Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: pozdrav od mene |
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
ok hvala na odgovoru
Pisano: 03.04.2012
|
|||
[img align=right]http://www.facebook.com/photo.php?fbid=321385907929260&set=a.320396124694905.77479.100001735600262&type=3&theater[/img]
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Hocemo lazara u vrhu stranke !! I kori mu zavidi na aktivnosti ^^
|
|||
Potpis (engl. signature, njem. Unterschrift) je bitan element valjanosti pisanog očitovanja volje.
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Za pocetak je dovoljan akvarij tih dimenzija i smjestaj je slozen ok! Jedino obrati pozornost da se kornjaca ne moze zaglaviti negdje oko ove pecine. Obicnim termometrom izmjeri temperaturu kopna, ona bi trebala biti negdje iznad 30 stupnjeva. Jedino prehrana nije ok. Kupovna hrana s kojom je sada hranis je samo dopunska hrana, glavna hrana ove kornjace bi trebalo biti meso! Dakle meso sirove ribe (pastrve), sirova piletina, puretina, zgnjeceni akvarijski puzevi, zelatinozne hrane za ribe (Tetra Delica - Bloodworms, Artemia, Daphnia) i smrznute hrane za ribe dok je mala. Također joj mozes ponuditi zivu hranu ukoliko ti se ne gadi - gliste, crvi, licinke i ostalo sto se koristi u teraristici. Kornjaci ujutro mozes davati stvari koje sam naveo, a navecer granule i racice. Ovaj popis prehrane također mozes primjeniti i za svoju kornjacu, samo ignoriraj dijelove o biljnoj hrani jer je tvoja kornjaca potpuni mesojed: Prehrana vodenih kornjaca (popis) Citiraj:
Obrati pozornost da ti grijac nije previse zakrcen filter materijalom jer bi mogao pregoriti. Oko grijaca mora normalno moci cirkulirati voda. Nabavi si i termometar za vodu jer grijaci cesto ne griju na temperaturu na koju ih namjestis. Citiraj:
Savjete osoblja iz pet shopa uvijek uzimaj sa debelom rezervom jer ti najcesce daju pogresne ili nepotpune informacije. O buducem smjestaju svakako trebas vec razmisljati. Ovdje se o svemu mozes dobro informirati da ne napravis gresku pri kupnji. Racunaj da ce u roku od 2-3 godine kornjaca doseci 10-15 cm kolika je maksimalna velicina. Također ti savjetujem da procitas sljedeci clanak, radi se o drugoj vrsti mosusne kornjace, ali briga za njih je prakticki identicna: LINK Edit: Na slikama sam primjetio da ispod akvarija nemas stiropor. Ispod akvarija obavezno podmetni plocu stiropora debljine barem 1-2 cm inace postoji opasnost da dođe do pucanja dna!
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Midzony imas neki problem mozda to sto ja komentarisem i sto sam dosta ova 3 dana na forumu to je moj problem,ako oces vec da znas posto vidim da te interesuje bolestan sam vec 4 dana ne idem u skolu iz dosade sam na forumu i citam i gledam po forumu nebi li saznao nesto vise o kornjacama!!!!
I dal sam ja na forumu 1 min ili 24h to je moj problem!!!! I to sto ja kornjace imam 3 meseca ne mora da znaci da neznam bas nista sve sto procitam i sve sto zapamtim ako bude neko slicno takvo pitanje na ovom forumu ja odgovorim.
Pisano: 04.04.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
hvala puno kori na odgovorima evo radim pospis stiropor termometar klopa - idem po želatinastu hranu, a jedno pitanje vidim da dosta vremena provodi na suhom,jel joj hladna voda ili da ipak kupim uva-uvb lampu?
|
|||
[img align=right]http://www.facebook.com/photo.php?fbid=321385907929260&set=a.320396124694905.77479.100001735600262&type=3&theater[/img]
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
a koliko te zelatinaste hrane joj moram davati?
|
|||
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Prvo provjeri sa termometrima da li su temperature ok, znaci voda 26-27, kopno 30-35 stupnjeva. Moguce je da joj jednostavno pase grijati se pod lampom. Ako se normalno krece u vodi i jede nema razloga za brigu. Da li ces joj nabavljati UVA-UVB rasvetu je tvoj izbor. UVA dio zracenja utjece na aktivnost gmaza, a UVB zracenje ce pomoci da joj se oklop brze i bolje razvije. Citiraj:
Koncentriraj se na pocetak na meso i ribu, zelatinozne hrane su prakticne samo dok je kornjaca skroz mala. U kutiji dobijes 16 paketica, kada otvoris paketic moze ti trajati dva dana. Kolicinski bi joj odgovaralo negdje 1/3 paketica po obroku.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Da se pohvalim nabavila sam stiropor ali imam jedno pitanje koliko sam primijetila moja kornjacica bas nije raspolozena za meso dala.joj.par dana piletinu ono smrznutu tj.odledjenu na sobnu temp. i nije je ni takla.kaj da radim da joj nastavim davati ili ne?
Pisano: 08.04.2012
|
|||
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Moderator
|
Ako imaš od piletine jetrica ili srce, na sitne komadiće, intenzivniji je miris i boja, možeš probati - neke životinje trebaju dulje vrijeme za prilagodbu na hranu. A neke neće jesti baš sve. Riba?
Pisano: 09.04.2012
|
|||
Ne treba se stidjeti priznanja da smo pogriješili, jer to drugim riječima znači da smo danas pametniji nego jučer. (A.Pope)
|
||||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.
You ne moeš post without approval.