NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
46 korisnika su online (9 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 46

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

hej ljudi
Početni član
Početni član

See User information
Nova sam na forumu, ne znam da li sam u dobar podforum stavila temu! Oprostite ako sam pogrijesila! Moram se prvo zahvaliti na raznim savjetima i preporukama. Zima je stigla i kod mene i jedna od mojih dviju kornjacastih ljubavi je oboljela! Imala je zatvorene oci i nikako ih nije mogla otvoriti! Na ovom forumu sam nasla razne savjete i ucinila sve sto mogu da im bude bolje, podigla temperaturu sobe i vode kako je bilo napisano, dolila jos vode, jer cini mi se da sam imala premalo! Mnogo vam hvala, moja malena kornjaca iduci dan je pocela otvarat oke, nije skroz otvoreno ali skoro pa je cijelo otvoreno! Procitala sam i nekakav savjet sa kamilicom i metanjem vate natopljene kamilicom na kornjacine oke!? Probat cu i to!
Stare su oko godinu dana, vrsta zutouha kornjaca!
Cak su prestale odbijat hranu sto su radile nekoliko dana! Uplasilo me to, da li je to normalno za zimu isto kao i zimski san?
Od veterinara sam dobila nekakve kapi s kojima natapam hranu i njima se podize apetit kornjaci. Ova sa zatvorenim okama nije htjela ni okusiti :( dok ova druga je napokon pristala.
Svaki savjet je dobrodosao i unaprijed vam hvala!
Nadam se da ce moje kornjacaste ljubavi biti dobro :(

Pisano: 08.02.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: hej ljudi
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
imas normalno predvidenu sobu za to link,ali ja za to ne brinem imas moderatore tako da ce ti ovu temu premjestiti,tako da se ne brines i ne radis novu temu.Za kornye samo ih nastaviti stavljati u kamilicu,koliko ja znam postoje i neke posebne kapi o kojima ce ti vise reci strucniji clanovi foruma!Imas ovdje jedan isto slican problem pa ako sta pomogne link 1...a imas isto i ovo link 2

zlatko__hrSmanjena slikaSmanjena slika

Početni član
Početni član

See User information
hvala ti mnogo na odgovoru!

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav. Čime si hranila kornjače? Pretpostavljam da si pročitala članak o pravilnom smeštaju. Šta piše na tim kapima? Ako možeš uslikaj kornjaču da vidimo kako to izgleda.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Xiao_Hua
Nova sam na forumu, ne znam da li sam u dobar podforum stavila temu! Oprostite ako sam pogrijesila! Moram se prvo zahvaliti na raznim savjetima i preporukama. Zima je stigla i kod mene i jedna od mojih dviju kornjacastih ljubavi je oboljela! Imala je zatvorene oci i nikako ih nije mogla otvoriti! Na ovom forumu sam nasla razne savjete i ucinila sve sto mogu da im bude bolje, podigla temperaturu sobe i vode kako je bilo napisano, dolila jos vode, jer cini mi se da sam imala premalo! Mnogo vam hvala, moja malena kornjaca iduci dan je pocela otvarat oke, nije skroz otvoreno ali skoro pa je cijelo otvoreno! Procitala sam i nekakav savjet sa kamilicom i metanjem vate natopljene kamilicom na kornjacine oke!? Probat cu i to!
Stare su oko godinu dana, vrsta zutouha kornjaca!
Cak su prestale odbijat hranu sto su radile nekoliko dana! Uplasilo me to, da li je to normalno za zimu isto kao i zimski san?
Od veterinara sam dobila nekakve kapi s kojima natapam hranu i njima se podize apetit kornjaci. Ova sa zatvorenim okama nije htjela ni okusiti :( dok ova druga je napokon pristala.
Svaki savjet je dobrodosao i unaprijed vam hvala!
Nadam se da ce moje kornjacaste ljubavi biti dobro :(

Pozdrav i dobro dosla na forum!

Drago mi je da ti je ovaj forum pomogao. Za pocetak je potrebno utvrditi razlog i uzrok problema sa ocima, pa tek onda mozemo o tretmanu. Kamilica i antibiotske kapi pomazu samo u slucaju bakterijske upale ociju. Da bi bilo kakva terapija imala efekta kornjama se moraju srediti odgovarajuci uvjeti.

Sto se tice zimskog sna (hibernacije) kornjace u akvarijskim uvjetima ne mogu hibernirati jer im temperatura nije dovoljno niska, ali isto tako ukoliko nemas grijac nije dovoljno visoka da bi kornjace mogle normalno funkcionirati. Moguce je da su kornjace odbijale hranu jer im je bilo pre hladno.

Kako bi ti mogli dalje pomoci sto detaljnije odgovori na sljedeca pitanja:

1.Koliko je velik smjestaj u kojem drzis kornjace?
2.Koliko litara vode imaju unutra?
3.Sto se imas od opreme (grijac, lampa za grijanje, UVA-UVB rasvjeta, filter)?
4.Koje su trenutne temperature vode i kopna?
5.Koliko cesto mijenjas vodu?
6.Sa cime sve hranis kornjace?

Također provjeri da li kornjace pokazuju znakove upale pluca:
7.Da li kornjaca pliva (pluta) u koso?
8.Da li joj izlazi bijeli sekret na nos i usta?
9.Da li provodi puno vremena na kopnu?
10.Da li ispusta piskutave zvukove kada je na kopnu?
11.Da li otvara usta (na kopnu) kao da se gusi, hvata zrak?
12.Da li je kornjaca nedavno bila izlozena propuhu, ili hladnom zraku?

Pisano: 09.02.2010

Početni član
Početni član

See User information
Presretna sam jer je danas Ryu (ona kornjaca koja je imala zatvorene oke) napokon pojela nesto!!!!! Plakat cu se od srece :)
Zovu se Ryu i Rikona, slike idu uskoro!

A sad odgovori na Korijeva pitanja:

1. Akvarij duzine 50 cm, sirine 25 cm, visine 30 cm
2. 10L
3. uva-uvb lampu
4. 25 stupnjeva do 28 zrak, a voda 20 do 25 stupnjeva
5. svaka 3 dana prosjecno mjenjam vodu. nekad bude i svaki drugi dan, a nekad peti dan
6. eh, dok nisam saznala sto sve moraju jesti bilo je uglavnom pilece meso i racici i ribice iz pet shopa, sada i mrkve, i govedje meso, i pilece srce, uglavnom nista masno.

Sto se tice drugog seta pitanja na sve je odgovor ne. :/

Pisano: 10.02.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Sudeci po tvojim odgovorima vjerovatno se radi o bakterijskoj upali ociju. U akvariju je relativno mala kolicina vode koja se brzo zamaze, pogotovo bez filtera.
Za pocetak bi bilo dobro da kornjace prebacis u veci smjestaj. Koliko su uopce velike kornjace (duzina oklopa)? Moze to i biti velika plasticna posuda, samo je vazno da kornjace unutra imaju sve sto im je potrebno.
Sto se opreme tice trebala bi jos nabaviti grijac i filter. Bez grijaca bas ne mozes kontrolirati temperaturu vode, ona se stalno mijenja kako se temperatura prostorije mijenja. Filter ce ti pomoci pri odrzavanju smjestaja, voda ce stalno biti u pokretu i na povrsini ce manje nastajati masni sloj koji zna uzrokovati probleme s ocima.
Ovu lampu koju imas bi trebala dobro provjeriti. Kakav je to tip lampe uopce (obicna zarulja, reflektorica, neonka, stedna...)? Pogledaj da li sadrzi i UVA i UVB zrake. Jeftinije lampe obicno sadrze samo jedan od tih spektara. Da li tu lampu istovremeno koristis i za grijanje kopna?

Nisi odgovorila na Stanikicevo pitanje, koje kapi ti je dao veterinar?

Kupi Maxitrol ili Neomycin kapi (to su kapi za oci, mozes ih nabaviti u svakoj ljekarni). Izvadi kornjacu na suho i nakapaj joj oci kapima (jedna kap u svako oko), ostavi je oko pola sata vani da se kapi stignu upiti. Pazi da to suho mjesto nije na propuhu i da je toplo. Ponovi postupak dva-tri puta dnevno dok ne bude bolje. Kapi smijes maksimalno koristiti tjedan dana. Bilo bi pozeljno povisiti temperaturu vode na 30 stupnjeva (tada moras povisiti kopno na 35).
Pojacaj prehranu (goveđe srce, pileca jetrica...) da kornjaca ima sto bolje sanse za oporavak. Vazno je da kornjaca bude u cistoj vodi koja je odstajala 24h u sirokoj plitkoj posudi ili je tretirana nekim akvaristickim sredstvom za pripremu vode kako klor ne bi dodatno pogorsavao situaciju. Ako treba vodu mijenjaj svaki dan dok ne ozdravi. Prilikom promjene vode pazi da nova voda koju stavljas u akvarij bude iste temperature kao i voda u akvariju da ne izazoves temperaturni šok.

Preporucam ti da procitas sljedece clanke:

Smjestaj za vodene kornjace

Prehrana vodenih kornjaca (popis)

Pisano: 11.02.2010

Početni član
Početni član

See User information
obe imaju 9cm dug oklop. slazem se, cim zavrse ispiti nabavljam veci akvarij, grijac i filter. lampa je uvauvb sigurno. lampa sluzi i za grijanje i rasvjetu.

kapi koje mi je dao veterinar su zapravo JBL TURTLE SUN TERA multivitaminski preparat za kopnene kornjace. hvala na savjetu sto da kupim!

neznam sto bih bez vas! obje moje kornjace su sada dobro, i jedna i druga opet zivahno plivaju, otvaraju oci i jedu!

Pisano: 15.02.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Malo bolje provjeri tu lampu. Ako grije predpostavljam da se radi o reflektorici koja ima samo UVA jer takve zarulje iz tehnickih razloga ne mogu sadrzati UVB. Jako je vazno da kornjace imaju i UVB jer mogu oboliti od metebolicke bolesti kostiju.

Ovi vitamini su ok makar postoje i posebni za vodene (JBL Turtle Sun Aqua), ali nece pomoci oko bakterijske upale. Oni samo mogu pomoci u slucaju nedostatka vitamina A. Kako god bilo nije lose da im to sada dajes.

Drago mi je da su kornjace bolje, kada zavrsis sa ispitima otvori novu temu u podforumu o smjestaju pa ti mozemo pomoci oko slaganja pravilnog smjestaja

Pisano: 15.02.2010

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum