NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
63 korisnika su online (14 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 63

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

(1) 2 »

MOLIM VAS BAREM ZA NEKAKVU POMOĆ
Početni član
Početni član

See User information
Pozdrav veliki!

evo ovako:
prije kojih godinu dana "spasili" smo kornjaču na koju smo naišli kod susjeda, jer je živjela u groznim uvjetima.

niti mi joj nismo mogli pružiti bolje, pa smo je pokušavali udomiti, no bez uspjeha.
jednostavno nemamo mjesta gdje ju staviti, niti financija za kupovati opremu, iako smo bili puni energije da ćemo je spasiti.
sljedeće je sve ono što znam o njoj iz prošlog života, kao i sa neta..
korny ima oko 15g, ženka je, najvjerojatnije je zaostala u rastu - 20cm oklop.
cijeli život je provela u malom prostoru u kojem se jedva mogla okrenuti.
sad ima tek nešto veći prostor, no kako je oduvijek bila naviknuta, i mi je puštamo šetati po stanu, iako sam tek nedavno vidjela da to nije poželjno.
svake godine snese 2-3 jaja.
oduvijek se hrani mesekom i hranom za kornjače, no koliko je kod nas, papa i povrće, dobiva vitamine, pazimo je od propuha,voli se sunčati, češkati, pratiti nas u stopu i sl. pošto nema filter ni grijač, mijenjamo joj vodu svaki dan (pola prokuhane, filtrirane kroz gazu, pola odstajane 24h), trudimo se da se sunča i zaista je uvijek vesela, siročekica! ipak živi u 40-litarskom akvariju
koliko znam, nikad nije bila bolesna (?)..
no jučer se sve promijenilo!

ujutro smo je ostavili na balkonu (kao i inače) (poluzatvoren, zaštićen od vjetra), u njezinoj kadici, kupala se i sunčala i bila vesela ko inače.
no kad smo se mi vratili kući, ona je polumrtvo ležala u kadici, sva mlitava i mlohava.
odmah smo otišli veterinaru, koji joj je dao prvu pikicu antibiotika, danas idemo po još! rekla je da bi joj trebalo biti bolje.. eh sad..
nije joj ništa bolje, povraća od povratka od veterinara, izbacila je poluprobavljenu hranu od zadnja dva dana! očito je neka infekcija! cijelo vrijeme je na jednom mjestu, u polusnenom položaju! svaki put kad povrati, stavljam joj novu vodu!pola kadice je prekriveno krpama kako bi joj duže održala toplinu vode, a pola je osvjetljeno lampom za sunčanje.

meni je toliko žao što se to dogodilo jer znam da joj ništa trenutno ne mogu pružiti, a još više što sam uopće mislila da je ja mogu spasiti!

što bi bilo da joj kupim onu plastičnu kadu (za kupanje beba) dim 80x45x50?
uopće ne znam što da napravim! osjećam se grozno!
ako znate nekog tko bi je imao želju udomiti, molim vas da javite!
iako sumnjam u to, pošto znamo kakva je situacija!

ako ima itko ikakav savjet, molim vas!

Pisano: 10.07.2009
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: MOLIM VAS BAREM ZA NEKAKVU POMOĆ
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ljepo sto ste ju spasili ali bas van neide nesto, svakako 5 za volju.
e sad moglo joj je doc zlo od bog zna cega, mozda ju je nesto piknulo (mooozda ne pada mi pametnijeg na pamet), a tesko je reci
povraca vjerojatno zbog injekcije
ova kadica je ok iako je na knap i trebalo bi vece, barem 150cm duzine....
gdje ljeze jaja, nekako mi se cini malo 2-3 na godinu trebalo bi biti puno vise
i svakako joj nemojte dati da se sece ;
procitaj si clanke u mojem potpisu ;pa pitaj sto ti jos nije jasno
sretno

[url=http://www.kornjace.com/modules/cjaycontent/index.php?id=30]Smje

Početni član
Početni član

See User information
zasada je sve bilo u redu..
živi u 40 l smještaju - strašno, no problem je i taj što ne odlučujem samo ja o njoj!
moji su je kao spasili, ali isto nisu znali što ih čeka, za što ih ja stalno optužujem! a naravno, sad kad joj je nešto, onda sam ja kriva! ma strašno..
sad je ne bi ni vodili vet da je ja sama nisam odnjela!
imam nešto malo novaca za preglede, jer sam student a što onda?
dobila je danas 2.pikicu enroxil-a, i pokakila se 2 puta, što je napredak! sad je cijelo vrijeme na toplom, miruje skroz, čim nešto izbaci iz sebe, promijenim joj vodu (u međuvremenu je ostavim na toploj krpi)! nije ništa papala, iako joj stalno nešto nutkam (vet su mi preporučili jetrica i piletinu)!
vidjet ćemo hoće li joj biti šta bolje! dolazi vikend!

hvala na pomoći, svejedno!

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
drzim ti fige da se izvuce, i obavjestavaj nas kako je ;)

Pisano: 11.07.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: korny00
Pozdrav veliki!

evo ovako:
prije kojih godinu dana "spasili" smo kornjaču na koju smo naišli kod susjeda, jer je živjela u groznim uvjetima.

niti mi joj nismo mogli pružiti bolje, pa smo je pokušavali udomiti, no bez uspjeha.
jednostavno nemamo mjesta gdje ju staviti, niti financija za kupovati opremu, iako smo bili puni energije da ćemo je spasiti.
sljedeće je sve ono što znam o njoj iz prošlog života, kao i sa neta..
korny ima oko 15g, ženka je, najvjerojatnije je zaostala u rastu - 20cm oklop.
cijeli život je provela u malom prostoru u kojem se jedva mogla okrenuti.
sad ima tek nešto veći prostor, no kako je oduvijek bila naviknuta, i mi je puštamo šetati po stanu, iako sam tek nedavno vidjela da to nije poželjno.
svake godine snese 2-3 jaja.
oduvijek se hrani mesekom i hranom za kornjače, no koliko je kod nas, papa i povrće, dobiva vitamine, pazimo je od propuha,voli se sunčati, češkati, pratiti nas u stopu i sl. pošto nema filter ni grijač, mijenjamo joj vodu svaki dan (pola prokuhane, filtrirane kroz gazu, pola odstajane 24h), trudimo se da se sunča i zaista je uvijek vesela, siročekica! ipak živi u 40-litarskom akvariju
koliko znam, nikad nije bila bolesna (?)..
no jučer se sve promijenilo!

ujutro smo je ostavili na balkonu (kao i inače) (poluzatvoren, zaštićen od vjetra), u njezinoj kadici, kupala se i sunčala i bila vesela ko inače.
no kad smo se mi vratili kući, ona je polumrtvo ležala u kadici, sva mlitava i mlohava.
odmah smo otišli veterinaru, koji joj je dao prvu pikicu antibiotika, danas idemo po još! rekla je da bi joj trebalo biti bolje.. eh sad..
nije joj ništa bolje, povraća od povratka od veterinara, izbacila je poluprobavljenu hranu od zadnja dva dana! očito je neka infekcija! cijelo vrijeme je na jednom mjestu, u polusnenom položaju! svaki put kad povrati, stavljam joj novu vodu!pola kadice je prekriveno krpama kako bi joj duže održala toplinu vode, a pola je osvjetljeno lampom za sunčanje.

meni je toliko žao što se to dogodilo jer znam da joj ništa trenutno ne mogu pružiti, a još više što sam uopće mislila da je ja mogu spasiti!

što bi bilo da joj kupim onu plastičnu kadu (za kupanje beba) dim 80x45x50?
uopće ne znam što da napravim! osjećam se grozno!
ako znate nekog tko bi je imao želju udomiti, molim vas da javite!
iako sumnjam u to, pošto znamo kakva je situacija!

ako ima itko ikakav savjet, molim vas!

