Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: oklop, oci, zevanje...povezanost? |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Ako je oklop mekan vjerojatno je bolesna-to se zove mekšanje oklopa.Nedostaje joj vitamina i sunca.To može biti jako opasno.Daj im povćre i vodi ih na sunce.A oči..Koja je temperatura VODE?
Pisano: 03.09.2006
|
|||
"Kada je čovjeku njegov pas najbolji prijatelj,tada taj pas ima ozbiljan problem!"
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kod mladih kornjaca (do godinu dana) je normlano da je oklop malo meksi kod repa vec inace.
Vise je "elasticni". Nije tvrd kao kod starijih, odnosno odrasli, to je normalno. Naravno postoji i mogucnost da se radi o bolesti, ali to se moze lako pripoznati jer je razlika u mekanom oklopu koji je bolestan, i u oklopu koji je "mekan" zbog mladosti. Sto se povrca tice, mlade kornjace vrlo vrlo rijetko, skoro nikada ne jedu povrce, tek kad ostare, kad odrastu, uzimaju i biljne proizvode.
Pisano: 03.09.2006
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
jedna kornjača mi ima većinu dana oči zatvorene, ko da su mrvicu nabuhle, ne znam, jer tek kornjače imam mjesec dana, pored toga, tako slabo jede, nisam ju još vidjela da jede, možda ponoći samo jede, ne znam, i oklop joj je mrvicu mekan na samom rubu, možda čak više elastičan nego mekan, dali mi iko može reć što da radim, bilokaj.....
Pisano: 10.03.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
mislim da ima upoale ociju moras odrzavat higijeu akvarijeuma i osigurati bolje osvijetljenje i pomogucnosti izvesti na sunce ili balkon naravno pod tvojim nadzorom stavljaj u vodu a vitamine za bebe to je od mene ja neznam vise i ako mozes ako je potrebno kupi veci akvarijum i voda treba da iznosi 26 stepeni raspitaj se vise o bolesti na internet stranicama i utvrdi dali je to ta bolest
Pisano: 23.05.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Upala ociju se uglavnom desava kod lose kvalitete vode!
Citiraj: pomogucnosti izvesti na sunce ili balkon naravno pod tvojim nadzorom stavljaj u vodu a vitamine za bebe To nije tacno i sa tim sto ces dodavati kapi za bebe i iznositi kornajcu na sunce sigurno neces izleciti kornjacu od upale ociju! Upala ociju je ozbiljan problem i treba mu pristupiti sa ozbiljnoscu, najbolje resenje bi naravno bio veterinar, ali posto je na nasim prostorima veoma tesko naci strucnog veterinara (bar ja tako mislim), pokusaj da nadjes Cloramphenicol masti za oci, nanosis ga po uputama koje dobijes uz mast, a najbolje bi bilo da radis po uputama za decu ako su prilozene, prilokom nanosenja masti kornjacu ne smes vracati u vodu dok se mast ne upije (otprilike 1 sat) a za to vreme je drzi na toplom mestu! Kada budes vracao kornjacu u vodu osiguraj joj kvalitetnu filtraciju i cistu vodu (ali bez hlora)!
Pisano: 23.05.2007
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.