NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
40 korisnika su online (2 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 40

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

« 1 (2) 3 4 »

Re: Kornjaca ne jede i grize nokte
Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
evo da updateam samo, danas je mudrica uhvacena na (d)jelu.

Pisano: 21.01.2011
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: melek

pokrio sam al ipak jedan dio sam ostavio zbog lampe a i zbog zraka ...
kad ubacim ruku unutar osjetim da je toplije nego sto je bilo i digao sam temperaturu vode na 28 .. negde sam procitao neko je imao problem ovak isto sa ocima pa pisalo je da treba drzati kornjacu u toplome i da se poveca temperatura tak da sam povecao na 28 stepeni .Trenutno sada nemogu doci do tih kapi za oci ali pokusajem sa prehranom ubacujem mrkvu i meso .

Trebas doslovce izmjeriti kolika je temperatura termometrom, probavati rukom nema smisla zato jer nase poimanje temperature ovisi o nasoj privremenoj temperaturi tijela. Ukoliko je na kopnu trenutno 25 stupnjeva, a voda 28 to je negativna razlika temperature koja moze uzrokovati respiratornu infekciju. Dok ne mozes posteno zagrijati kopno i zrak nemoj podizati temperaturu vode.
Pri visim temperaturama kornjacama je ubrzan metabolizam, na taj nacin se ubrzava i pospjesuje oporavak uz pravilno lijecenje. To se pogotovo odnosi na upalu pluca i antibiotike.
Maxitrol ili Neomycin kapi kupujes u obicnoj ljekarni.

Citiraj:

Pisano od: PillowPants
kornjaca je oko 3 godine, kao sto sam na upoznavanju napisala, ali zakrzljala i tek oko godinu dana kod mene. oko svjetla sam se krivo izrazila, preko noci gasim i dok ne kupim tajmer pokusavam da to bude uvijek u isto vrijeme.
Kornjaca se bas grize za nokte. Par puta mi se ucinilo i za "laktove" (pregibe na udovima). Oci joj se cine uredu.
u akvariju se nalazi kvarcni pijesak, kamen i drvo, sve kupljeno u pet shopu, skoljka i kucica od morskog jeza sto je davno kupljeno, ali prije stavljanja u akvarij prokuhano koja 3 sata. akvarij nisam prala nikakvim sredstvom, samo isprala novom spuzvicom i vodom.
I jos jedno pitanje. pumpa i grijac ostaju upaljeni cijelo vrijeme i preko noci? Ja zasad gasim (vjerojatno grijesim) ali temperatura preko noci padne tek koja 2-3 stupnja, a u stanu mi nikad nije hladno, ni propuh jer sam i sama zimogrozna.

Moguce je da se ljusti i da si pokusava skinuti visak stare koze. No pogledaj i prati malo bolje da nesto nije naoteceno ili upaljeno oko noktiju, to se koji put zna dogoditi.
Kod mosusnih kornjaca je vazno da se po drvu i ostalim potopljenim ukrasima u akvariju mogu penjati do povrsine po zrak. One nisu dobri plivaci poput npr. Trachemysa, vise hodaju nego plivaju.
Osobno bas nisam fan moraskih ukrasa u akvariju, samo pazi da se kornjaca ne moze uvuci u te skoljke, zapeti i utopiti se.
Pumpa i grijac obavezno moraju biti upaljeni cijelo vrijeme. Kada ugasis pumpu bakterije koje vrse biolosku filtraciju u filteru ugibaju jer im prekines snabdjevanje kisikom i hranom. Na taj nacin u akvariju nikad neces uspostaviti vrlo vaznu biolosku filtraciju tako da nemoj to raditi. Tvoja kornjaca je sada u stanju oporavka od losih uvjeta i prilagbe novim uvjetima tako da oscilacije temperature nisu bas pozeljne. Slobodno bez straha ostavi opremu cijelo vrijeme upaljenu, ona je dizajnirana za tu primjenu!

Pisano: 21.01.2011

Regularni član
Regularni član

See User information
Nema potrebe za gasenjem filtera i grijaca preko noci.

Pisano: 22.01.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
moj se grijac sam gasi i pali kad treba ..

Pisano: 22.01.2011
Ako ste usutkali nekoga niste ga i preobratili,ko hoce ne

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Molim vas mozete li mi pomoci kornjaca mi ne jeve vec nekoliko mijeseci a imam svu opremu grijac 2 filtrera lampu a akvarium mi je duzina 30x sirina 30x i dubina 20x

Pisano: 25.01.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
probaj nesto sto do sada nisu probale mozda pocnu jesti , ja ti nez nista bolje za preporuciti , cekaj nekog strucnijeg i cini mi se da je to mal akvarij , bar ta dubina 20 jel to dubina vode ili dubina cjelog akvarija

Ako ste usutkali nekoga niste ga i preobratili,ko hoce ne

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
TO JE DUBINA VODE A AKVARIJUM JE 25 ALI MI JE SUPER UREZEN I ONA PLIVA ALI NISTA NE JEDE JEDNA MI JE KORNJACA PA NEZNAM JELI MAL MOLIM POMOCC

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
mislim da ti je akvarij mal , zavisi kolika je kornjaca .
al ne bi valjda to utjecalo sad na ishranu .
Ujutru porani na forum vec ce ti neko od strucnijih clanova pomoci ,
samo im napisi koja je vrsta kornjace kolko je stara i velicninu kornjace , mozda ce im biti lakse da utvrde sta joj je kad znaju vise podataka

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Vako kornjaca puni sada u februaru 3 godine velicina oklopa joj je oko 3-4 cm nzm tacno prije je imala upalu ociju ali sam to izlijecio jedini problem je ishrana nzm uopste kako moze da pliva kada nista ne jede molim pomoc pozzz

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: KORNJACA--
Vako kornjaca puni sada u februaru 3 godine velicina oklopa joj je oko 3-4 cm nzm tacno prije je imala upalu ociju ali sam to izlijecio jedini problem je ishrana nzm uopste kako moze da pliva kada nista ne jede molim pomoc pozzz

Dodaj datoteku:

jpg  Fotografija 0466.jpg (98.83 KB)
1495_4d3ea80d5fdef.jpg 1600X1200 px

jpg  Fotografija 0467.jpg (104.16 KB)
1495_4d3ea9006c276.jpg 1600X1200 px

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum