Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: spol kornjaca |
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Pa vidi, ako su odrasle kornjace znaci oko 10-ak cm, trebalo bi da imaju vidljive znake raspoznavanja, npr:
1. Muzijak ima izrazito dugacke nokte, koje koristi pri ritualu udvaranja i pri parenju da se drzi za oklop zenke. 2. Zenka (mada neznam da li je to pravilo) ima udubljen oklop sa donje strane, dok muzijak ima ravan oklop Ali ako kornjace imaju svega 3,4 cm, znaci jako su mlade nemozes sa sigurnoscu reci da li su muzijaci ili zenke. I na kraju, da tucice se ako su dva muzijaka, kad porastu i budu polno zreli. Kornjace, pogotovo muzijaci su veoma terirorijalni, pa ako nemas akvarijum od 1000 L (min) to moze biti problem.
Pisano: 28.01.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
2. Zenka (mada neznam da li je to pravilo) ima udubljen oklop sa donje strane, dok muzijak ima ravan oklop Da to je pravilo ali je obrnuto :P Muzijak ima udubljen okolop, to mu pomaze kada se penje na zenku prilikom parenja. Takodje mozes prepoznati po tome sto kloaka kod zenki je vise prema pocetku repa (korjenu) dok je kod muzijaka vise prema kraju repa...
Pisano: 28.01.2008
|
|||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
Hvala nadam se da misu oba dva muzijaci
|
||||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
Velicina mojih kornjaca:7,5 a druga 8,5 naci svatio sam da se jos nemoze odredit spol ali bi pito dali mozete rec koliko su stare.
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
To je tesko reci :) Ali ako su imale odlicne uslove u kojim su zivjele i pravilno se razvijale trebale bi biti starte oko godinu dana :) Ali opet kazem to je tesko reci ovako..
Pisano: 29.01.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ovisi o tome kako su hranjene.
Tvoje Kornjace su se skoro sigurno izlegle prosle godine na nekoj farmi (Vjerovatno u Americi) i stigle u neki PetShop.
Pisano: 29.01.2008
|
|||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
moram napomenut da sam im mjeri doljnji dio oklopa,nikad nisam mjerio kornjace pa dali znate ako se mjeri samo doljnji dio oklopa,gornji dio oklopa ili i sa glavo i repom da mogu reci koliko su tocno velike
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Kornjace se mjere po carapaxu (gornji dio oklopa). I to se samo ravno mjere od pocetka do kraja. Znaci ne mjeri se preko oklopa. Na njemackom se to zove "Stockmaß". Nazalost neznam naziv na hrvatskom jeziku. Na ovoj slici vidite sa cim se to mjeri, to ce vam nadam se pojasniti sto tocno mislim.
Pisano: 30.01.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Nazalost neznam naziv na hrvatskom jeziku. Kod mene se koristi naziv "Šubler" Ali vjerovatno ces prepoynati sa slike...
Pisano: 30.01.2008
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.