NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
51 korisnika su online (7 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 51

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2) 3 »

Re: molim dijagnzu i pomoć
Aktivan član
Aktivan član

See User information
Najbolje bi bilo ako ima te fotoaparat ili preko telefona da slika te akvarijum da vidimo kako izgleda.

Pisano: 01.04.2012
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Ravenlord
Naša kornjača uopće ne želi u vodu, imamo dvije, jedna je super aktivna jede a druga samo miruje slabo jede stare su preko 10 godina. ova mirna pruža vrat stalno i kad ga pruži dotakne šapicom se po vratu kao da se pokušava grebati, i danas smo primijetili da joj iz nosa izlaze mali bijel balončići i ponekad se napravi i pokoji veliki dok diše, jeli to upala pluća ili što?

Pozdrav i dobro dosli na forum!

Najvjerojatnije se radi o upali pluca, kornjacu pod hitno treba ugrijati i potraziti veterinarsku pomoc! Ukoliko veterinar ustanovi da se radi o upali pluca kornjaca treba poceti primati injekcije antibiotika. Nazalost preporuku za veterinara koji lijeci gmazove u Osijeku nemam.

Kako bi antibiotici uopce imali efekta kornjacu je potrebno ugrijati kako bi joj ubrzali metabolizam. Akvarijski grijac je nuzno potreban za oporavak. Preporucam da ga nabavite sto prije, slobodno mozete kupiti jaci model od 200-300W koji ce vam moci sluziti i u buducem smjestaju kada ga napravite da ne kupujete duplo. Temperaturu vode podignite na 29-30 stupnjeva za vrijeme lijecenja.
Kao sto vec pise jako je vazno da kopno i zrak u akvariju budu 30-35 stupnjeva sto postizete spot lampom za grijanje. Po noci kada ugasite lampu improvizirajte nekakav poklopac na akvariju da drzi temperaturu zraka preko noci.

Od opreme ce vam jos trebati filter, te UVA-UVB rasvjeta, no to tek kupujte nakon sto proucite nase clanke.

Kazete da je oklop kornjace blijed. Postoje li mekana podrucja na samom oklopu kornjace?

Procitajte clanke o osnovnoj brizi:

Smjestaj za vodene kornjace

Prehrana vodenih kornjaca (popis)

Citiraj:

Pisano od: Lazar321
Lampu mora te da ima te bar uzmi te spot lampu koja ce da ih greje,temperatura vode mora da bude oko 25,26 jer kornajce kada temperatura vode padne ispod 23c kornjace padaju u hibrenaciju

Kornjace mogu hibernirati jedino na temperaturi 4-6 stupnjeva iznad nule, hibernacija u akvarijskim uvjetima nije moguca! Ako kornjace drzis cijelu zimu bez grijaca na 15-20 stupnjeva onda moze doci do bolesti sto se ovdje vjerojatno dogodilo. Kornjace preko zime moraju imati ili grijani akvarij ili pravilnu hibernaciju, ovako između postoji opasnost od bolesti.

Pisano: 01.04.2012

Početni član
Početni član

See User information
našli smo veterinara koji se razumije i sutra kornjača ide kod njega. Akvarij je maksimalno utopljen i sada ostaje samo vidjeti kako će se situacija razvijati :)

Pisano: 02.04.2012

Početni član
Početni član

See User information
inače, kornjače smo spasili od jedne naše prijateljice koja ih je doslovno držala u lavoru godinama, bez ikakve opreme, bilo čega. nisu čak imale nikakvo kopno na koje su se mogle popeti- tako da, moguće da je upalu pluća dobila već kod nje, jer mi se već na početku čudno ponašala. Bila je manje aktivna od druge kornjače, više se sunčala i imala je manje očuvan oklop. Oklop nije mekan, samo je u usporedbi sa drugom kornjačom nijansu svijetliji.

Hvala vam svima na pomoći, stvarno ste puno, puno pomogli :)

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Ravenlord
našli smo veterinara koji se razumije i sutra kornjača ide kod njega. Akvarij je maksimalno utopljen i sada ostaje samo vidjeti kako će se situacija razvijati :)

Odlicno, ako mozete navedite o kojem se veterinaru radi da znamo za ubuduce? Javljajte nam kako lijecenje napreduje.

Jako je lijepo sto se spasili kornjace i nadam se da ce se bolesna kornjaca oporaviti, vjerojatno bolest vuce vec duze vrijeme.

Ako imate kakvih drugih pitanja slobodno pitajte.

Početni član
Početni član

See User information
evo, da vam javim kako situacija stoji :)

Kornjaca je potpuno zdrava, na kraju je ispalo da nije imala uopce upalu pluca, samo je bila malo prehladena.

Napravili smo im staniste i vani u mome vrtu, a imaju sada super uvjete i unutra.
Sad kada je bilo super vrijeme non stop su bile vani i primjetila sam koliko im se stanje poboljsalo, npr ženska kornjaca je imala dosta tamniju crvenu prugu od mužjaka. To se sada potpuno promjenilo. Sada su gotovo identične. Ovih dana sam ih donjela unutra kako je zahladilo, puno su mirnije, obje spavaju u vodi i drugačije se ponašaju. Vidim da im je puno značio boravak vani :)

Pisano: 16.05.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Drago mi je da je kornjaca dobro i da je samo imala blazu respiratornu infekciju! Pravo sunce stvarno cuda cini po pitanju stanja zivotinja, super je sto imas priliku drzati kornjace vani.

Pisano: 16.05.2012

Početni član
Početni član

See User information
Pozdrav svima! Zamolila bih vas za pomoc...Naime,kornjaca mi se cudno ponasa vec 4 dana.Zapravo ne jede i strasno je ''pasivna'.Zabrinuta sam jer se ona do tada ponasala potpuno suprotno,sto znaci imala je OGROMAN apetit,strasno je bila agresivna prema muzijaku...a sada cak ni njega nece da ''gricne''.S'druge strane dok se sunca ,a i dok je u vodi pravi one njihove cuvene lepezice sa nogicama...ne znam koliko je ovo njeno trenutno stanje alarmantno,jer se nikada tako nije ponasala....Zaboravila sam da napomenem da je stara 12 godina.
P.S nema nikakav iscedak iz nosa i ne ispusta nikakve zvuke.

Pisano: 05.07.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav i dobro dosla na forum!

Za pocetak bi trebala opisati uvjete u kojem ih drzis.
Kojih je dimenzija?
Sto sve imas od opreme (lampa za grijanje, UVA-UVB rasvjeta, filter, grijac)?
Sa cime sve hranis kornjace i koliko cesto?
Uvjeti drzanja puno govore o stanju kornjaca.

S obzirom da se radi o zenki, i da spominjes neobicne pokrete moguce je da je gravidna, da nosi jaja. Pogledaj da li su to ti grceviti pokreti straznjim nogama:

Ako jesu procitaj sljedecu temu: LINK

Početni član
Početni član

See User information
Imaju grejac,lampu,filter(unutrasnji).Temperatura vode im je 28C.Mislim da uslovi nisu u pitanju,jer ona u takvim uslovima zivi vec 12 god.I za sad nije imala nikakvih oboljenja,niti nekih promena.Pored njihove hrane dajem im i sirovu dzigericu i ribu,barenu sargarepu i zelenu salatu...i po koju muhu :) Davala sam im ranije i AD kapi,ali im sad trenutno ne dajem. Fiona je duga 25 cm i ima malo problema sa tezinom tj.gojazna jer ima neverovatan apetit.Znam kako se ponasaju zenkice kada zele da poloze jaja,jer sam kroz to prosla sa drugom zenkom(imam dve zenke i jednog muzijaka) Mada s'obzirom da do sada nije polagala jaja moguce je da je to u pitanju i da ce tek poceti da pokazuje te u obicajne ''simtome'' za taj period.Pratim je bukvalno 24h ne bi li uocila kaku jos promenu...Kazem nikada se tako pasivno nije ponasala u smislu hrane i muzijaka,pa sam se zato zabrinula.HVALA VAM PUNO NA IZDVOJENOM VREMENU!

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum