Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: MOLIM VAS BAREM ZA NEKAKVU POMOĆ |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ljepo sto ste ju spasili ali bas van neide nesto, svakako 5 za volju.
e sad moglo joj je doc zlo od bog zna cega, mozda ju je nesto piknulo (mooozda ne pada mi pametnijeg na pamet), a tesko je reci povraca vjerojatno zbog injekcije ova kadica je ok iako je na knap i trebalo bi vece, barem 150cm duzine.... gdje ljeze jaja, nekako mi se cini malo 2-3 na godinu trebalo bi biti puno vise i svakako joj nemojte dati da se sece ; procitaj si clanke u mojem potpisu ;pa pitaj sto ti jos nije jasno sretno
Pisano: 10.07.2009
|
|||
[url=http://www.kornjace.com/modules/cjaycontent/index.php?id=30]Smje
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
zasada je sve bilo u redu..
živi u 40 l smještaju - strašno, no problem je i taj što ne odlučujem samo ja o njoj! moji su je kao spasili, ali isto nisu znali što ih čeka, za što ih ja stalno optužujem! a naravno, sad kad joj je nešto, onda sam ja kriva! ma strašno.. sad je ne bi ni vodili vet da je ja sama nisam odnjela! imam nešto malo novaca za preglede, jer sam student a što onda? dobila je danas 2.pikicu enroxil-a, i pokakila se 2 puta, što je napredak! sad je cijelo vrijeme na toplom, miruje skroz, čim nešto izbaci iz sebe, promijenim joj vodu (u međuvremenu je ostavim na toploj krpi)! nije ništa papala, iako joj stalno nešto nutkam (vet su mi preporučili jetrica i piletinu)! vidjet ćemo hoće li joj biti šta bolje! dolazi vikend! hvala na pomoći, svejedno!
Pisano: 10.07.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
drzim ti fige da se izvuce, i obavjestavaj nas kako je ;)
Pisano: 11.07.2009
|
|||
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Pozdrav i dobro dosla na forum! Ako je kornjaca zenka i ima 20 cm nije zaostala u rastu, to je uobicajena velicina koji zenke postignu u zatocenistvu. Da je zaostala u rastu i razvoju ne bi nesla jaja. Kornjaci bi svakako trebali srediti bolje uvjete, pogotovo ako zelite da se oporavi. Ne mora to biti skupi akvarij nego jeftina, velika plasticna posuda. Ovdje mozes pronaci sto je sve potrebno: LINK Prema ovom sto je bila mlitava moguce je da se radi o upali pluca. Kornjace ponekad ne pokazuju znakove bolesti dok ih ona skroz ne prevlada. Ti vjerovatno nisi prepoznala ranije znakove. Da li je kornjaca plivala u koso? Da li je ispustala piskutave zvukove? Da li joj je izlazio bijeli sekret na usta i nos? Da li joj je bio smanjen apetit? Druga mogucnost je da je kornjaca bila na suncu bez zaklona. U tom slucaju je moglo doci do pregrijavanja i srcanog udara. Razmisli malo o razlozima, iako i dalje predpostavljam da je upala pluca koja je posljedica dugogodisnjen nepravilnog drzanja, setnji po hladnom podu i propuha. Ako kornjaca povraca nakon svake injekcije, moguce je da je alergicna na doticni antibiotik. U tom slucaju bi se antibiotik trebao promijeniti. Da bi antibiotik pomogao kornjaca mora imati određene uvjete. Temperatura vode bi trebala biti 28-30 stupnjeva i jos vaznije, temperatura zraka kojeg kornjaca udise bi trebala biti visa od temperature vode npr. 35 stupnjeva. Jedino u tim uvjetima ce kornjaca imati sanse za oporavak (ako se doista radi o upali pluca).
Pisano: 11.07.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Sutra ili preksutra idemo u vet.ambulantu "šapa", kod dr. Maje Lukač, ona je specijalist za egzotične životinje, pa ćemo vidjeti što će reći..
Korny je malko živnula, posebice prije pikice, iako neće ništa papati! što se tiče ovih simtoma upale pluća, ništa od toga nije imala, a što se tiče ovog da je došlo do pregrijavanja - moguće, kao i ono što ste prije naveli da je možda već dugo bolesna, a da mi to nismo opazili na vrijeme!joj.. hvala na pomoći. najvjeroj. ćemo saznati razloge nakon pregleda!
Pisano: 12.07.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Dr. Lukac ima puno iskustva, dajes svoju kornjacu u prave ruke. Javljaj kako napreduje, sretno sa lijecenjem!
Pisano: 12.07.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Korny je danas papala i sunčala se!
malo sam ju stavila van (iako znam da nije pametno) da vidim što će napraviti (ipak je išla van cijeli život).. prvo se dobro rastegnula na sve strane, popela se na moje noge(što joj je i običaj) i pojurila na sve strane (za mnom)! bila je kojih 10ak min vani, i sad opet pajki! Nažalost, dr Lukač je na godišnjem do pon.. pa ćemo vidjeti, daj bože da ne bude ništa, da se nastavi oporavljati, iako ćemo u pon svakako k dr! joj, baš sam sretna što joj je bolje :)
Pisano: 13.07.2009
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
drago mij es sto je bolje ali nemoj ju stavljat van da sece, koliko god to tebi pasalo, samo joj stetis, pogotovo sad kad je bolesna
|
|||
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
ok, neću, iako sam danas sve zabarikadirala da nema zraka niotkuda, da ne bi bilo propuha!
a kad mi ju je tako žao u tom malom prostoru u kojem je sad!
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.