NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
44 korisnika su online (9 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 44

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   3 Anonimnih korisnika

(1) 2 »

Upomoc
Početni član
Početni član

See User information
Pozdrav svima, ja sam nova na forumu.

Vjerujem da ima negdje otvorena tema, ali ja trenutno nemam vremena da citam.
Naime, treba mi pomoc.
Imam malu crvenouhu kornjacu, stara je tek par mjeseci (2-3 tako su mi rekli u pet shopu).
Naime, sinoc je bila aktivna, kretala se po akvarijumu, cim izroni iz vode sirom otvara usta kao da tesko guta ili hvata zrak. Umiri se na 10-ak minuta, i onda opet isto. Smirila se nesto iza ponoci...Jutros kada sam ustala, bila je na istom mjestu i u istom polozaju, nije se pomjerala. Cijeli dan danas se nije pomjerila ni trznula...
E sada, cula sam da moze da bude upala pluca, ali ona ne pliva nakoso...Ukoliko je stavim u dublju vodu, samo pluta i ne pomjera se...
Ne znam sta da radim..HITNO MI JE POTREBNA POMOC!!!
Treba li da ju vodim kod veterinara?

Vodu joj mjenjam cim se uprlja, a sada, posto je jos mala, hranim ju susenim crvima. Medjutim, od juce nije nista jela.
Molim vas, pomozite mi!

Pisano: 20.11.2009
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Upomoc
Regularni član
Regularni član

See User information
Ja nisam iskusan u tome kao kolege na forumu, ali pomoći ću ti koliko znam.

Prvo: Imaš li grijač u vodi? Ako ne, odmah ga odi kupiti.
Drugo: Temperatura zraka u akvariju mora biti viša od temperature vode, znači moraš imati žarulju za grijanje.

Voda ti mora inače biti na 25 stupnjeva, a zrak na 30-35 stupnjeva.
U tvom slučaju, ako ti kornjača ima upalu pluća, moraš povisiti temperaturu vode na 28 stupnjeva (s time da i zrak mora biti topliji od vode opet) i ostaviti akvarij na toj temperaturi dok kornjači ne bude bolje.

Treće: S čime ju hraniš? Kornjačama je potrebno davati sirovo meso barem svaka dva dana. Oni račići koje ti prodaju u pet shopu nisu dovoljni.

Moraš nam napisati više o smještaju i što imaš od opreme. Proizvodi li čudne piskutave zvukove kada je vani?

Početni član
Početni član

See User information
Imam grijac u vodi, a drzim je i pod lampom.
Vodu mjenjam cim se zaprlja. dalje, rekli su mi u pet shopu da je jos mala i da joj moram u pocetku davati samo crvice, nista drugo. Poslije, ja sam isto cula da treba da joj dajem i sirovo meso i povrce.
Ima svoj akvarijum, mejanjam vodu cim se zaprlja. Ima mjesta za kretanje. Sinoc sam cak i pomislila da joj treba vise mjesta, ali danas mislim da to nije slucaj.
Juce kao da je pokusavala da izadje, popne se uspravno uz zidic akvarijuma, pa onda klone. I ponovo tako.
Sto se tice toga da li ispusta cudne zvukove, ne ispusta. Kada je bila na suvom, kao da je pokusaval uhvatiti vazduh, a to sam vec napisala. Skroz izvuce glavu iz oklopa, digne ju sto vise moze, zine, nesto kao da proguta, vrati glavu u okplop i opet.

Sto se tice temperature vode, uvijek pazim na to da joj voda bude topla.

Prva je kornjaca koju imam, a imam ju tek 10 dana, tako da sam totalno neiskusna po tom pitanju.
Zato sam se ovde obratila za pomoc.
Hvala puno!

Početni član
Početni član

See User information
Da...Jos sam zaboravila napomenuti da kao da je zgrcena. Ne reaguje ni na kakav dodir, ne pomjera se cijeli dan.
Bojim se da je mrtva.

Regularni član
Regularni član

See User information
Gle, kažem, nisam iskusan, ali sam dosta čitao i po tome ti mogu savjetovati da sada povisiš temperaturu na 28 stupnjeva, akvarij pokriješ nečime da ti se i zrak bolje zagrije.
Što se tiče hrane, slobodno ti njoj daj sirovo pile ili puru. Mora imati raznoliku prehranu.
Povisivanjem temperature kornjači brže radi metabolizam i na taj ju način možeš izliječiti. I hrani ju sirovim mesom!
Sretno!

Izmjena: Nisam vidio ovaj zadnji post. Pa valjda znaš kako se ponaša mrtva životinja... Joj... Ovo je tužno.... Ali mi je također i jako sumnjivo. Ako je tako, a imaš ju samo 10 dana, a osnovni su ti uvjeti zadovoljeni, mora da si ju kupila bolesnu...
Ne znam, ovo je baš neobično.

Početni član
Početni član

See User information
Citala sam i ja dosta, ali samo se htjela jos malo raspitati. Hvala ti puno!

Početni član
Početni član

See User information
Ma znam...Ali kazem da sam dosta zabrinuta, posto mi je prva kornjacica. A stvarno se trudim oko nje. To je problem

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Kao prvo moraš osigurati kornjači pravilne uvjete.Za početak akvarij od barem 60 litara,filter,grijač i UV rasvijeta su obavezni,kornjača mora imati mjesto gdje će izaći na suho gdje će biti temperatura 30-35 stupnjeva koja se postiže sa SPOT lampom koja se postavi iznad otoka.Pravilna prehrana-meso(sirovo pileće i pureće),slatkovodna riba,kao dodatci granule i ponekad gammarusi,može i vodeno bilje...

Regularni član
Regularni član

See User information
Vidim da imaš osnovne uvjete, pa mi je neobično da se to desilo. Čitao sam primjere da su ljudi držali kornjače u nehumanim uvjetima pa su poživjele...
Pričekaj da ti odgovore Tito, Kori, Ado ili već netko od iskusnije ekipe.

Izmjena: opet nisam vidio post iznad sebe...

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Izvadi kornjaču van iz akvarija i vidi da li će reagirati ako ju dotakneš po glavi ili repu.Ako nikako ne reagira mrtva je.

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum