Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Anonymous
|
Re: Granje vinove loze ! |
|||
---|---|---|---|---|
Ne moras obavezno da cekas da se isciklira potpuno akvarijum..sacekas recimo nedelju dana da se izbistri I ubacis kornjacu.
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Tak ću i napraviti. Imam jedan kupljeni panj koji je težak i bez problema potone. Danas navečer ću za njega flaksom za pecanje privezati ostale tri velike grane koje imam i nadam se da će biti ok. Nadam se da će ih držati pod vodom sve dok same od sebe ne potonu. E, inače, od jučer kako sam potopila grane, pa do sada, jedna najmanja i malo deblja grana je već potonula sama od sebe . Baš sam se razveselila. Kad složim grane, spojit ću filter, uključiti ga i pričekati, kako kažeš, tjedan dana, pa ćemo vidjeti kaj bude. Hvala vam puno na savjetima.
Pisano: 25.03.2013
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Evo, Pavle, ako želiš vidjeti slike... stavit ću za sada slike akvarija bez vode. Da vidiš kako sam to zamislila, ali nije uspjelo zbog granja. Kad se sve stabilizira, kad akvarij bude konačno gotov i kad kornjača bude plivala u njemu, stavit ću nove slike u galeriju.
Što se tiče kopna, unatoč svim idejama, ipak sam se odlučila za kamenčiće poljepljene silikonom jer mi se to stvarno jako jako sviđa i super izgleda (barem meni). Ta staklena polica ionako nije fiksirana, nije zalijepljena za akvarij, tako da ću je moći prepraviti ako kamenčići s vremenom ispadaju dolje s nje. Evo slikica. Dodaj datoteku: a1.jpg (75.07 KB) a2.jpg (70.36 KB) a3.jpg (81.70 KB) a4.jpg (70.05 KB) a5.jpg (58.05 KB) a6.jpg (64.16 KB)
|
|||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
Jako lepo izgleda. Iskreno bio sam malo skeptican po pitanju te police. Mislio sam da je krupno kamenje u pitanju. Nisam hteo da dovodim to u pitanje, uostalom ako se tebi svidja onda je to dobro, da li ce nekom drugom biti lepo nije ni bitno. Meni se isto svidja, sad kad vidim jako lepo uradje akvarijum. Sad necu da pricam sta bih na tvom mestu uradio, nije ni bitno. Super uradjen smestaj, kornjaca ce svakako uzivati.
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Hvala ti. I meni je lijep akvarij. Ovi kamencici polijepljeni na staklo mi se bas jako svidjaju, tako da ipak sam se odlucila za njih. Kad mi dosade, kazem, polica nije fiksna, mogu je promijeniti s vremenom. Samo ti reci prijedloge i sta bi ti ucinio. Nije bed. Prihvacam sve pohvale, ali i kritike. Ako bude bolje od mojih ideja, dapace .
|
|||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
Sta sad ja treba da kudim policu koja ti se toliko svidja :) Akoje ebi lepo tako, onda je lepo :)
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Pa ništa ne smeta ako kažeš. Rekla sam da prihvaćam i pohvale i kritike. Ajde kaži :) .
|
|||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
Pa evo ovako, sta bi za mene bio idealno. Ponavljam za mene :)
Prvo bih skinuo policu, a evo I obrazlozicu sto. Ono sto zameram skicama na ovom forumu jeste neprirodan izgled. Rampa pod uglom od 45 stepeni sa ,,stepenicama" I kopno npr za crvenouhu kornjacu jesu savrseno funkcionalni za kornjacu. Kornjaca ima dovoljno mesta, lak pristup it'd, ali jako jako neprirodno izgledaju. To staklo koje se vidi kvari prirodnost I opsti utisak kakve god biljke I ostalu dekoraciju da imamo. E sad tvoja polica me podseca na plocnike sa trgova I ja je licno ne bih drzao u akvarijumu. Sedi ispred I primetices da je to, htela ti, ili ne, fokusna tacka. Imas granje koje je odlicno ali pogled odvlaci ravna ploca. Ona ce obrasti algama I biljkama ali ce uvek ostati ravna, I sto je glavno zalepljena za prednje staklo. Na tvom mestu bih uklonio plocu, I uzdigao podlogu, tacnije dodao jos podloge I napravio brezuljak koji bi se naglo spustao ka srednjem velikom kamenu koji je centar te, ajde da kazemo tako, kompozicije. Sa prednje strane, tj uz prednje staklo bih oduzeo malo podloge, tacnije odgurao je ka zadnjem delu I tako dobio utisak dubine. Brezuljak u levom uglu bi tad bio mesto za odmor kornjace. Podlogu bih namestio tako da se sve spusta ka centralnom kamenu I privukao paznju. Uopste bih podlogu razbacao svuda da ne izgleda kao da je izbetonirana staza ispred kuce. Eto to je moje misljenje, znam da je kasno sad I da si pred kraj, ali... mozda ipak nije kasno da das svom akvarijumu prirodan izgled.. I da granja bi jos nabacao I da pluta. Toga u barama ima mnogo i kornjaci prija za sakrivanje svakako. |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Pa nece kornjaca u mjesec-dva toliko narasti. Osim toga za odoratusa ce 100 cm akvarija uvijek biti veliko. Citiraj:
Budi oprezna sa tim vezanjem, jer cim ti se kornjaca negdje moze zavuci postoji opasnost da zapne i utopi se. Ako su ti dvije grane vec potonule tako brzo rađe se strpi da i ostale potonu. Citiraj:
Uređenje je pun pogodak za mosusne kornjace, imas stvarno sve od plicaka pa do mjesta za skrivanje! Jedino sada vidim da nemas na akvariju gornjih uzduznih pojacanja, jer osoba koja je lijepila akvarij vjerojatno nije racunala da ce se ikada puniti iznad 25 cm. Problem koji bi se mogao javiti je pojavljivanje velike deformacije najduzih strana. Kako ti staklena polica nije fiksirana za nosace mogla bi uslijed tih deformacija ispasti sa lezista, obrati pozornost na to prilikom punjenja. Također nisi nigdje napisala kolika je debljina stakla akvarija (mm)? No, ne uzrujavaj se, ako bude problema sve je to lagano rjesivo. Citiraj:
Ja isto volim sto prirodniji izgled, ali postici skroz prirodan izgled nije jednostavno, isplativo niti funkcionalno u vecini slucajeva. Kod manjih akvarija poput ovakvih za Sternotheruse je to jos nekako i izvedivo, ali kod velikih kornjaca koje lome sve pred sobom jako tesko. Da bi za crvenouhu slozio posten smjestaj bez ikakvih nadogradnji, platformi, eksternih kopna itd. trebao bi smjestaj 200x50x70 cm da 50 cm duzine potrosis na kopno, 40 cm visine na vodu i 30 cm visine na pravilnu udaljenost od lampi. S obzirom da se vecini ljudi uopce vrti od pomisli na akvarij od 150 cm i da je vecini ljudi problem izdvojiti toliki novac za akvarij varijanta od 200 cm je van pitanja. Tako da nemam bas puno izbora, jer umjetne (staklene, plasticne) konstrukcije unutar akvarija su najtrajnija, najfunkcionalnija i najjeftinija rjesenja za velike vrste. Sve takve materijale je moguce sakriti uz pomoc umjetnih stijena, no koliko si se i sam uvjerio napraviti umjetnu stijenu dovoljno kvalitetno nije niti jednostavno niti jeftino. A svima koji zele, i koji imaju dovoljno prostora i novaca cu rado dati savjet ili napraviti nacrt za potpuno prirodno uređenje. Brezuljak je interesantna ideja, ali ne znam kako si si zamislio da ce to funkcionirati? Da bi sljunak stajao na kupu nesto ga mora drzati, opet nekakve pregrade i jako velika biljna masa sa korjenjem (nemoguce). Inace ce zbog toka vode i kornjace koja staklno kopa doci do "erozije" i s vremenom ce opet dno biti ravno.
Pisano: 26.03.2013
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.