NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
40 korisnika su online (30 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 40

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   7 Anonimnih korisnika

« 1 (2) 3 4 »

Re: Smjestaj za trogodisnju kornjacu?
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Taj akvarijum je u svakom slučaju premali, da bi se normalno razvijala trebaš joj omogućiti normalne uslove. Još kad dodaš filter i grejač, zaista neće imati mesta da se mrdne... Ako nemaš novca za veliki akvarijum, možeš uzeti veliku plastičnu posudu i u njoj je držati dok ne skupiš novac. To što do sad nije imala problema, ne mora da znači da ih u budućnosti neće imati...

Pisano: 05.10.2009
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Renchi
KORI -
sunceva svijetlost nije bas izravna, prozor je odmah pored, a ona je duga 8-9 cm a siroka 8cm. Hoce li ona imati ikakvih zdravstvenih problema, ako nije odgovarajuce velicine, i ako akvarij nije bas tolikih dimenzija, jer nemam bas uslove za veliki akvarij !? Akvarij je 30-30-11 cm, i nije nikada imala problema, uvijek je imala mijesta za plivanje, i svoje kopno. Hranim je kupovnim crvicima, a jednom u 2-3 mjeseca dajem joj voce. Mislis da ce malo "zivnut" ako joj kupim grijac? I molim te reci mi ako je neka bolest i kako se lijeci, jer ona stalno spava na kopnu (nekad i u vodi), ali se uvijek budi i bude vesela kad zna da joj je vrijeme hranjenja. Jede normalno i stavljam joj dodatak vitamina u hranu. Ova pitanja o zdravlju sam provjerila i sve je uredu, hranu ne odbija, pliva normalno, bez zvukova..

Hvala!

Kornjaci moras pod hitno popraviti uvjete, jer se ovako samo muci. Ovo je uzasno malen prostor za mladunca od 3 cm, a kamoli za tvoju kornjacu. Ako ne mozes nabaviti akvarij kupi veliku plasticnu posudu i drzi je u tome. Unutra isto mozes staviti svu potrebnu opremu.
Kornjaci ce svakako biti bolje kada je utoplis. Prioritet neka ti bude akvarijski grijac i lampa koja grije kopno i zrak (za pocetak moze posluziti obicna stolna lampa koja dovoljno grije).
Kornjaca vjerovatno nije bolesna nego joj je samo hladno. Ali ako i je nesto kornjaci moras joj osigurati pravilne uvjete da bi je mogla lijeciti. Lijecenje nema efekta ako je kornjaci hladno jer joj je metabolizam usporen. U svakom slucaju joj moras osigurati bolje uvjete.

Citiraj:

Malo sam jos citala, i moze bit i upala oka? Kako da to lijecim?

Ako kornjaca ne drzi oci stalno zatvorene i ako joj nisu natecene sve je ok. Zasto sumnjas na upalu ociju?

Citiraj:

Ni ja se ne razumijem posebno u tu opremu, ali su mi tako preporucili u pet shopu, od 25 w grijac. Danas sam je kupala u kamilici i stavljala joj kapi na oci, ako je upala oka.. I molim te daj mi neki jos savjet u vezi ishrane, plan prehrane, ili nesto slicno :D I btw. hoce li ona imati ikakvih zdravstvenih problema, ako joj je taj mali akvarijum. Ja svakako nju mogu pustiti u jednu veliku posudu da se ispliva (dnevno!?).. Uskoro cu dobiti i grijac i mali filter, pa se nadam da je sve u redu, da joj je samo hladna voda, nikakva bolest .. :) hvala! *

Grijac od 25 W moze zagrijati samo 25 litara vode, ja ti preporucam jaci grijac i veci smjestaj. Dnevno seljenje kornjace u drugu posudu je neprihvatljivo jer ju izlazes stresu i mogucnosti da se razboli. Kornjace moraju imati svoje uvjete i mir.

Apsolutno sve o smjestaju i prehrani ti je objasnjeno na linkovima koje sam ti vec dao, ne smijes biti lijena citati. Informacije koje mozes unutra pronaci nije moguce ugurati u jedan post. Dakle, procitaj ovo pa onda pitaj ako nesto nije jasno:

Smjestaj za vodene kornjace

Prehrana vodenih kornjaca (popis)

Dakle, ukratko, sto napraviti (po prioritetu):

1. Iznad smjestaja stavi obicnu stolnu lampu da je grije preko dana.
2. Nabavi akvarijski grijac. Na grijacu pise za koliko je litara.
3. Nabavi vecu posudu ako ne mozes nabaviti akvarij. Plasticni lavor, kadica za djecu...to je jeftino i puno bolje od ovog malog akvarija.
4. Nabavi UVA-UVB rasvjetu za gmazove.
5. Nabavi filter.

Citiraj:

Pisano od: trachemys
e da i kad ce ova tema vec jednom biti premjestena?

Sorry, al nisam na mlazni pogon...

Početni član
Početni član

See User information
Da li bi joj odgovarao akvarij 68-35-15 cm sa grijacem i filterom?
I, koje povrce da joj dajem osim salate?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
To je preplitak akvarij,kad još postaviš i kopno šta ti ostane vode?
I dužina i širina su premale za stalan smještaj.Filter,grijač,UV-UVB lampa i lampa za grijanje kopna su obavezni.

Početni član
Početni član

See User information
Hvala svima puno!!
Sumnjam na upalu ociju, jer ih jedva otvara skoro nikako,
pa je dvaput dnevno kupam u kamilici po pola sata, i stavljam joj kapi, pa se nadam da ce sve biti u redu..
Plasticnu posudu imam i u tome cu je odsad drzati, samo jos ovih dana moram nabaviti svu opremu, grijac, lampu i filter..

Pisano: 06.10.2009

Editirano od Renchi on 06.10.2009 08:44:58

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Koliko je velika ta posuda?

Početni član
Početni član

See User information
nisam je mjerila, ali cu sutra poslati sliku..

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Hvala svima puno!!
Sumnjam na upalu ociju, jer ih jedva otvara skoro nikako,
pa je dvaput dnevno kupam u kamilici po pola sata, i stavljam joj kapi, pa se nadam da ce sve biti u redu..
Plasticnu posudu imam i u tome cu je odsad drzati, samo jos ovih dana moram nabaviti svu opremu, grijac, lampu i filter..

Ako je samo jedno oko zatvoreno vjerovatno se radi o bakterijskoj upali ociju. To je posljedica nehigijenskih uvjeta. Svoju kornjacu drzis u jako maloj kolicini vode koja se brzo zagadi pa ovo nije nista neobicno. Kornjacu moras drzati u cistom da bi lijecenje imalo efekta. U ovoj temi je opisano lijecenje: LINK

Početni član
Početni član

See User information

Pisano: 07.10.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Velicina te kadice ce za sada biti ok, samo jos moras poraditi na opremi i uređenju. Ovo kopno nije dobro jer nije dovoljno veliko i kornjaca se ne moze popeti gore, sredi posteno kopno sto prije. Nabavi grijac sto prije, nemoj cekati da jos zahladi! Pripazi da kornjaca nije na propuhu.

Pisano: 07.10.2009

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum