Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: infekcija na prstima kornje |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
jako su lijepe kornjače, želim vam brzi oporavak
Pisano: 10.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Hvala ti, Hologram :)
Ma da vas pitam... mislim da ona na ta dva prsta ima cistu u kojoj je gnjoj.. i mozda bi to brze proslo ako bi ta tekucina izasla vanka... kako bi bilo da ja to njoj s necim bocnem, samo malo da se cista isprazni? iglom ili ziletom, mozda ne bi ni osjetila... Necu nista dirat dok mi ne kazete Evo da vam pokazem kako to danas izgleda: Strelica pokazuje na prst na kojem je isto bila rana, samo puno manja.. danas joj je ta krasta otpala i ostala je mala rupica, al tkivo mi se cini zdravo.. znaci da ipak ide na bolje Ostala su jos ova dva prsta zadebljana i tu kao da se vidi mjehur.. cini mi se da bi se lako probio, a ovako kao da ne prolazi..
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ja ne bih na svoju ruku bušila dok rana dovoljno ne sazrije da sama pukne...ne tznam možda da pitaš veterinara ili pričekaš ovdje još koji odgovor
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Da se ja pitam, ja bih uzeo neku četku (za zube ili nokte) i očistio lagano koliko može...ježim se mogućih komplikacija i mislim da je bolje očistiti dobro mrtvo tkivo kako bi moglo da se suši i dezinfikuje pošteno...uvek se preporučuje uklanjanje mrtvog tkiva i gnoja, samo lagano...
Pisano: 11.07.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Da, Hologram i ja se toga bojim.. ali cini mi se kad je gnjoj u pitanju da on tesko nestane i da ciste znaju trajat i trajat dugo, ako je koza iznad deblja pogotovo.. a mozda bi bilo dovoljno negdi bocnuti, pa da se oslobodi toga sadrzaja.. tako bi mozda sve proslo puno brze...
Ma i ja se bojim i nije mi to drago, al eto, pitam da vidim sta vi mislite.. svako mi je misljenje sad dobrodoslo Citiraj: ježim se mogućih komplikacija i mislim da je bolje očistiti dobro mrtvo tkivo kako bi moglo da se suši i dezinfikuje pošteno...uvek se preporučuje uklanjanje mrtvog tkiva i gnoja, samo lagano... Stanikicu, nisam te bas shvatila.. jel se bojis komplikacija ako mrtvo tkivo ostane ili ako pokusam to malo otvorit? Sa cetkicom mogu probat malo proci po tome, to ne moze naskodit :)
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Bojim se komplikacija, ako se to ne zaleči što pre, ako površinski tretiraš, a u dubini i dalje infekcija izjeda zdravo tkivo. Dakle, ja sam za odstranjivanje gnoja i svog mrtvog tkiva...ako vidiš da je gnoj zarobljen ispod površine kože, ja bih to otvorio...
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Obrati pažnju i na ovaj deo, pa kad je već na suvom zbog terapije noktiju, tretiraj i taj deo na isti način. Proveri da nema još sličnih oštećenja po oklopu.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Jutros sam joj iglicom pomalo otvorila kozu tamo di sam ocekivala gnjoj, ali nista nije izaslo. malo sam i pritiskala, koliko sam mogla da je ne boli puno, a da pokusam to istisnuti, ali ne, nista ne izlazi. Negdje se pojavilo malo, skroz malo krvi i to je sve..
Ali bar sam malo otvorila kozu pa su dezinfekcijsko sredstvo i krema mogli uci malo dublje unutra. Je li moguce da tu nema gnjoja? Moze li prst bit tako otecen, a da nema nista unutra? Pliz recite mi i koliko je treba drzati vanka, na suhom? ja je drzim oko 2 sata i onda je vratim u akvarij posto ona svo to vrijeme provede pokusavajuc izac vanka :( zao mi je gledat da se toliko muci pa je vratim u akv.. je li grijesim s tim? Namazala sam i taj dio oklopa i ne vidim da toga ima jos negdi.. ali se sav ljusti u tanke listice koji lako pucaju.. vidi se to i na slikama.. ova druga nema nista od toga
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ja sam mojim kad su bile na suvom tretmanu stavljao peškir u posudu, da budu pokrivene i mirnije, pa probaj. Mislim da je 2 sata dovoljno za ovaj slučaj, još bolje 2-3 puta po sat vremena. U težim slučajevima praksa je da 2 sata bude u vodi...
Moguće je da nema gnoja...
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.