Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: Novi Akvarijum |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
e ovo je odlicna skica..Samo sto meni dimenzije akvarijuma ne dozvoljavaju ovako okrenuto ostvro..Meni su dimenzije 80*40*40
A sad kad razmislim mogao sam i ovako kako si stavio u ovoj skici..Taman preko celog ostvrva da ide neonka UVB ( ja bi samo ovde promenio, to da staklo ne ide direktno na akvarijum nego da bude odignuto 15cm tj da bude pod boljim uglom..Sta mislis dal mi se isplati da napravim ostrvo ovako kako si ti stavio skicu?
Pisano: 23.02.2011
Editirano od Strahinja1094 on 23.02.2011 17:12:01
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Mozes ti kopno napraviti kako hoces, danas mislim da je bolje da si napravis platformu na jednoj strani jer kad se kornjaca baci u vodu ima vecu duljinu za zaustavljanje. A ovako na skici se baci u vodu i ravno nosom u staklo... Skicu sam samo stavio jer si me podsjetio na moje pocetke :)
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
mnogo mi se svidja ovo ostrvo sto si ti postavio..Najverovatnije cu tako da ga napravim..Sad mi je stiglo staklo..Sutra idem da kupim laminat i jos sta mi treba za poklopac i pocinje pravljenje..slike cu ubaciti kad zavrsim sve :D
Ako se neko seti jos neke dobre ideje bilo bi dobro da je okaci ovde...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Evo ovako danas sam kupio sve sta mi je potrebno samo mi silikon pravi problem nema nigde u gradu da se kupi silikon za akvarijum..Muz i zena koji drze pet shop (od kojih sam i kupio kornjacu) oni isto i prave akvarijume, kazu da moze da se koristi neki silikon koji nema neke "fugnocide" (tako nesto) Moze savet potreban mi je hitno... Pise na njemu da je "neutral silicone" (ovaj sto sam ja kupio)
Pisano: 24.02.2011
Editirano od Strahinja1094 on 24.02.2011 15:04:54
Editirano od Strahinja1094 on 24.02.2011 15:08:39 |
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Mozes koristiti obican staklarski silikon na acetatnoj bazi, cesto ga zovu i "silikon A". Tocno je da trebas paziti da ne sadrzi fungocide, to obicno imaju posebni silikoni za kupaone (sanitarije) sa sredstvima protiv gljivica itd.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Vec sam sve zalepio i sad pravim poklopac koji koliko vidim mi ide malo teze ... xexe to cu sutra ;)
nadam se da sam pogodio silikon...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Evo da ubacim jednu sliku da vidite kako napreduju radovi.. (mrzi me da izlazim iz kuce da kupujem baterije za digitalni pa sam slikao kamericom)
Pisano: 25.02.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Imam dilemu, ako stavim ojacanja 5 cm od visine akvarijuma ( to bi iskoristio da stavim ostrvo na ojacanja) dal moze onda voda da se puni tacno do ojacanja?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Od čega praviš kopno?
|