Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: promijenis vodu, kad ono uzas |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Da li ti filter moze normalno raditi s obzirom da akvarij nije pun do vrha?
Ne bi trebala stalno izvrtati cijeli akvarij, u podlozi se stvaraju nitrificirajuce bakterije koje cine biolosku filtraciju. Dno se samo usisava prilikom promjene vode. Filter materijal moras prati u akvarijskoj vodi, ne u novoj vodi jer opet narusavas biolosku filtraciju. Jesi li si provjerila da li je kamen vapnenackog podrijetla? Izvadi ga iz akvarija i polij ga octom ili jos bolje solnom kiselinom, ako se kamen pocne pjeniti nije dobar za akvarij. Ako nema kemijske reakcije dobro ga isperi i vrati u akvarij. Pod "bijelo na povrsini" mislis na talog koji se stvorio na rubovima akvarija ili na neki film na povrsini vode? Mogu biti tri razloga zatvorenih ociju: prehlada/upala pluca, nedostatak vit. A i bakterijska infekcija. S obzirom da je kornjaca otvorila oci nakon kupanja u kamilici moguce da se radi o bakterijskoj upali. Bilo bi dobro kada bi mogla postaviti sliku. Pazi da voda bude cista, nabavi neke vitaminske kapi za gmazove. Citiraj:
Pisano: 16.07.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ni jedan od trih razloga koja uzrokuju oboljele oci kod kornjace,
nedodju sa jednog trena na drugi. Tesko je reci sto je urok kada se dosta stvari nezna. Nemoze kornjaca sada plivati ljepo, biti joj "super" i sljedeci trenutak imati "upalu ociju". Veterinar kod tako male kornjace nista nemoze uciniti. Za injekcije je premala. Ostalo je sto preostaje samo uvjete urediti kako spadaju, odnosno usmjeriti na potrebe koje su treuntno potrebne (primjer povecavanje temparature kopna ako se radi o bolesti). Tesko je reci na daljinu o cemu se radi, bez ikakve slike (tesko je i sa slikom, kamoli bez). Mozda cak kornjaci i nije nista i sve je samo hipohondrija ... Lijep poz. M.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
jesam, namakala sam prvo kamen u ocat i nije se pjenio...pa sam ga prokuhala i stavila...
opet sam ju jutros stavljala u caj od kamilice, pa je progledala...promijenila vodu (bez da sam prala kamencice)...nahranila ju...i vratila u vodu, prvo je bila preplasena i mirna, ali je onda otvorila oci i pocela normalno plivati, penjati se po ostrvu i rovariti...vec par sati normalno gleda i ponasa se...povecala sam temperaturu vode (oko 29) i ostrva...mislim da je sad sve u redu i da sam ja digla paniku bezveze, hvala vam svima puno! i ispricavam se sto sam se uspanicarila, ali kad je tako mala, a ja jos ne znam dovoljno o njima i kako da se ponasam u raznim situacijama, cim sam primjetila da nesto nije u redu i procitala sve kod vas o bolestima uplasila sam se...eto, sad cu promatrati njezino ponasanje par dana, pa cemo vidjeti... hvala vam sto ste me smirili i bili uz mene...ne znam sto bih bez ovog foruma! TITO je zakon! :)
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.