NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
68 korisnika su online (19 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 68

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

(1) 2 3 4 »

alarmantno!!!
Početni član
Početni član

See User information
Ja imam dve male kornjacice, imam ih blizu godinu dana. Imala sam cetiri ali je jedna uginula pre par meseci a jos jedna pre par dana, te dve se od pocetka nisu dobro razvijale dok su ove dve narasle.
Medjutim, vec par dana ove dve nista ne jedu, jednoj su stalno zatvorene oci, kad je izbacim iz akvarijuma ona seta ali stalno su joj zatvorene i nadute oci i uopste ne pliva. Ova druga gleda ali isto tako ne pliva i sad sam primetila da ispusta neke cudne piskave zvuke i zeva kad je na suvom.
Veterinar mi je rekao da problem moze da bude zbog hlora, tacnije vode koju im sipam sa cesme pa da im ubuduce sipam vodu sa izvora, koja nema hlora.
Bas sam zabrinuta, volela bi da ih nekako izlecim ali tek sad shvatam koliko ustvari ne znam o kornjacama i o odrzavanju.
U akvarijumu su, 10l i imaju fluval2plus pumpu, imaju ostrvo od kamenja ali nemam grejac ni lampe.
Iskreno, nisam ni znala da im je potrebna sva ta prateca oprema, ali nije mi to opravdanje, morala sam dobro da se raspitam.
Sutra cu odmah da im kupim tu opremu ali volela bi kada bi mi rekli kako da ih izlecim, ako je ikako moguce.

Pisano: 04.10.2009
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: alarmantno!!!
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Prvo nabavi akvarij od najmanje 60 litara sa kompletnom opremom(filter,grijač,UV-UVB lampa i SPOT lampa(za grijanje kopna),poboljšati prehranu baziranu na mesu,pa ćemo vidjeti dalje što i kako.
I da koja su vrsta?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
samo malo 4 kornjace si drzala u 10 l??? nadam se da si mislila 100 l ali 10 u tom se nemogu ni okrenut 2 kornjace a to se nemoze ni zvati akvarijem.vrsta kornjace,sve od opreme sto trenutno imas...kornjace NIKAKO ne pustaj da secu izvan akvarija kud im je to prevelik stres i mogu se razbolit ili nesto jos gore.korjnaca ti vjerojatno ima upalu oka .to se lijeci mazanje masti na oboljelo oko i kupanjem u kamilici hladnoj ne vrucoj da se ne "SKUHA".

"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat .

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: nevena
Ja imam dve male kornjacice, imam ih blizu godinu dana. Imala sam cetiri ali je jedna uginula pre par meseci a jos jedna pre par dana, te dve se od pocetka nisu dobro razvijale dok su ove dve narasle.
Medjutim, vec par dana ove dve nista ne jedu, jednoj su stalno zatvorene oci, kad je izbacim iz akvarijuma ona seta ali stalno su joj zatvorene i nadute oci i uopste ne pliva. Ova druga gleda ali isto tako ne pliva i sad sam primetila da ispusta neke cudne piskave zvuke i zeva kad je na suvom.
Veterinar mi je rekao da problem moze da bude zbog hlora, tacnije vode koju im sipam sa cesme pa da im ubuduce sipam vodu sa izvora, koja nema hlora.
Bas sam zabrinuta, volela bi da ih nekako izlecim ali tek sad shvatam koliko ustvari ne znam o kornjacama i o odrzavanju.
U akvarijumu su, 10l i imaju fluval2plus pumpu, imaju ostrvo od kamenja ali nemam grejac ni lampe.
Iskreno, nisam ni znala da im je potrebna sva ta prateca oprema, ali nije mi to opravdanje, morala sam dobro da se raspitam.
Sutra cu odmah da im kupim tu opremu ali volela bi kada bi mi rekli kako da ih izlecim, ako je ikako moguce.

Pozdrav i dobro dosla na forum!

Kornjace su ti nazalost u jako losem stanju, i ako ih zelis pokusati spasiti moras reagirati odmah.
Kornjaca koja zijeva ima upalu pluca, druga kornjaca mozda isto. Oci mogu biti zatvorene kao posljedica upale pluca, a moguce da se radi i o bakterijskoj infekciji s obzirom na uvjete drzanja.

Kornjace pod hitno moras utopliti. Drzi ih u cistoj vodi, iznad akvarija postavi za pocetak obicnu stolnu lampu da ih grije. Nabavi akvarijski grijac sto prije. Temperatura vode mora biti 28 stupnjeva, a temperatura kopna i zraka kojeg kornjace udisu 35 stupnjeva. Jedino tada kornjace imaju sanse za oporavak. Ako prihvacaju hranom hrani ih sirovom slatkovodnom ribom (pastrvom), goveđim srcem, pilecim jetricama i sl. To je visoko proteinska hrana koja ce im dati sanse za oporavak.

Obavezno procitaj sljedece clanke, unutra ces pronaci sve osnovne informacije o pravilnom drzanju kornjaca:

Smjestaj za vodene kornjace

Prehrana vodenih kornjaca (popis)

Javljaj nam kako se situacija razvija.
Da li znas koju vrstu kornjaca imas?

