sa mušicama, poubijala sam većinu ali one se kote tu u onom dijelu di je filtracija. vjerojatno jer nije redovito bilo čišćeno sve. neznam, nova sam pa mi je trebalo vremena malo da mi sjedne sve i da se oslobodim straha da će me struja stresti ali sad je već ok. mislim da bi ćešće trebala mijenjati vodu. da li će biti ok bez da im lijepim onaj šljunak na kopno? je zanmd a ne može s epod vodom ovaj gumeni pipak je iznad vode i samo će držati kako tako pumpu fiksnom. neznam kakva je procedura kod čišćenja akvarija ja sam promjenila većinu vode, isprala cijev onu sa rupicama, one kotačiće i spužve u vodi akvarijskoj, usisavala dno u akvariju i malo staklo pobrisala. upalila sam da se filtrira i ostavila poklopac otvoren tako da ako ima mušica otiđu a i da s esuši silikon od one gumene prijanjaljke. valjda nisam što zaboravila kod čišćenja.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
stavila sam im ovo novo kopno ali još na njega neće da iziđu. neznam da li je to zato što nisam zalipila šljunak nego samo skalinice od pleksiglasa tako da s emogu dignuti. viditi ću oće li se dizati gore ako ne onda ću morati zalipiti šljunak.
Pisano: 07.05.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Aktivni ugljen bi se trebao mijenjati svakih mjesec dana jer gubi svoja svojstva. Druga mogucnost je da ga zamjenis nekim drugim medijem.
Dno nikada ne moras pre detaljno ocistiti, vazno je da usisas vecinu otpada. Da bi princip spojenih posuda funkcionirao u cijevi ne smije biti zraka. Najlakse ti je cijelu cijev smotati i ubaciti u akvarij na nacin da sav zrak izađe van. onda samo zgrabis jedan kraj i ubacis u kantu. Treba malo prakse, ali s vremenom ce ti to uci u rutinu. Jesi li apsolutno sigurna da se te musice bas razmnozavaju u poklopcu? Ako te je strah struje ugasi filter kada radis nesto u akvariju. Prilikom ciscenja bi se u svakom slucaju trebao ugasiti. Jednom tjedno bi trebala promijeniti 1/3 vode. Ljepljenje sljunka na kopno je tvoj izbor, ja sam ti vec rekao svoje misljenje.
Pisano: 08.05.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
hvala kori na strpljenju i na korisnim savjetima a i svima drugima. čime bi se moglo zamijeniti taj aktivni ugljen da bude trajnije rješenje? za sada još neću ništa lijepiti na kopno, pokušati ćuostaviti da vidim hoće li se ikako popeti gore, mala je već par puta bila na skalinama i znam da im je malo čudno jer je to prozirno ali volila bi da ne lipim ništa jer sam vidila kako izgleda kad s ešljunak zaljepi i kako je ružno kad otpadne. mala se e vo vidim pokušava popeti gore. da, morati ću definitivno češće čistiti dno i mijenjati vodu. je, pokušavam te mušice istrijebiti izgleda mi da sam uspjela. čim vidim koju odma ubijem i dižem poklopac i unutra ubijam a vidila sam da se pare unutra po dvi spojene mušice i bilo ih je masa. sad je već bolje. zanima me još nešto ova cijev iz koje mi vode čista istječe nazad mi sad slabo stoji jer je malo nakoso pošto je kopno tik do nje a nije original pa me zanima da li bi je mogla zaljepiti onom sivom trakom power tape što jako čvrsto drži. imam izolirku ali bi mi ružno izgledala.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
imam jedno pitanje. otkad sam izvadila svo kamenje i stavila ovo novo kopno vidim da mi špokrica pliva po površini. da li je to od prejakog protoka vode ili od čega? nikad mi dostad nije bila šporkica po površini ali je ona cijev od vode bila iza kamenja tako da je možda to spriječavalo jači protok. kakod a to riješim? počele su se dizati na kopno tako da neću ništa ljepiti.
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.