Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: NEMIRNA KORNJAČA |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
a koliko ima godina kornjaca ?
Pisano: 01.02.2011
|
|||
Ako ste usutkali nekoga niste ga i preobratili,ko hoce ne
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Ne znam točno.Mi je imamo oko godinu i pol,a kada smo ju dobili nije bila baš mala,pretpostavljam da ima dvije do dvije i pol godine.I ženka je.
Pisano: 02.02.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ja nisam strucan ali iz ovog do sada sto sam procitao jedino ti mogu reci opiaj je kod straznjih nogu da bi osjetio imal jaja , bar sam tako ja citao,
ako je zenka i ako ima toliko godina i jos ako je nemirna onda ja bi rekao da su jaja u pitanju , citao sam da za to treba pripremiti pjesak kao neko kopno od pjeska gde ce ona da polozi jaja i nebi trebao da to odugovlacis jer ona ce da drzi ta jaja i kad nemogne vise onda odose u vodu a to je veoma stresno za kornajcu . A ako opet ostane ii pukne u njoj onda jos gore . Nisam strucnjak al ipak mislim da su jaja u pitanju .
Pisano: 02.02.2011
|
|||
Ako ste usutkali nekoga niste ga i preobratili,ko hoce ne
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Koliko je velika kornjača(dužina oklopa)?
Sačekajte da se javi Kori ili Stankic, a dok se oni ne jave nešto ču napisati, mada je i Melek već napisao o čemu je najverovatnije reč. Ako su u pitanju jaja, kornjači se mora obezbediti mesto gde će snesti jaja, posuda sa peskom dimenzija 30x40x10\15cm, mada čini mi se da bi moglo i manje. I to joj se mora obezbediti što pre jer može doći do velikih komplikacija. Evo jedne teme baš u kojoj je došlo do komplikacija zbog jaja kornjaci je ispalo crevo. O bolestima koje mogu uslediti možete pročitati i i ovde: Kornjace.com/prolapsi i distocija. I da mogu se opipati jaja kako je Melek napisao, ali se mora jako paziti, da se ne bi slučajno jaja slomila. Ako sam nešto pogrešio ispraviće me Kori i Stankic.
Pisano: 03.02.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Oklop je dug 23 a širok 17cm,nisam uspio opipati jajašca,nabavio sam pijesak ali nije baš zainteresirana,gdje da stavim posudu sa pijeskom blizu akvarija ili u neku mirnu zamračenu prostoriju?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Morate joj obezbediti da može da izadje u bilo kom trenutku, kao na kopno.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav, kao sto je vec receno vjerovatno je rijec o jajima, zdrava zenka od 23 cm nosi jaja 1-2 puta godisnje. Jaja se lako mogu napipati prstima u rupama gdje kornjaca uvlaci straznje noge.
Osim sto je kornjaca opcenito uznemirena uobicajeno ponasanje je grcevito kopanje straznjim nogama po kopnu i polaganje glave na kopno (mjerenje temperature potencijalnog mjesta za gnijezdo). Kutiju sa pijeskom treba staviti u akvarij kao kopno da kornjaca moze sama ulaziti i izlaziti po volji. Za odraslu crvenouhu kornjacu ove velicine je potrebna kutija dimenzija barem 50*40*15 cm. Ovo sto je Toni naveo je pogodno samo za manje mosusne kornjace. Iznad jednog kuta te kutije je potrebno postaviti lampu koja ce grijati na 30-35 stupnjeva. Dio pijeska je potrebno namociti jer kornjaca nece htjeti nesti jaja ako joj vlaga i temperatura ne odgovaraju. Cak i kada kornjaca ima idealno mjesto za polaganje treba joj i po nekoliko tjedana da se odluci poloziti, treba imati strpljenja. Evo par ideja:
Pisano: 04.02.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kori jedno pitanje.
Dal je po tebi uredu, recimo netko tko drzi kornjace u hibernaciji pa da su jaja oplođenja donijeti kornjače na svijet... ili jaja baciti... brine me jer planiram ono vrtno jezerce ograditi i srediti i drzati ih u vanjskom smjestaju i hibernaciji, pa eto......
Pisano: 05.02.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Dobro znas moj stav i misljenje, i upoznat si sa problemom ali vidim da ovo tebe jako muci da probas. Da ides po ovom svom principu i inkubiras jaja svaki put kad ih kornjaca ima imao bi u prosjeku dva puta godisnje 7-10 jaja, od kojih recimo svaki put par odpadnu, dakle 12-16 mladunaca godisnje. I onda nakon tri dana kada zadovoljis svoj hir kud bi s njima?! Valjda bi ti trebalo biti jasno da je bolje unistiti jaja nego unistiti ekosustav ili ubijati odrasle odbacene kornjace jer ih je previse.
Pisano: 05.02.2011
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.