Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Molim Vas, pomozite mi! |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Dobro dosla na forum. Da bi kornjace normalno jele moras im osigurati pravilne uvjete. Citaj sto vise, na ovom forumu i stranici mozes pronaci osnovne podatke za pravilno drzanje kornjaca. Ako ti nesto nije jasno slobodno pitaj.
Pisano: 26.08.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Dobro dosloa.
Prvo, kakve su to vrste kornjaca? Ako neznas postavi slike. Onda ti mogu tacno reci kakva bi trebala temperatura biti za vodu. Al ako nemas jos nekakve spezialne lampe, mozes i normalnu stolnu lampu uzet da mogu se kornjace "suncat" i to grije i vodu. U noci vecinom netreba bit voda bas vruca. Jer i u prirodi je voda u noci hladnija. Vecina kornjaca koje budu o covka drzane vole puno svijetlost. Tak da bi to kao prva mogucnost bila tu. Vecina nemogu ti reci, jer neznam koju vrstu drziz, svaka vrsta ima svoje individualne potrebe.
Pisano: 26.08.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Crvenouhe su definitivno.
Hoce li poceti da jede?
Pisano: 27.08.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ako je voda prehladna nece ti jesti, jesi kupila filter, ako ga nissi stavi kako ti je skripta rekla/o stolnu lampu, pa joj ponudi pilece meso, gliste, cvrcke, brasnare i biljnu hranu, salatu, papriku, voce bolje nemoj, a i mozes joj i ponuditi i ljusku od jajeta, ali odstrani kozicu unutar jajeta
Pisano: 28.08.2008
|
|||
[url=http://www.kornjace.com/modules/cjaycontent/index.php?id=30]Smje
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
da, Lili je u pravu sta je napisala.
A temperatura mora momentalno biti oko 27°C (jer je i ljeto) i svijetlost trebalo bi biti oko 13 sati upaleno. Jer ako je voda hladnija i svijetlost manja ili nema onda crveno-uho kornjace moze biti da pocine se pripremati za zimski san (hibernacij-u). To znam na mojoj jer pustim da kornjaca vrsi taj zimski san.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
I ja imam jedno pitanje,jedna mi je kornjača premirna,prekjučer je još bila jakoooo vesela i skakala je,a sad ništa,ne kažem da je to neka bolest,ali mi je čudno. UNAPRIJED HVALA !!!
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
matea: ajd opisi u em drzis kornjacu, kaj imas od opreme, kolika je temperatura
Pisano: 29.08.2008
|
|||
[url=http://www.kornjace.com/modules/cjaycontent/index.php?id=30]Smje
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Ja nemam filter, grijač i UVA/UVB lampu,skupljam novce za to,al neznam kolko to košta i neznam kolko velik treba bit terarij za dvije kornjače?!
Pisano: 30.08.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Oko 100x50x50 za pocetak, dok su jos manje. A Trachemys scripta elegans (crveno-uho) budu jako velki ako su adult. Zenskinje mogu vise o 30cm biti.
Pisano: 30.08.2008
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.