Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Novi akvarij za crvenouhu s pojačanjima ili ne? |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Pa obicno se rade od iste debljine stakla kao akvarij. Citiraj:
Ako hoces nizu cijenu nemoj uzimati strojno bruseno staklo, za punjenje 30-40 cm uz 10 mm ti stvarno nije nuzno potrebno. Također se i raspitaj u rijeckim pet shopovima. Među rijeckim akvaristima je najpopularniji Zoo-shop Viškovo. Moguce da ce biti povoljnije ako im akvarije radi firma koja se bas bavi time.
Pisano: 13.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Pitala sam ih. Ovo pišem već treći put. Poruka mi ne ostaje na forumu. Uglavnom; akvarij u Zoo košta 1800 kn, a dimenzija je 120x50x65 /dxšxv). Pozdrav, idem na plažu.
Pisano: 14.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ne znam, nitko drugi nije javio da ima problema sa postanjem...
Taj gotov akvarij bas nije odgovarajucih dimenzija, a i nije bas jeftin. Trebala si pitati da li imaju mogucnost naruciti akvarij zeljenih dimenzija od nekoga. Probaj jos kontaktirati MG akvarij iz Splita: http://www.mg-akvarij.hr/
Pisano: 15.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Kako sam već napisala, zvala sam Zoo shop Viškovo. Prvo sam pitala koliko bi me došao predloženi akvarij u ovom postu (punjenje do vrha + visoki terarijski dio u staklu. Prodavačica me naknadno zvala i rekla da bi me došlo oko 5000 kn, ali da već godinu i pol u dućanu imaju akvarij 120x50x65 za 1800 kn. Rekla sam joj da ću jedan dan svratiti do njih pa da vidim to čudo za 1800 kn. Rekla je da mogu donesti svoju skicu prema kojoj se može izraditi akvarij. To ću i učiniti.
U istom tom telefonskom razgovoru sam pitala i za cijene lampe s UVa i UVb spektrom, kanisterski filter, kao i za grijač. Rekla je da ima simpa lampu za 650 kn (najjeftinija u dućanu), kanisterski košta 1200 kn (ne znam koji proizvođač), a grijač s pojačanjima (ožičenjima) je 250 kn. Kad sam to sve stavila na papir, ulovila me vrtoglavica. Namjeravam proći nekoliko dućana u Rijeci i okolici i of course s vama se konzultirati. Kori, ja živim 20 km od Rijeke. Tako, ako ništa ne nađem na mojem području, idem kod Vilija u metropolu. Zagreb mi je ipak bliži i jeftiniji od Splita. Hvala ti na predloženoj web stranici, imaju zaista lijepe akvarije.
Pisano: 16.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Poanta terarijskog poklopca je usteda, a ne da ti dodatno povisi cijenu. Sam poklopac se radi od drva i trebao bi biti jeftin i lagan. Najjeftinije je kad si sam slozis, a moze i stolar napraviti po nacrtima. Stakleni poklopac tog tipa je skup, tezak i dosta nespretan. Ova ponuda za 5000 kn je pljacka. Za tu cijenu se daju sloziti 2 takva terarija (mislim na akavarij+poklopac).
Rasvjetu mozes sloziti puno jeftinije (oko 250 kn su UVA-UVB neonka+reflektorica), samo ovisi sto hoces. Ova sto ti nude za 650 kn, predpostavljam da se radi o JBL Solar UV-Spot high tech lampi koja grije, daje UVA i UVB. Nju cak jeftinije mozes dobiti preko neta: LINK Za filter je 1200 kn pristojna cijena, samo je pitanje do koje litraze je taj filter (za kornjace je uvijek bolje uzeti veci od preporucenog), koje je marke, da li vec sadrzi medije ili se dodatno moraju kupovati i kakva je dostupnost rezervnih dijelova u slucaju da zatreba...to trebas poblize ispitati. Jer kornjaca dugo zivi i treba ti posten i pouzdan filter. Cijena grijaca je ok ako ima posebnu zastitu. U Zagrebu bi definitivno mogla bolje proci (ja te mogu i uputiti gdje je sta jeftinije), samo je pitanje koliko bi te transport akvarija dosao i koliko je to isplativo...
Pisano: 17.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Ima li Exo-terrin Repti Glo 5.0 Compact u sebi i UVA?
Pisano: 20.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Eto s teme akvarija sam skočila na teraristiku. Surfala sam netom i uočila žarulju Repti Glo 5.0 Compact zanimljivom. U njezinom opisu piše: " Stimulates appetite, activity...through UVA radiation" pa me zanima, ima li u sebi osim UVB i UVA spektar? Proizvođač preporuča da se ovaj tip kombinira s Repti Glo 2.0. Mogu li umjesto navedenog koristiti običnu reflektoricu koja bi mi grijala kopno?
Pisano: 20.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
U vremenu kada sam pisao clanak detaljno sam procitao opise i sjecam se da je za Compact 2.0 jedino pisalo da sadrzi UVA, a kod 5.0 i 10.0 se samo spominjao UVB. U međuvremenu su mijenjali i prosirili opis.
Međutim, ako se pogledaju prilozeni grafovi i uzme u obzir da je UVA 400-315 nm, a UVB 315-280 nm onda ispada: Compact 2.0 - gotovo pa nema UVB zracenja, dok je UVA zracenje nize od ostalih lampa u seriji. Compact 5.0 - ima UVB i UVA zracenje. Compact 10.0 - sadrzi najveci postotak UVB zracenja u seriji i isto ima UVA zracenje. Grafovi im nisu bas najjasnije vidljivi i nije mi bas jasno zasto ne bi u opisu naveli da 10.0 isto ima UVA ako je tako. Moguce je da 10.0 ne isijava postotak UVA radijacije koji je potreban pustinjskim zivotinjama. Mene isto zanima sto je sada s time pa cu im poslati mail. Do sada sam mislio da 5.0 sadrzi samo UVB, ali izgleda da nije tako. Exo Terra uvijek preporuca da se 5.0 ili 10.0 koristi u kombinaciji sa 2.0 kako bi se postigao sto siri raspon svjetlosti u terariju. To je pozeljno, ali nije nuzno potrebno. Ako 5.0 sadrzi UVA i UVB onda mozes staviti i obicnu reflektoricu za grijanje, a ako sadrzi samo UVB onda moras staviti posebnu reflektoricu sa UVA zrakama (npr. Sun Glo spot). A zasto ne zelis koristiti neonke? Ako vec stavljas fluorescentnu rasvjetu neonkama mozes osvijetliti akvarij po cijeloj duzini.
Pisano: 22.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
U sobi imam dosta sunčeve svjetlosti pa će akvarij biti stalno lijepo vidljiv. Ovo sa Compact žaruljom je još uvijek u razradi. Prvenstveno me zanima štetnost UVA i UVB zračenja za čovjeka. U tvom članku sam pročitala i za Swamp Glo 75W, pa mi je to palo na pamet za kombinaciju s Repti Glo 5.0 Compact. Pretpostavljam da je Sun Glo Spot jeftinija od Swamp.
Pisano: 22.07.2010
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.