Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Dno Predhodni Topik Sljedeci Topik
Registrirajte se da bi komentiraliTopic is Locked
Re: Pomoc |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
nastavi s mazanjem ...
Pisano: 04.10.2009
|
|||
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat . |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Da bi lijecenje imalo efekta prvo treba uzvrditi uzrok zatvorenih ociju. Koliko cesto mijenjas vodu? Koliko je velik akvarij? Da li imas filter, grijac, pravilnu rasvjetu? Sa cime sve hranis kornjacu? Antibiotske kapi djeluju samo ako se radi o bakterijskoj infekciji, ako se radi o nedostatku vitamina A ili upali pluca kapi ne pomazu. Ako se uz Neomycin situacija popravila vjerovatno se radi o bakterijskoj upali. Detaljne informacije o tretiranju bakterijske infekcije mozes pronaci ovdje: LINK
Pisano: 04.10.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Svaki dan joj menjam,prokuvavam vodu.
Akvarijum je veoma mali. Nemam nista od toga,trebao sam nabaviti ali... Hranim je pilecim mesom,ponekad junetinom ali sargarepu nece ni da pipne. P.S.2.Kornjaca mi je omlitavela,mislim da ima upalu pluca.Pa ako nesto mogu da ucinim povodom toga? P.S.Otvorio sam novu temu bespotrebno,pa ako bi ti Kori mogao da je obrises?
Pisano: 10.10.2009
|
|||
^_^
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Gledaj, kornjaca je gmaz i ona nema vlastitu temperaturu tijela. Temperatura njenog tijela ovisi o temperaturi okoline. Da bi metabolizam i imunoloski sistem kornjace funkcionirao ona mora biti na toplom. Dakle, bez pravilne opreme i uvjeta kornjaca nema nikakve sanse za oporavak i nema je smisla lijeciti.
Ako je zelis probati izlijeciti temperatura vode mora biti konstantno 28 stupnjeva, a temperatura kopna i zraka kojeg kornjaca udise oko 35 stupnjeva. To mozes postici akvarijskim grijacem i lampom za grijanje (moze i obicna stolna ako dovoljno grije). Koliko je kornjaca velika? Da li prilikom promjene vode pazis na temperaturu vode?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Znam da je kornjaca gmaz tj. gmizavac.Ima godinu dana oklop joj dugacak i sirok oko 4cm
|
|||
^_^
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kornjaca je relativno mala za svoju dob i pre mala je da bi joj se mogle davati injekcije antibiotika. Mozes je jedino utopliti i nadati se najboljem, nazalost ti nista drugo ne mogu savjetovati : (
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Hvala.Dacu sve od sebe da joj pomognem
Pisano: 11.10.2009
|