Početni član
Grupa:
Registered Users
Level : 1 HP : 0 / 0 MP : 0 / 26 EXP : 2
|
Dobro vece, citam vas forum vec godinama i upravo sam od vas naucila pre 6 godina sve o uslovima u kojoma bi trebalo drzati moju kornjacu Rajka, crvenouha vodena, posto je Rajko zavrsio kod mene sasvim slucajno dok je bio prava beba, sa 2,5 cm obima oklopa. mislim da sam mu obezbedila sve uslove koje ste vi nabrojali ovde, sam je u akvarijumu od 120l, ima veliko ostrvo koje sw proteze preko polovine cele povrsine akvarijuma, imam spot sijalicu za suncanje, sijalicu sa uva i uvb zracima, 2 filtera za vodu i grejac. Hranila sam ga recnom ribom, piletinom ali i onom kupovnom hranom (racici i one male susene ribice) posto jednostavno nisam mogla da postignem da ga stalno hranim mesom. elem, svih 6 godina je bio dobro, veseo, halapljiv i cini mi se zadovoljan. I ne, nisam pokisavala da se igram sa njim i da ga vucaram po rukama. sve vam ovo pisem kako bi vam objasnila da nisam neko deriste koje je neozbiljno shvatilo drzanje zivotinje. Medjutim pre par nedelja je Rajko poceo da se ponasa bolesno, da nece u vodu, nece da jede, zatvorene naduvene oci, neaktivnost pptpuna. Kupala sam ga u kamilici,prpmenila vodu u akvarijumu, mazala mast na oci i oci su se otvorile. Vodila sam ga kod veta, rekli mi da sacekamo malo da vidimo da li ce da zivne da mu ne daju bezveze antibiotike ako mu je bolje. I onda mu je bilo malo bolje, jeo je ok par dana, plivao po malo, ali juce je izasao na kopno, stao u jedan cosak i.. ne znam. Ne pomera se, glava mu je polovicno napolju, ukocen je, od ociju vidim neku crnu tackicu,nisu ni otvorene ni zatvorene.. Ne znam da li to znaci da je uginuo ili moozda mooozda samo duboko spava.. ipak nada umire poslednja.. vodicu ga kod veta sutra ali prosto ni njima ne verujem.. sve mislim da ce mi reci da je uginuo, onako povrsno bez bekog detaljnog pregleda a on je mozda ziv. Izvinjavam se na opsirnosti ali sred je noci i ne znam kako da izdrzim do sutra.... unapref hvala svima
Pisano: 25.12.2015
|