NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
38 korisnika su online (38 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 38

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2)

Re: Kornjaca ne jede ali je aktivna
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Dobro si to iskombinirala, samo da li je to UVA-UVB lampa?
Nadam se da ce ti se kornjace u buducnosti slagati, cim mali postane prozdrljiv probaj ih staviti zajedno.

Pisano: 16.03.2012
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Početni član
Početni član

See User information
Lampa je uvb,a imam i jednu običnu,sa sijalicom od 60w,ona je isto uključena stalno,a sad ide i ovo lepo vreme,pa ću ih izneti na terasu da se malo sunčaju. Trebalo bi da im prija,terasa mi je zastakljena pa im neće biti hladno,jedva čekam da ovaj mali bude ok.

Pisano: 18.03.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ok, samo sa iznosenjem na sunce moras biti jako oprezna. Bolja je ideja napraviti ljetni smjestaj u kojem ce kornjace moci boraviti cijelo ljeto. Svakodnevno premjestanje kornjaca bas nije dobra solucija. Na suncu se kornjace jako lagano mogu pregrijati ako nemaju vecu kolicinu vode koja se nalazi u hladu u koju mogu u bilo kojem trenutku uci i rashladiti se. A pregrijavanje moze uzrokovati srcani udar i smrt kornjace. Taj smjestaj također mora biti jako dobro ograđen kako kornjace ne bi mogle izaci iz njega, te da ih neka veca ptica ne bi zgrabila.

Pisano: 19.03.2012

Početni član
Početni član

See User information
Auu,nije nije mi to ni palo pamet. Inače sam u stanu,imam terasu,pa sam mislila.. Ali dobro,onda mi ostaje jedino da napravim kao neki mali box na terasi,pošto je sunčana strana,i da iznesem akvarijum,pa sve to lepo da ogradim. Moram samo da osmislim kako ću to da izvedem da im bar bude prijatno.

Pisano: 20.03.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ako imas dovoljno veliku terasu mozes napraviti i nadzemno jezerce za ljeto, pogledaj ovu temu o sobnim barama, tako nesto mozes napraviti i vani: LINK
Iznositi akvarij na sunce nije pametno jer ce se zbog efekta staklenika jako zagrijati i obrasti algama.

Pisano: 21.03.2012

Početni član
Početni član

See User information
Terasa mi je velika,tako da će biti mesta,a ideje su super. Među njima nađoh i ovo, http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=63353.0;topicseen, doduše,jeste ribnjak u pitanju,ali uz malo prepravki i dodataka mislim da bih mogla da napravim pravu baricu od nekog dubljeg korita,a sa strane od pur pene mesto za sunčanje oko čitavog korita. I onda da ogradim.. E ovi linkovi su mi baš pomogli,kako dobrih ideja ima,moram se dati u realizaciju.

Pisano: 23.03.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ovo sa linka je mala kaca za mort dimenzija 60x30x30 cm, to je malo pre malo za staviti van na sunce...ako mozes potrazi gotova korita za vrtna jezera.
Također imaj na umu da se kornjaca po pur pjeni moze penjati, da je pur pjena osjetljiva na UV zracenje (na suncu se raspadne), te da su takvi otvoreni pjenasti materijali velika opasnost za kornjacu, jer ukoliko odgrize komad moze doci do zacepljenja probave i smrti zivotinje.

Pisano: 24.03.2012

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum