NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
20 korisnika su online (15 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 20

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   2 Anonimnih korisnika

« 1 (2) 3 4 »

Re: Novi Akvarijum
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Strahinja1094
e sad si me zabrinuo ali dobro je i to...Ova slika je odlicna i sve mi je jesano oko toga..A jel imas predlog za poklopac i sta ti mislis dal je bolje da ga punim do vrha ili da ostavim nekih 10 cm bez vode?

Kazem ako ces puniti do vrha obavezno stavi gornja uzduzna i poprecna pojacanja. Trebao si malo bolje te stvari planirati kad si vec ovdje i sve informacije su ti dostupne. Ako punis do vrha staklo 6 mm ce ti biti na knap, trebalo bi drzati, no morati ces biti jako oprezan oko akvarija. Zbog sigurnosti bi bilo punjenje do 30-35 cm bolje, no za kornjacu i stakleno kopno je bolje punjenje do vrha.

Citiraj:

Pisano od: Strahinja1094
na vrhu akvarijuma mozda 5 cm nize..ostrvo mogu i da stavim na ova pojacanja (stakleno ostvro) i posle malo ga uredim da bude prirodnije.. Nasao sam neku semu za poklopac.Samo bi ovaj kosi laminat izbacio i stavio staklo ili pleksiglas (klizno otvaranje)

Prije nego li krenes u izradu poklopca odluci do kuda ces puniti akvarij, jer visina poklopca ti ovisi o udaljenosti rasvjete od kopna. Poklopac sa nakosenim staklima je zanimljiv dizajn, ja sam prije razmisljao da svog tako napravim komplet od stakla, no instalacija vodilica za stakla pod kutem nije bio bas jednostavan. No ti bi kod ovog drvenog mogao napraviti drveni okvir od letvica, unutra instalirat vodilice i onda sve skupa pricvrstiti u poklopac. Samo gledaj da ti taj otvor bude dovoljno velik i praktican za odrzavanje. Evo jedne skice jos iz doba kad nije bilo Google SketchUpa :)

Dodaj datoteku:

jpg  terarij2.jpg (67.96 KB)
427_4d6521cc5273d.jpg 902X739 px

Pisano: 23.02.2011
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
e ovo je odlicna skica..Samo sto meni dimenzije akvarijuma ne dozvoljavaju ovako okrenuto ostvro..Meni su dimenzije 80*40*40
A sad kad razmislim mogao sam i ovako kako si stavio u ovoj skici..Taman preko celog ostvrva da ide neonka UVB ( ja bi samo ovde promenio, to da staklo ne ide direktno na akvarijum nego da bude odignuto 15cm tj da bude pod boljim uglom..Sta mislis dal mi se isplati da napravim ostrvo ovako kako si ti stavio skicu?

Editirano od Strahinja1094 on 23.02.2011 17:12:01

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Mozes ti kopno napraviti kako hoces, danas mislim da je bolje da si napravis platformu na jednoj strani jer kad se kornjaca baci u vodu ima vecu duljinu za zaustavljanje. A ovako na skici se baci u vodu i ravno nosom u staklo... Skicu sam samo stavio jer si me podsjetio na moje pocetke :)

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
mnogo mi se svidja ovo ostrvo sto si ti postavio..Najverovatnije cu tako da ga napravim..Sad mi je stiglo staklo..Sutra idem da kupim laminat i jos sta mi treba za poklopac i pocinje pravljenje..slike cu ubaciti kad zavrsim sve :D
Ako se neko seti jos neke dobre ideje bilo bi dobro da je okaci ovde...

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Evo ovako danas sam kupio sve sta mi je potrebno samo mi silikon pravi problem nema nigde u gradu da se kupi silikon za akvarijum..Muz i zena koji drze pet shop (od kojih sam i kupio kornjacu) oni isto i prave akvarijume, kazu da moze da se koristi neki silikon koji nema neke "fugnocide" (tako nesto) Moze savet potreban mi je hitno... Pise na njemu da je "neutral silicone" (ovaj sto sam ja kupio)

Pisano: 24.02.2011

Editirano od Strahinja1094 on 24.02.2011 15:04:54
Editirano od Strahinja1094 on 24.02.2011 15:08:39

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Mozes koristiti obican staklarski silikon na acetatnoj bazi, cesto ga zovu i "silikon A". Tocno je da trebas paziti da ne sadrzi fungocide, to obicno imaju posebni silikoni za kupaone (sanitarije) sa sredstvima protiv gljivica itd.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Vec sam sve zalepio i sad pravim poklopac koji koliko vidim mi ide malo teze ... xexe to cu sutra ;)
nadam se da sam pogodio silikon...

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Evo da ubacim jednu sliku da vidite kako napreduju radovi.. (mrzi me da izlazim iz kuce da kupujem baterije za digitalni pa sam slikao kamericom)

Dodaj datoteku:

jpg  akv.jpg (49.89 KB)
1490_4d67a660ba3e2.jpg 600X450 px

Pisano: 25.02.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Imam dilemu, ako stavim ojacanja 5 cm od visine akvarijuma ( to bi iskoristio da stavim ostrvo na ojacanja) dal moze onda voda da se puni tacno do ojacanja?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Od čega praviš kopno?

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum