NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
64 korisnika su online (21 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 64

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   2 Anonimnih korisnika

« 1 (2) 3 4 »

Re: infekcija na prstima kornje
Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Citiraj:
Odlične fotografije i lepi oklopi! Nego vidiš da ova desno sa infekcijom drži prednje noge drugačije, jel to često radi?

Da, kad je ova druga u blizini... gledala sam ih u akvariju i ova je stalno njuska po nogama, mozda zbog mirisa ovog sta joj mazem, a mozda je ova bolesna svjesna da je tu ranjivija pa se stiti..

Velika je i inace zivlja.. izbacila je jaja i sad je puno raspolozenija i ziva, stalno njuska po akvariju u potrazi za hranom. Ne mogu garantirat da je nije nikako ugrizla, ali dok ih gledam ova je njuska i onda se okrene od nje nezainteresirano, pa sad... nadam se da nece do toga doc...

Nevjerovatno mi je da se desi tako golema promjena u ponasanju kod zivotinja i da mogu u tako kratkom roku potpuno zamijenit uloge...

Pisano: 10.07.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
jako su lijepe kornjače, želim vam brzi oporavak

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Hvala ti, Hologram :)

Ma da vas pitam... mislim da ona na ta dva prsta ima cistu u kojoj je gnjoj.. i mozda bi to brze proslo ako bi ta tekucina izasla vanka... kako bi bilo da ja to njoj s necim bocnem, samo malo da se cista isprazni? iglom ili ziletom, mozda ne bi ni osjetila...
Necu nista dirat dok mi ne kazete

Evo da vam pokazem kako to danas izgleda:

Smanjena slika

Smanjena slika

Strelica pokazuje na prst na kojem je isto bila rana, samo puno manja.. danas joj je ta krasta otpala i ostala je mala rupica, al tkivo mi se cini zdravo.. znaci da ipak ide na bolje
Ostala su jos ova dva prsta zadebljana i tu kao da se vidi mjehur.. cini mi se da bi se lako probio, a ovako kao da ne prolazi..

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ja ne bih na svoju ruku bušila dok rana dovoljno ne sazrije da sama pukne...ne tznam možda da pitaš veterinara ili pričekaš ovdje još koji odgovor

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Da se ja pitam, ja bih uzeo neku četku (za zube ili nokte) i očistio lagano koliko može...ježim se mogućih komplikacija i mislim da je bolje očistiti dobro mrtvo tkivo kako bi moglo da se suši i dezinfikuje pošteno...uvek se preporučuje uklanjanje mrtvog tkiva i gnoja, samo lagano...

Pisano: 11.07.2010

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Da, Hologram i ja se toga bojim.. ali cini mi se kad je gnjoj u pitanju da on tesko nestane i da ciste znaju trajat i trajat dugo, ako je koza iznad deblja pogotovo.. a mozda bi bilo dovoljno negdi bocnuti, pa da se oslobodi toga sadrzaja.. tako bi mozda sve proslo puno brze...
Ma i ja se bojim i nije mi to drago, al eto, pitam da vidim sta vi mislite.. svako mi je misljenje sad dobrodoslo

Citiraj:
ježim se mogućih komplikacija i mislim da je bolje očistiti dobro mrtvo tkivo kako bi moglo da se suši i dezinfikuje pošteno...uvek se preporučuje uklanjanje mrtvog tkiva i gnoja, samo lagano...

Stanikicu, nisam te bas shvatila.. jel se bojis komplikacija ako mrtvo tkivo ostane ili ako pokusam to malo otvorit?

Sa cetkicom mogu probat malo proci po tome, to ne moze naskodit :)

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Bojim se komplikacija, ako se to ne zaleči što pre, ako površinski tretiraš, a u dubini i dalje infekcija izjeda zdravo tkivo. Dakle, ja sam za odstranjivanje gnoja i svog mrtvog tkiva...ako vidiš da je gnoj zarobljen ispod površine kože, ja bih to otvorio...

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Obrati pažnju i na ovaj deo, pa kad je već na suvom zbog terapije noktiju, tretiraj i taj deo na isti način. Proveri da nema još sličnih oštećenja po oklopu.

Dodaj datoteku:

jpg  kornjos.jpg (43.56 KB)
51_4c392fb8764c1.jpg 322X257 px

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Jutros sam joj iglicom pomalo otvorila kozu tamo di sam ocekivala gnjoj, ali nista nije izaslo. malo sam i pritiskala, koliko sam mogla da je ne boli puno, a da pokusam to istisnuti, ali ne, nista ne izlazi. Negdje se pojavilo malo, skroz malo krvi i to je sve..
Ali bar sam malo otvorila kozu pa su dezinfekcijsko sredstvo i krema mogli uci malo dublje unutra.

Je li moguce da tu nema gnjoja? Moze li prst bit tako otecen, a da nema nista unutra?

Pliz recite mi i koliko je treba drzati vanka, na suhom? ja je drzim oko 2 sata i onda je vratim u akvarij posto ona svo to vrijeme provede pokusavajuc izac vanka :( zao mi je gledat da se toliko muci pa je vratim u akv.. je li grijesim s tim?

Namazala sam i taj dio oklopa i ne vidim da toga ima jos negdi.. ali se sav ljusti u tanke listice koji lako pucaju.. vidi se to i na slikama.. ova druga nema nista od toga

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ja sam mojim kad su bile na suvom tretmanu stavljao peškir u posudu, da budu pokrivene i mirnije, pa probaj. Mislim da je 2 sata dovoljno za ovaj slučaj, još bolje 2-3 puta po sat vremena. U težim slučajevima praksa je da 2 sata bude u vodi...

Moguće je da nema gnoja...

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum