Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Anonymous
|
Re: filter EHEIM-položaj |
|||
---|---|---|---|---|
Citiraj:
ma može,glavno da je obadvoje pod vodom |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
jupi!!!
već sam se prepala da sam zeznula stvar... još pitanja (naravno ipak sam novak) kako se održava filter? naime, u uputstvima nema ničega osim da se može ispirati 2-3 puta.Unutra je neka spužva, da li kupim ponovo tu spužvu ili možda nešto drugo? Što je kvalitetnije / isplatljivije?
Pisano: 09.03.2010
|
|||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
Citiraj:
pa evo ovako..filter se čisti na slj.način filter je potrebno očistiti kada vidiš da sporije izbacuje i usisava vodu.filter prvo isključi iz utičnice,pa ga izvadi.filterski mediji se netrebaju često mijenjat,možda 2-3 puta godišnje.filterske medije(spužve...) čisti se u akvarijskoj vodi kako se ne bi uništile dragocjene bakterije koje vrše dodatnu filtraciju.spužve nemoj previše uvijati,savijati jer će ostat uvijene i neće moć više legnut u ležište tj. u sam filter.motor i propeler je potrebno povrmeno očistiti.kako se u filteru ne bi skupljao kamenac filter svakih 3 tjedna ostavi da odstoji u alkoholnom octu.nakon toga filter se mora dobro očistiti od octa.cijevi i ostale kanale u filteru odvojiš i očistiš.na tržištu su dostupne različite četkice za čiščenje pumpi i cijevi. |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
wow, hvala puno, ovo je bio baš detaljan odgovor!
još jedno pitanje, na40L vode i sa kornjačicom od cca 3,5cm koliko često da mijenjam vodu? koliko sam skužila ide jednom tjedno 1/3, ali da li to vrijedi za sve litraže?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
kada vidis da pocne mjenjati boju voda...pocne zeleniti ti promjeni,ili se nesto zaprlja...a filter medij peri svake 3-4 sedmice
|
|||
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ovo sto je @KRUNOBOY napisao stoji, samo treba napomenuti da redovito pranje u octu nije potrebno niti preporucljivo nego samo u slucajevima kada i ako se nakupi kamenac. U vecini akvarija koji se redovito odrzavaju filter nikada nije potrebno cistiti octom. Pri tome se misli samo na ciscenje filtera, ne i filter medija.
Sto se tice spuzve nju nije potrebno mijenjati dok se ne unisti. A spuzve uz pravilno rukovanje traju godinama. Za pomjene vode nema striktno zadano pravilo. To ovisi o kolicini vode, broju zivotinja, tipu filtracije, koliko pazis prilikom hranjenja itd. Ako sve dobro funkcionira preporucljivo je mijenjati 1/3 tjedno uz usisavanje dna, ali ako se akvarij jako zaprlja mozda ce biti potrebno mijenjati vecu kolicinu i detaljnije prati. Za pocetak probaj sa 1/3 i usisavanjem dna jednom tjedno, vjerovatno ce biti dovoljno. Trebati ce neko vrijeme da se u akvariju postavi bioloska ravnoteza. Vise o svemu imas ovdje: Odrzavanje Citiraj:
Ne slazem se bas, jer kada voda pocne mijenjati boju i dobivati miris unutra vec ima podosta otpadnih tvari koje mogu uzrokovati upalu ociju i druge probleme. A manji unutarnji filteri se znaju zacepiti cak nakon tjedan dana tako da se to redovito mora provjeravati i cistiti po potrebi.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ok jučer sam ga napunila pa ću vidjeti kakva će situacija biti za par dana...jedino mi je koma što doma imam velikih problema sa kamencem pa je sinoć voda bili skoro bijela....
nadam se da će danas kada dođem s posla biti malo bistrija, čisto radi estetike...
Pisano: 10.03.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Jesi li sigurna da je to kamenac? Vjerovatnije je da se radi o sindromu novog akvarija. Voda ce se s vremenom razbistriti kada se akvarij malo zaciklira.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
oooo. pa to je lijepa vijest...vidjet ćemo..koliko to traje?
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.