Pozdrav i dobro dosla na forum!

Ako je kornjaca zenka i ima 20 cm nije zaostala u rastu, to je uobicajena velicina koji zenke postignu u zatocenistvu. Da je zaostala u rastu i razvoju ne bi nesla jaja.

Kornjaci bi svakako trebali srediti bolje uvjete, pogotovo ako zelite da se oporavi. Ne mora to biti skupi akvarij nego jeftina, velika plasticna posuda. Ovdje mozes pronaci sto je sve potrebno: LINK

Prema ovom sto je bila mlitava moguce je da se radi o upali pluca. Kornjace ponekad ne pokazuju znakove bolesti dok ih ona skroz ne prevlada. Ti vjerovatno nisi prepoznala ranije znakove.
Da li je kornjaca plivala u koso? Da li je ispustala piskutave zvukove? Da li joj je izlazio bijeli sekret na usta i nos? Da li joj je bio smanjen apetit?

Druga mogucnost je da je kornjaca bila na suncu bez zaklona. U tom slucaju je moglo doci do pregrijavanja i srcanog udara.
Razmisli malo o razlozima, iako i dalje predpostavljam da je upala pluca koja je posljedica dugogodisnjen nepravilnog drzanja, setnji po hladnom podu i propuha.

Ako kornjaca povraca nakon svake injekcije, moguce je da je alergicna na doticni antibiotik. U tom slucaju bi se antibiotik trebao promijeniti.

Da bi antibiotik pomogao kornjaca mora imati određene uvjete. Temperatura vode bi trebala biti 28-30 stupnjeva i jos vaznije, temperatura zraka kojeg kornjaca udise bi trebala biti visa od temperature vode npr. 35 stupnjeva. Jedino u tim uvjetima ce kornjaca imati sanse za oporavak (ako se doista radi o upali pluca).

Pisano: 11.07.2009

Početni član
Početni član

See User information
Sutra ili preksutra idemo u vet.ambulantu "šapa", kod dr. Maje Lukač, ona je specijalist za egzotične životinje, pa ćemo vidjeti što će reći..
Korny je malko živnula, posebice prije pikice, iako neće ništa papati!

što se tiče ovih simtoma upale pluća, ništa od toga nije imala, a što se tiče ovog da je došlo do pregrijavanja - moguće, kao i ono što ste prije naveli da je možda već dugo bolesna, a da mi to nismo opazili na vrijeme!joj..

hvala na pomoći. najvjeroj. ćemo saznati razloge nakon pregleda!

Pisano: 12.07.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Dr. Lukac ima puno iskustva, dajes svoju kornjacu u prave ruke. Javljaj kako napreduje, sretno sa lijecenjem!

Pisano: 12.07.2009

Početni član
Početni član

See User information
Korny je danas papala i sunčala se!
malo sam ju stavila van (iako znam da nije pametno) da vidim što će napraviti (ipak je išla van cijeli život)..

prvo se dobro rastegnula na sve strane, popela se na moje noge(što joj je i običaj) i pojurila na sve strane (za mnom)! bila je kojih 10ak min vani, i sad opet pajki!

Nažalost, dr Lukač je na godišnjem do pon.. pa ćemo vidjeti, daj bože da ne bude ništa, da se nastavi oporavljati, iako ćemo u pon svakako k dr!
joj, baš sam sretna što joj je bolje :)

Pisano: 13.07.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
drago mij es sto je bolje ali nemoj ju stavljat van da sece, koliko god to tebi pasalo, samo joj stetis, pogotovo sad kad je bolesna

Početni član
Početni član

See User information
ok, neću, iako sam danas sve zabarikadirala da nema zraka niotkuda, da ne bi bilo propuha!
a kad mi ju je tako žao u tom malom prostoru u kojem je sad!

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum