Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Molim savjet |
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
A jesi li napisala u kojim uslovima drzis kornjacu temperatura vode dali imas grejac,filter,i pravilnu rasvetu lakse ces dobiti odgovor.
Pisano: 29.03.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Ovo je slika druge kornjačice koja je veča od malog mokija i oklop joj je znatno tamniji.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Ja sam imo slican takav problem pre 7,8 dana samo sto je moja kornjaca povracala i isto je plutalal po povrsini vode i nije htela da jede par dana,evo sad se normlano oporavila jede sunca se,sve je ok.
Samo sto je moja kornjaca crvenouha :)
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Hvala Lazar. Inaće se bavim slatkovodnom akvaristikom i dobro sam upoznata sa svom potrebnom opremom. Akvarij ima sve potrebno od rasvjete, filtera, grijača za vodu i lampu za grijanje kopna. Kornjača se sada ponaša normalno samo mi ima drugačiju boju oklopa kao što se vidi na slici.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Verovatno da kornjaca raste pa joj se menja boja oklopa.
Videcemo sta ce kori da kaze :)
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Bok, drago mi je cuti da je kornjacica bolje! Kada imas dvije kornjace uvijek ce jedna biti jaca i dominantnija, to je normalno i moras paziti da manja kornjaca dobije dovoljno hrane za normalan razvoj. Oklop bi mogao biti bijelkast zbog nakupina kamenca, a moguce je da je nesto ozbiljnije. Da li su pojedina podrucja na oklopu mekana?
Pisano: 30.03.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Bok kori,
ja sam isto pomislila da je od kamenca, ali stvar je u tome što mi druga kornjačica nema bijeloga po olopu, a u istoj su vodi. Veći je malo pohlepniji kad je riječ o hrani tako da mali ne može doći na red od njega, iz tog razloga njemu dajem sa plastićnim štapićem da ne ostane gladan. Oklop mu je tvrd, nije deformiran samo što je svijetliji od druge kornjače.. Ako je nešto ozbiljnije, šta bi moglo biti?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Napisala si da se mala kornjaca cesto sunca, to znaci da se svako malo osusi i i kamenac se talozi na oklopu puno brze nego da samo boravi u vodi...
U svakom slucaju ako oklop nije mekan nema razloga za brigu, samo u prehranu kornjaca ubaci neke kvalitetnije granule koje sadrze kalcij i vitamin D3, npr. Tetra ReptoMin.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Ja se nadam da je samo od kamenca..pošto ne pokazuje nikakve simptome neke bolesti.
Kupit ću im i tu hranu. Do sada sam im davala od tetre Gammarus i od sere raffy baby-gran ali nisu baš oduševljeni sa tim dodatkom prehrani, nekad hoće jesti a nekad neće i čekaju meso ili ribu. Da te pitam još nešto, koliko bi bilo dobro za njih da im probam u akvarij stavljati kupljenu, flaširanu vodu.. dali bi spriječila kamenac na oklopu i dali smijem tu vodu koristiti?
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.