NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
54 korisnika su online (16 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 54

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

Treba mi jeftina hrana....
Početni član
Početni član

See User information
Ustvari o cemu se radi, treba mi neki dobavljac ili tako nesto da mogu da kupim vecu kolicinu hrane (npr.10 kg) ili tako nesto posto mi je ovako dosta skupo. Moja kornjaca jede one bobice crvene, zute i zelene, mislim da je to neko povrce i racice ne znam latinski naziv. Znaci treba mi dobavljac ili neka kupovina na veliko da me ovi iz zooshopa ne deru toliko. Ja ovde placam neku kesu od jedno 150 g oko 300 din ili oko 3 eura. Moze i link za internet.... I jos nesto da li moze da joj se daje hrana za macke na bazi ribe i koliko cesto i kolicinski sme to da se radi?

Pisano: 29.12.2009
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Treba mi jeftina hrana....
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Koja kornjača je u pitanju, koliko je velika, stara? Iz Srbije si?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
evo, kratko i jasno.... kada kornjača navrši godinu dana hrani se svaka 2 dana, hrani se granulama (u jutro) i riba ili piletina (navečer, najbolje kombinacija ribe i piletine, znači naizmjenično) i ako hoće jesti daj joj mrkve i zelene salate.... te grranule joj nemoj davati u prevelikim količinama (daj joj oko 5-8 štapića), ja imam Sera raffy P 50g i mislima da će mi trajati oko pola godine ako ne i više

hrana za mačke je hrana za MAČKE koja vjerovatno sadrži i sol i još neke tvari koje štete kornjači....

Exit light
Enter night
Take my hand
We're off to never-never land

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ja sam mojim crvenouhim kornjačama davao hranu za mačke i pse. Onu sa jako malo masti, sa puno vlakana, vitamina, minerala i kojekakvih specijalnih travki.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ja nikada nisam imao mačku ili kupovao tu hranu ali pretpostavio sam da ima nekih začina ili slično...

Exit light
Enter night
Take my hand
We're off to never-never land

Početni član
Početni član

See User information
Da jesam iz Srbije. Radi se o crvenouhoj kornjaci staroj ok 4-5 godina. Sto se tice hrane za MACKE razumeli smo se Ali meni treba nesto jeftinije od piletine i salate. Sto se tice granula ne radi se o nikakvim stapicima nego o sitnim lopticama velicine bibera ili ti papra koje ona jedeo u velikim kolicina ako oce i one su na bazi povrca. Ja moju hranim sest dana u nedelji a nekad i sedam. Mozda je mnogo ali akvarijum joj je ogroman pa dosta pliva sto znaci da se i trosi. Pomozite mi da nadjem kupovinu na vece kolicine ili neke distributere koji je dovlace iz inostranstva.

Pisano: 30.12.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ja imam 4 kornjače u velikom bazenu. Isto sam tražio jeftiniju hranu, jer su ove za kornjače bezobrazno skupe. Ispostavilo se da ima mnogo raznorsnije hrane za pse i mačke koja je čak i kvalitetnija za kornjače. Pre svega sam je uzeo jer ima u sebi minerale i vitamine koje onda nisam morao da dodajem posebno. Raznolikosti radi takodje. Mislim da je ipak pogrešno hraniti ih isključivo tom hranom, pre svega jer se ne zna kako to utiče na njih. Treba hraniti raznovrsno i izbegavati problematične namirnice. Mislim da je puno hraniš. Kolika je porcija? Da li si vegeterijanac? Ako jedeš mesa uvek će biti malo i za nju.

Evo jednog teksta na temu hrane za kornjače. Ispostavilo se da ima tu dosta onoga što i ja mislim.

http://www.provet.co.uk/petfacts/healthtips/tortoisefeeding.htm

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav i dobro dosao na forum!

Preporucam ti da za pocetak procitas clanak o pravilnoj prehrani kornjaca:

Prehrana vodenih kornjaca (popis)

Veca pakiranja suhih hrana za kornjace postoje...najvece koje sam vidio je bilo od tvrtke Sera, 3 litre cini mi se. Tetra Reptomin ima najvece pakiranje od litre, a JBL hrane 2,5 litre. Najbolje bi bilo da pitas u Pet centru u Beogradu. Također pitaj u lokalnom pet shopu da li bi ti mogli naruciti neko vece pakiranje, prođes puno jeftinije. Meni litra hrane (uz ostalu, pravilnu prehranu) na 5 kornjaca traje oko 2 mjeseca!
Ne vjerujem da ces hranu moci nabaviti direktno od dobavljaca/uvoznika jer vecina njih ima politiku poslovanja koja im samo dozvoljava trgovinu sa pet shopom.

Početni član
Početni član

See User information
Procitao sam clanak i dosta je zanimljiv. Ja sam znao za neku varijantu preskakanja jednog dana u sedmici ali sada kada sam procitao ovo pa meni vise ni ne treba jeftina hrana :) posto joj se obrok prepolovio. Videcu da bude malo raznovrsnija sa povrcem i malo redjim mesom posto hoce da se navikne pa da ne jede nista drugo Hvala vam puno svima... Srecna nova !!!!

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum