Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Akvaterarij za mekooklopnu kornjacu |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Nakon 24 h, kada se trokut posusio konstrukcija je nalijepljena na debelu staklenu plohu. Taj komad stakla sluzi kako bi sama platforma kopna bila povecana i znatno pojednostavljuje instaliranje rampe u akvarij. Za pridrzavanje rampe smo opet koristili drzace od stiropora.
Pisano: 24.07.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Dan poslije kopno je u akvariju i sve se lijepo uklapa. Konstrukcija je zalijepljena za akvarij na gornjim uzduznim pojacanjima, poprecnom pojacanju i na straznjoj stranici akvarija. Na platformu je zalijepljena ploca pluta da se prekriju spojevi i da se kornjaci ne sklize. Prijateljica je za rampu isplanirala zelene staklene "kamencice". Njih je lagano zalijepiti, dobro drze i sluzit ce svrsi, ali su pre kicasti za moj ukus. Ja sam glasao za staklene preckice za penjanje, ali morao sam postovati njene zelje. Sada se nadamo da ce ih prekliti alge (akvarij je tocno pokraj prozora) i da nece biti tolika saka u oko.
Dodaj datoteku: P7221580.JPG (151.68 KB) P7221583.JPG (152.26 KB) P7221586.JPG (161.62 KB) P7221589.JPG (170.17 KB)
Pisano: 24.07.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
U pravu si za kamenčiće... Štrče jako...
Super ideja sa plutom! Možda bih i ja mogla to da stavim na svoje kopno... Moram da se raspitam i nabavim nešto slično, više mi se sviđa od kamenčića Isto lepiš sa silikonom? Neće mu smetati vlaga?
Pisano: 25.07.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pluto je jako dobar materijal za tu svrhu jer dobro podnosi vlagu, ali ako je uronjen u vodu pluto se u ovom obliku raspada. Jedino u svom prirodnom obliku moze godinama biti uronjen u vodu bez problema.
Ona ploca pluta na kopnu je lijepljena sa silikonom i drzi bez problema. Prilikom ljepljenja teba pripaziti da su svi rubovi dobro zalijepljeni i da nista ne strsi jer ako kornjaca pojede pluto lako je vjerovatno da ce doci do zacepljenja.
Pisano: 25.07.2009
Editirano od Kori on 25.07.2009 23:20:40
Editirano od Kori on 25.07.2009 23:22:29 |
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Radovi se polako blize kraju. Na red su dosle plasticne vodilice za klizna stakla. Donja vodilica se silikonom lijepi na prednji rub akvarija. Bila je malo iskrivljena pa sam pricvrstio letvice na akvarij da bude u ravnini sa prednjim staklom.
Gornja vodilica je također fiksirana silikonom. S obzirom da je drveni okvir lakiran to drzi bez problema. Niti ta vodilica nije bila savrseno ravna pa je podbocena odrezanim ostacima vodilice i pricvrscena izolir trakom. Okvir je na akvarij postavljen naopako dok se silikon ne posusi.
Pisano: 27.07.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdravi Alku i reci joj sve super samo ovaj "las vegas" na usponu... ;) mogao je malo prirodnije.
inace
Pisano: 28.07.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
fino fino napravite Kori i meni jedan pa mi posaljite pouzecem,neka bude slicnih dimenzija......hahhaha sala
bas je dobro pravi ste strucnjaci
Pisano: 29.07.2009
|
|||
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
pravi raj za kornju
Pisano: 29.07.2009
|
|||
[url=http://www.kornjace.com/modules/cjaycontent/index.php?id=30]Smje
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Prozvat cemo Pelodiscusa Elvis! LOL @Ado – kad dođe vrijeme opet ti mogu sloziti nacrt
Pisano: 30.07.2009
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.