Pregledava ovu temu:
3 Anonimnih korisnika
Re: Zatvorene natekle oci!? |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Treba mi hitno pomoc!Imam dvije kornjace.Jednoj od kornjaca su se zatvorile oci i nemoze da ih otvori.Probao sam sa kamilicom,sad mazem hloramfenikolom, temparatura vode je ok,voda cista(imam filter).Kornjacica nemoze da vidi i onda joj je teze da jede ali borim se sa tim,pa je nekako i nahranim.Oci ne napreduju a ima i mekan oklop(koristim vitaminske kapi).Molim za pomoc.
Pisano: 20.06.2008
|
|||
Allex
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Bilo bi bolje i ucinkovitije da koristis kapi umjesto masti. Kupi Maxitrol ili Neomycin kapi. Izvadi kornjacu na suho i nakapaj joj oci kapima (jedna kap u svako oko), ostavi je oko pola sata vani da se kapi stignu upiti. Pazi da to suho mjesto nije na propuhu. Ponovi postupak dva-tri puta dnevno dok ne bude bolje. Kapi smijes maksimalno koristiti tjedan dana. Bilo bi pozeljno povisiti temperaturu vode na 30 stupnjeva.
Pojacaj prehranu (goveđe srce, pileca jetrica...). Za svaki slucaj provjeri da li kornjaca pokazuje neke od simptoma upale pluca jer zatvorene oci znaju biti simptom. Vazno je da kornjaca bude u cistoj vodi koja je odstajala 24h u sirokoj plitkoj posudi ili je tretirana nekim akvaristickim sredstvom za pripremu vode kako klor ne bi dodatno pogorsavao situaciju. Da li je oklop doslovce mekan ili samo malo elastican pri rubovima? To je uobicajeno za mlade kornjace. Ako je oklop mekan onda kornjaci nedostaje kalcija. Hrani ih sa nekim kvalitetnijim granulama npr. Tetra Repto Min i namrvi sipinu kost na meso prilikom hranjenja. Da bi se kalcij mogao pravilno upijati potrebna ti je i UVA-UVB rasvjeta pomocu koje kornjace vrse sintezu D3 vitamina.
Pisano: 21.06.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Uradio sam sto ste mi rekli,stavljao kapi i protokol.Voda im je idalje cista i uredu ali nema poboljsanja.
Oklop je mekan,inace skroz su male
Pisano: 28.06.2008
|
|||
Allex
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Koliko cesto si mijenjao vodu?
Jesi li nabavio UVA-UVB rasvjetu?
Pisano: 29.06.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Nisam nabavio lampu.Ovdje u Baru nema da se kupi.Isao sam veterinaru i rekli su mi da u vodu stavljam AD kapi.Nadam se da ce biti ok.Poz
Pisano: 30.06.2008
|
|||
Allex
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Naruci je preko interneta.
Mislim da te kapi samo imaju efekt kada ih stavljas na hranu, mislim da ih kornjaca ne moze upiti kroz kozu.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Danas sam isao kod veterinara.Nisu mi rekli za lampe.A rekli su mi da samo stavljam AD kapi u vodu.
|
|||
Allex
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Vecina veterinara na ovim podrucjima nista ne zna o gmazovima. Postoji jako malo veterinara koji imaju znanja o lijecanju gmazova.
Pisano: 01.07.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Tog veterinara zaboravi, jer ocito nema pojma. Vitamina u vodu stavljati nema nikakvu svrhu.
Pisano: 01.07.2008
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.