Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Pospanost, Bolest ili cak Otrovanje?? |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Da li je kornjaca nakošena u jednu stranu dok pliva? Ne, pliva sasvim normalno
Da li ispusta piskutave zvukove dok dise? Ne, cak niti ne zijeva Da li joj izlazi sluz na nos? nista, samo se ljusti koza, ko normalna pojava Imas li na akvariju nekakav poklopac? imam Da li cesto provjetravate tu sobu u kojoj se kornjaca nalazi? ne previse, samo ujutro kad se treba izraciti, ali ona nije izlozena na propuhu,...vjerovatno ste mislili da ima upalu pluca? eo sad je prvi put jela....da li je onda moguce da samo ima neku pospanost :S
Pisano: 10.01.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kada je zrak hladniji od vode akvarijske kornjace obicno razviju probleme sa disnim putevima. Kada pravilno namjestis temperature situcija se mozda popravi.
A koliko je velika kornjaca i koliki je akvarij u kojem je drzis?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
akvarij je dimenzije 35x50
a ona je velika jedno hmm, oklop joj je velik 8cm po meni, ima mjesta za plivanje....hmmm a zanima jos jedna stvar koju sam uvjek htjeo pitat, moj grijac neradi uvjek, otprilike se pali svakih 5min i grije 2-3min... jeli to normalo?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pocni skupljati novac za novi smjestaj, ovaj ce joj brzo postati mali. Sa cime sve hranis kornjacu?
Akvarijski grijac u sebi ima ugrađen termostat koji pali i gasi grijac po potrebi. Kada temperatura vode padne ispod zeljene temperature grijac se pali kako bi odrzao temperaturu vode. Kada zagrije vodu gasi se kako se voda ne bi pregrijala.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
rjetko kad oce jesti povrce, ali najvise salatu, sirovu govedinu, piletinu,i one racice sto se kupe u pet shopu, ali kupio sam i granule, no rjetko kad, probala ih je 2-3 puta..... redovno svaki dan ubacim 1 kap vitamina u akvarij.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Dobro, glavno da joj dajes meso, procitaj malo vise o prehrani, ona bi trebala biti raznolika. Dodavanje vitaminskih kapi u vodu nema svrhe. Procitaj uputstva, te kapi se vjerovatno stavljaju na hranu.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
aha, a na njima pise da se mogu davati 1 kap na na hranu ili 1 kap u akvarij na dan....no kornjaca mi je navikla jest kad joj bacim meso u vodu pa ona sama pokupi, pa ako bacim kapi logicki ce se razvesti po vodi xD
Pisano: 11.01.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pa kada stavis kapi na meso nemoj ga odmah ubacivati, sacekaj 1-2 min da se kapi bar malo upiju :)
Pisano: 11.01.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
aha, znaci smije se ipak sacekat!! lol , ja cijelo vrijeme mislio da mora ic direkt :D ...a dobro sad znam , thx na info svima!!
btw; eo sad jede redovno ponovo samo sto je cesce na kopnu pa spava stalno i drzi glavu umocenu u vodu katkad, smjesno izgleda no kad malo reagiram onda digne glavu normalno i gleda ko ju je zvao, i normalno pliva.....budem jedan dan postao sliku....mislio sam da nece nikad pocet rast a sad brzo ide, bila je ko 5 kuna, a sad mi je smjesno povjerovat u to :)
Pisano: 12.01.2009
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.