Početni član
Početni član

See User information
Pa to su, cini mi se one crvenouhe kornjace. Ma odmah ujutru ustajem i idem da kupim svu potrebnu opremu, sve sto im treba. Danas je nedelja i nisam imala gde da kupim ali sutra odmah idem. Ja sam mislila da su im uslovi dobri sve dok se eto nisu razbolele i dosla na ovaj forum i tek sam sad videla sta im je sve potrebno. Puno volim zivotinje, imam pored kornjaca i zeca i psa i ophodim se prema svima njima kao prema deci bukvalno i toliko mi je sada tesko sto su mi se kornjacice razbolele zbog osnovnih uslova.
Sve sam im lepo oprala, kupila sam flasiranu vodu i sipala im i grejem je na 2-3 sata po malo, ispirem ih cajem od kamilice i valjda ce proci noc pa cu sutra da ih lecim. Jel postoje neki antibiotici koji bi mogli da pomognu?

Pisano: 05.10.2009

Početni član
Početni član

See User information
Davala sam im hranu ali ne jedu, inace jedu one racice i neke suve ribice. Ona jedna sto je danas ispustala zvuke bolje je, njoj oci nisu ni bile zatvorene, sada ne ispusta zvuke i ne zeva ali nece da jede. Ova druga sto su joj oci zatvorene i nadute je danas malo progledala ali sada vec ne (takodje ne jede).

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
S obzirom da su male, antibiotske injekcije ne bi došle u obzir, ali možeš da ih utopliš i omogućiš dobre uslove za život, a i da se nadaš da nije prekasno reagovanje, ukoliko je upala pluća u pitanju. Ako je bakterijska upala očiju, onda ti mogu pomoći Neomycin i Maxitrol kapi. Nisam sigurna da je dobro kupovnu vodu koristiti, možeš koristiti običnu vodu, ali je tretiraj sredstvom za regulisanje kvaliteta (AquaSafe, Aquatan itd). Kori ti je dao linkove i rekao šta sve možeš da učiniš za svoje kornjače.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pa to su, cini mi se one crvenouhe kornjace. Ma odmah ujutru ustajem i idem da kupim svu potrebnu opremu, sve sto im treba. Danas je nedelja i nisam imala gde da kupim ali sutra odmah idem. Ja sam mislila da su im uslovi dobri sve dok se eto nisu razbolele i dosla na ovaj forum i tek sam sad videla sta im je sve potrebno. Puno volim zivotinje, imam pored kornjaca i zeca i psa i ophodim se prema svima njima kao prema deci bukvalno i toliko mi je sada tesko sto su mi se kornjacice razbolele zbog osnovnih uslova.
Sve sam im lepo oprala, kupila sam flasiranu vodu i sipala im i grejem je na 2-3 sata po malo, ispirem ih cajem od kamilice i valjda ce proci noc pa cu sutra da ih lecim. Jel postoje neki antibiotici koji bi mogli da pomognu?

Ako su crvenouhe onda ti sve osnovno o brizi pise u onim clancima. Bilo bi dobro da procitas savjete prije kupnje...

Ne razumijem bas ovo zadnje sto si napisala, ali ako kornjacama ulijevas toplu vodu kako bi ih zagrijala nemoj to niti u ludilu raditi! Nagle oscilacije temperature mogu samo jos pogorsati situaciju. Njima treba konstantna temperatura koju postizes akvarijskim grijacem i lampama.

Upala pluca se kod velikih kornjaca moze lijeciti injekcija antibiotika (npr. Vetoflok), ali na manjim kornjacama je to zbog doziranja neprimjenjivo. Koliko su velike kornjace?
Naravno, to moze izvesti jedino veterinar koji zna sto radi (vecina obicnih se nazalost ne razumije u kornjace kao sto si se i sama uvjerila).

Citiraj:

Davala sam im hranu ali ne jedu, inace jedu one racice i neke suve ribice. Ona jedna sto je danas ispustala zvuke bolje je, njoj oci nisu ni bile zatvorene, sada ne ispusta zvuke i ne zeva ali nece da jede. Ova druga sto su joj oci zatvorene i nadute je danas malo progledala ali sada vec ne (takodje ne jede).

Odbijanje hrane je jako los znak...sada ih jedino visa temperatura okoline moze spasiti.

Početni član
Početni član

See User information
Puno vam hvala na savetima.
Samo da prezive ovu noc i sutra cu im sve obezbediti, nadam se da nije prekasno.
Obavestavacu vas (o napretku nadam se).

Početni član
Početni član

See User information
Kupila sam im sve sto im je potrebno, grejac, vitamine, ad kapi, hloramfenikol mast za oci, bornu kiselinu, hranu neku koja je bogata kalcijumom i vitaminima (bar tako pise) samo nisam nasla lampu, nigde nisam uspela ali je suprug kupio i poslace mi, tako da ce od sutra i lampu imati (neka sa punim cetri spektrum bojama i uva i uvb zracima). Rekli su mu da je to lampa koja se koristi za kornjace i kameleone. E sad ostaje samo veci akvarijum ali to ce dobiti za nekih nedelju dana jel nikako ne mogu da ga teglim sama jel sam u drugom stanju.
One su male, jedna je 62gr a druga 42gr.
Iznela sam ih na sunce i ova jedna malo pocela da gviri tako da cini mi se ima nade da ce biti bolje, brine me to sto ne jedu, ali valjda ce gricnuti nesto kad se malo oporave

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum