NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
50 korisnika su online (8 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 50

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   2 Anonimnih korisnika

« 1 (2) 3 »

Re: Kornjača šepa
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: maja7883
Ako ne uspijemo nabaviti nešto bolje uzet ćemo takvu kacu, sad sam gledala da ih ima u Pevecu za 240kn.
Ali radije bi uzeli baš akvarij sa filterom da se voda ne maže svako malo jer treba 200L vode praznit i punit svakih par dana.
Napravili bi sami akvarij al nam je problem filter baš zbog tog ispumpavanja vode.

http://www.njuskalo.hr/oprema-akvaris ... 90l-opremom-oglas-5315415
Šta kažeš na ovo? Ne kužim se u filtere pa neznam dal bi ovaj bio dobar za kornjaču. Nadam se da shvačaš što želim reći...prvo mi se iskreno neda svakih par dana ispumpavat vodu iz njega, drugo, koja je to potrošnja vode...?

Preporucam da sada ne brzas sa nabavom smjestaja jer bi se moglo dogoditi da potrosis puno novaca a na kraju ne slozis posten smjestaj. Uzmi si par tjedana ili cak mjesec dana vremena da dobro sve proucis, kornjaci nakon 10 godina toliko malo vremena ne predstavlja velik problem.

Na kakav god smjestaj se odlucis na njega trebas staviti filter. Ako na smjestaju imas dovoljno velik filter kojeg pravilno slozis (po pitanju medija) i pravilno odrzavas promjene vode ce ti biti svedene na minimum. Na volumen od 300-400 litara recimo jednom mjesecno 1/2 vode (sve naravno ovisi o samom postavu smjestaja). Ljudi mi ne vjeruju kada im kazem, ali sto je smjestaj za kornjacu veci to ga je lakse odrzavati! Baci pogled na sekciju odrzavanje u clanku o smjestaju kojeg sam ti iznad linkao. Dakle, i na plasticnu kacu je moguce postaviti dobar filter.

Sto se tice onog akvarija sa oglasa ne bi ga bas preporucio zbog tog staklenog vanjskog, odnosno "sump" filtera. Taj akvarij negdje pri vrhu ima rupu na ma koju je spojena cijev, te se kroz tu rupu izlijeva voda u filter, a pumpa kroz drugu cijev pumpa vodu iz filtera nazad u akvarij. Dakle da bi taj filter radio taj akvarij mora biti pun do vrha! Taj akvarij je moguce iskoristiti ako se na njega stavi nadogradnja s kopnom, ali za taj novac je pametnije uzeti novi akvarij.
Preporucam da kupujete sve odvojeno, dakle posebno narucite akvarij, posebno filter, grijac, rasvjetu...jer na taj nacin jedino mozete sloziti smjestaj potpuno prilagođen potrebama kornjace, akvarijski kompleti za ribe obicno budu neadekvatni.

U proslom postu sam greskom stavio dva linka o smjestaju, jedan je trebao biti ovaj:

Crvenouha, zutouha i trostova kornjaca

Pisano: 08.09.2012
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Početni član
Početni član

See User information
E super, budemo malo sve pogledali prije nego kupimo jer ni mi baš nismo pri lovi da brzamo, tako da idemo polako ali sigurno :)
Prvo čemo kupit neki akvarij i onda se javim oko pomoći za filter jer se stvarno ne kužim u to. Vezano za filter...imala sam davno prije ribice u akvariju od nekih 60-70L, otišla u Pet centar da mi preporuče neki filter i pumpu za taj akvarij i frajer mi je dao neki (koji sam tada dosta platila) koji nije ništa čistio, ja sam na kraju svaka 2-3 dana trebala stavljat novu vodu uz čistača koji se jadan gušio valjda kolko je bilo zmazano. Tako da njima baš ne vjerujem previše. Kad nabavimo neki akvarij javim se ovdje.
Thanks.

Pisano: 09.09.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Adekvatan prostor za plivanje kod odrasle kornjace bi trebao biti 150 cm duzine, 50 cm sirine i 40 cm dubine. Akvarij zeljenih dimenzija mozes naruciti u Aqua-Terri: LINK (posluju i online).
Najvaznije je nauciti kako pravilno odrzavati akvarij, jer greske i komplikacije mogu nastati i sa postenom opremom ako ju ne odrzavas pravilno.
Pet shopovima niti ne trebas vjerovati jer ti daju vise savjeta kako pobiti organizme u akvariju nego kako ih odrzati na zivotu. Npr. jesi li znala da se akvarij treba ciklirati (postaviti i ostaviti prazan) mjesec dana prije nego li je sigurno unutra nastaniti ribe? Inace se otruju amonijakom jer nema bioloske filtracije koja razgrađuje organski otpad...

Pisano: 11.09.2012

Početni član
Početni član

See User information
Ovi u Aqua-Terri nemaju takav akvarij pa sam im poslala upit da li mogu napraviti tih dimenzija tako da čekam odgovor.
Kad ga uspijemo nabaviti (od njih ili od nekog drugog) kakav nam grijač treba za njega, da li treba jedan veliki ili je bolje staviti 2 manja sa svake strane akvarija? Sad smo odlučili prvo uzeti grijač i odmah ga staviti u taj kao škaf koji sad imamo kao njegov akvarij tako da mu bude dobra voda. Sad smo u traganju za grijač pa molim odgovor prvo za to, a kasnije ću gnjavit za filtere i pumpe. Hvala.

Pisano: 17.09.2012

Moderator
Moderator

See User information
Dođi na Akter fest, tamo će biti sponzora aktera sa prodajom opreme, ne moraš odmah kupiti, ali sve možeš saznati i dogovoriti, a i mi smo tamo uz - naravno kornjače po cijele dane.

Pisano: 17.09.2012
Ne treba se stidjeti priznanja da smo pogriješili, jer to drugim riječima znači da smo danas pametniji nego jučer. (A.Pope)

Početni član
Početni član

See User information
Dragi naši

Javlja se mladen majina bolja polovica =). Evo ovako stoje stvari. Korny bu imal uskoro novi akvarij. Iz Aqua Terre su nam odgovorili da akvarij 150x50x40 dodje oko somića kunića (ratlika u cijeni nešto jeftinijeg je samo u debljini stakla). Sad vas molimo još samo jednu molbicu, ili više sugestiju.
Dali trebamo stričeku nešto napominjat glede akvarija, kao npr neka pojačanja ili su dečki majstori za to?
Lampa kaj imitira sunčeko je od 100w ili da zemem manju?
JBL ProTemp S 300 bu sotatan ili morti dva manja ili dva ista?
Kakav filter zeti, nutarnji vanjski tu smo uistinu zbunjeni?
KAd dođe akvarij voda ide nutra i stoji tako mjesec dana uz rad filtera ili bez?

Kao što vidite dosta pitanja opet ali ja sam osobno kao djete zgubil 6 crvenouhih i ne želim da se povjest ponavlja zbog nisam imao uvjete razloga.
Cuki1 naravno da bumo došli na Akter fest informacija nikad dosta ali zato i pitam sve ovo sada jer eto kad se dadem na posao volim to odraditi kak bog zapoveda =).

Lepi pozdrav mladen i maja

Pisano: 18.09.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: maja7883
Dragi naši

Javlja se mladen majina bolja polovica =). Evo ovako stoje stvari. Korny bu imal uskoro novi akvarij. Iz Aqua Terre su nam odgovorili da akvarij 150x50x40 dodje oko somića kunića (ratlika u cijeni nešto jeftinijeg je samo u debljini stakla). Sad vas molimo još samo jednu molbicu, ili više sugestiju.
Dali trebamo stričeku nešto napominjat glede akvarija, kao npr neka pojačanja ili su dečki majstori za to?
Lampa kaj imitira sunčeko je od 100w ili da zemem manju?
JBL ProTemp S 300 bu sotatan ili morti dva manja ili dva ista?
Kakav filter zeti, nutarnji vanjski tu smo uistinu zbunjeni?
KAd dođe akvarij voda ide nutra i stoji tako mjesec dana uz rad filtera ili bez?

Kao što vidite dosta pitanja opet ali ja sam osobno kao djete zgubil 6 crvenouhih i ne želim da se povjest ponavlja zbog nisam imao uvjete razloga.
Cuki1 naravno da bumo došli na Akter fest informacija nikad dosta ali zato i pitam sve ovo sada jer eto kad se dadem na posao volim to odraditi kak bog zapoveda =).

Lepi pozdrav mladen i maja

Pozdrav i dobro dosao

Debljina stakla i pojacanja na akvariju ovise o tome do kuda se akvarij puni. Najbolje je raditi akvarij koji se puni do vrha, za to su potrebna debljina stakla od 10 mm, gornja uzduzna pojacanja i mozda gornje poprecno pojacanje. Samo Aqua Terri recite da punite akvarij do vrha i oni ce sami sve to napraviti...jer kada im spomenete kornjace obicno rade akvarije od tanjeg stakla jer smatraju da se samo djelomicno pune u vecini slucajeva. Preporucam punjenje akvarija do vrha i nadogradnju kopna (visoki poklopac ili staklena nadogradnja npr.) da iskoristite citav akvarij za plivanje.

Proucite malo bolje rasvjetu, jer obicna reflektorica iz pet shopa ne oponasa sunce, treba bas biti UVA-UVB stedna, neonka ili lampa na zivine pare. Sve je objasnjeno ovdje: LINK
Ako pitate za lampu za grijanje kopna (spot lampu) na 30 cm visine iznad kopna je dovoljno 60W. Tu spot lampu kupite po 15-ak kn u obicnom ducanu za rasvjetu i onda UVA-UVB neonku ili stednu u pet shopu.

Grijac JBL ProTemp S 300 je sasvim dovoljan za taj akvarij.

Sto se tice filtera od kupovnih su samo prikladni vanjski kanisterski filteri. Najbolje je uzeti Eheim ili JBL. Sad ovisno o tome do kuda planirate puniti akvarij (samo djelomicno ili do vrha i nadograditi) birate filter. Za kornjace je pametno uvijek uzeti jaci filter od preporuke proizvođaca. Kada odlucite mogu vam preporuciti konkretne modele.

Kada dođe akvarij i gore instalirate filter u principu odmah mozete staviti kornjacu unutra, one nisu osjetljive poput riba da bi ih divljanje parametara vode ubilo. Međutim prvih mjesec dva ce biti potrebno cesce raditi djelomicne izmjene vode dok se filter ne zaciklira.

Drago mi je da se zalazete za svoju kornjacu, slobodno pitajte sve sto vas zanima da razradimo novi smjestaj u detalje prije pocetka izrade. Slaganje smjestaja je jako skupo tako da treba iz prve napraviti sve kako treba jer je pojedine greske jako skupo ispraviti.

Pisano: 19.09.2012

Početni član
Početni član

See User information

korny je dobil novi smještaj, 400 litara plivnog prostora, + 40* 50 cm prostora za sunčanje, ima uvab lampu ima ispot lampu od 60W.
Fora je u tome kaj je divljak skužio foru kako bi on u šetnju pa je sad na rampu dobio ogradu ali i to nije dostatno pa sad mozgamo o novom sistemu mjesta za sunčanje. naime mislimo mu puknut dasku od 50 cm na akavarij sa zadnje i prednje strane ide isto daska da se ne baca van ili s druge strane u vodu, dok bu bočno išli pleksi od dva milimetra debljine visine 50 i dužine 100 cm. sad jel imate kakvu drugu ideju. a na dasci na kojoj bu se sunčal bude otvor di bu došla rampica.
taj vrag nije sav svoj sve ima ali ne on baš želi šetat uokolo, a najidraža ruta mu je dnevni boravak kupaona to mu je ono zakon.

Dodaj datoteku:

jpg  DSC02713.JPG (25.77 KB)
2035_507d72b2a5ed9.jpg 314X235 px

jpg  DSC02712.JPG (27.42 KB)
2035_507d72c2cd677.jpg 314X235 px

jpg  DSC02708.JPG (32.56 KB)
2035_507d72c9cdd7b.jpg 314X235 px

Pisano: 16.10.2012

Anonymous
Bok,

nemoj puštati kornjaču da se šeće po stanu.Kornjača će ti se kad-tad rozboljeti!
Ako bi dodavala daske sa strane,dali bi ti možda bilo jednostavnije da napraviš visoki terarijski poklopac?Da li si razmišljala o tome?

Na slici vidim 2 crijeva u pozadini,pretpostavljam da je filter?Kojeg si uzela?

Ako želiš slike možeš postaviti i u galeriju.

Početni član
Početni član

See User information
Tetra EX 1200 je filter.
Pa nešt se mozgamo o tome, napraviti od pleksia ili leksana kompletno okvir za akvarij koji služi kao ograda sam nema poklopac. Ono od lajsni napravit kvadrat i obložit ga 2m pleksi. jedino me škaklja vratašca kak izvest.
da i ovo s daskom po boku bi riješilo problem ali akvarij mi izgleda opterećeno istina bog drvo i nije tak teško.
A kaj se tiče šetanja kaj da velim ne puštamo ga ali kako stvari stoje on je često znal (kad nije imal adekvatni akvarij) odšetat u kupaonu i gledat se u metalnu plohu od tuš kabine, ono to mu je prvo kaj radi. I sad ako ga se proba pustiti ode tam. onda smo ti mi njemu stavili tamo lampu pa nek se grije. stoji ispred tog metalnog gleda se i grije. možda da mu stavim nešto takvo u akvarij da ak se želi gledat nek barem bude u akvariju pa se gleda koliko mu srce želi?

Pisano: 17.10.2012

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum