Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Odg.: Bolesna, bijela kornjaca |
||||
---|---|---|---|---|
Moderator
|
M0že biti kamenac, mala vjerojatnost ali tvrda zagrebačka voda... to je nagađanje bilo bi po oklopu, a ono na što ja sumnajm je neko nekonrolirano ljuštenje. Jednom se nešto slično dogodilo mojoj Bubi. Mjenjala sam vodu , napravila karantenu pojačala prehranu ubacivši srce i jetrica i D vitamin kapi, pa se stanje popravilo. Moje kornjače imaju već 15g
Treba vidjeti sliku. Ako nema dr. Lukač, probaj nazvati zoo dr Ingeborg Bata znam da ona čak i kupa tj namače u jod.... jako uspješna veterinarka zoo vrta.
Pisano: 04.07.2016
|
|||
Ne treba se stidjeti priznanja da smo pogriješili, jer to drugim riječima znači da smo danas pametniji nego jučer. (A.Pope)
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Probat cu sutra nazvat pa da vidim koja je procedura za dalje.Srecom kornjaca ima dobar apetit i aktivna je.
Puno Vam hvala na odgovoru. Nadam se da ce se sve rjesiti.
Pisano: 04.07.2016
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Moderator
|
Pročitaj i ovo:
U kornjača se javljaju slijedeće promjene na koži i oklopu: naslage na oklopu (alge, kamenac i sl.), ljuštenje kože i oklopa koja u kornjača može biti fiziološka pojava, a može ukazivati i na nedostatak nutritivnih elemenata u prehrani, lošu kvalitetu vode, te na infekcije bakterijske i gljivične etiologije na koži ili unutar organizma. Izmjenjivanje kože i oklopa je redovita pojava u kornjača, no razlikuje se od ljuštenja kože kod ostalih reptila. Rubovi pločica na oklopu se počinju izdizati, te naposljetku otpadnu. No sve pločice ne otpadaju istovremeno. Ispod odignutog dijela često se nakuplja zrak. Ovakva pojava je vidljiva kada je kornjača u vodi, kada se oklop presijava u bakrenu ili bijelu boju. Ne preporuča se kožu koja se ljušti ili oklop na silu skidati. U tom slučaju često se dešavaju ozljede i defekti tkiva koji predstavljaju idealan medij za razvoj mikroorganizama, a dešava se i da se skine preveliki i preduboki dio, pa koštani i mesni dio direktno komuniciraju s okolinom, što uz krvarenje, često završava i infekcijom. Česte su i kožne infekcije, koje se manifestiraju promjenama na koži u vidu crvenkaste boje (Pseudomonas sp.) ili bjelkasto-sluzavih promjena. Po primarnoj bakterijskoj infekciji često slijedi i sekundarna gljivična infekcija, zbog pada imuniteta ili dugotrajne antibiotske terapije. Gljivične infekcije osim sekundarno, mogu biti i primaran uzrok promjena na koži, koje se sekundarno kompliciraju bakterijama. Ne treba isključiti niti mehaničke ozljede oklopa, koje se manifestiraju pored ostalih i simptomima koje navodite, a također mogu završiti infekcijama. Dakle, prije svega obratite pozornost na uvjete u terariju, te ako nisu zadovoljavajući, svakako ih prilagodite potrebama kornjače. Prehrana je također vrlo bitna, a mora obavezno sadržavati pileće, teleće meso, pileće jetrice, ribu itd., uz obavezno dodavanje multivitaminskih pripravaka
Pisano: 05.07.2016
|
|||
Ne treba se stidjeti priznanja da smo pogriješili, jer to drugim riječima znači da smo danas pametniji nego jučer. (A.Pope)
|
||||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.
You ne moeš post without approval.