NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
58 korisnika su online (15 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 58

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

mala kornjaca
Početni član
Početni član

See User information
imam kornjacu koja je stara oko 5 godina velicina oko 8 cm

i namjeravam kupiti jos jednu ali nazalost kod nas ima samo kupiti bebe male pa sam htio pitati da li bi se oni uklapali zajedno...

jer akvarium je sirine 40 cm duzine 60 cm a dubina vode je oko 11 cm... sto se tice ove sadasnje kornjace ona je veoma jaka i lako se popne na ostrvo i na drugo dobro pliva... pa sad neznam kad bi kupio jednu malu bil njoj bilo ta dubina vode previse???

Pisano: 19.11.2009
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: mala kornjaca
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Kornjaca je relativno mala za svoju dob, crvenouha kornjaca te dobi bi trebala biti najmanje 15-20 cm. Ocito nije bas imala sve uvjete i vjerovatno je pogresno hranjena. Ali nikad nije kasno ispraviti greske. Procitaj clanak o prehrani i pocni je pravilno hraniti. Kornjaci od 8 cm ne mozes sa sigurnoscu odrediti spol jer nije dovoljno velika da bi bila spolno zrela.

Nemoj niti u ludilu kupovati jos jednu kornjacu. Kada bi ubacio mladunca kod svoje kornjace mogla bi ga ubiti. Osim toga prvo ovoj kornjaci moras osigurati adekvatan smjestaj pa tek onda razmisljaj o nabavi nove kornjace. Crvenouha kornjaca u zatocenistvu u prosjeku naraste 18-20 ili 20-25 cm (ovisno o spolu). Odrasloj kornjaci je za normalan zivot potreban akvarij 150 cm duzine, dakle negdje 300-400 l. Kada svoju kornjacu pravilno smjestis i vidis kojeg je spola lako mozes udomiti jos koju kornjacu, ali nemoj sada kupovati mladunca. Jer slucaju da ti se kornjace nece slagati bit ce ti potrebna 2 velika akvarija...

Trenutni smjestaj u kojem drzis kornjacu je sada vec na knap, uskoro ce joj trebati veci smjestaj. Za pocetak joj povisi razinu vode ako ikako mozes da ima vise prostora za plivanje. Crvenouhe kornjace su jako dobri plivaci i ne postoji opasnost da se utope zbog duboke vode.

Pisano: 20.11.2009

Početni član
Početni član

See User information
hmmm sto se tice akvariuma kupio neki dan i nekako mi na oko bas velik i dovoljan i ima dosta prostora za plivati uz to ima i veliko kopno na koje se popne i sunca....

steta sto nemogu jos jednu ubaciti jer cito sam negdje clanak ako imam muzijaka de NE UBACIM jos jednog muzijaka! ali da smijem ubaciti zenku bez ikakvih problema...

ali kako onda u trgovini u jednom akvariumu plivaju 10 kornjaca :S

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Nazalost uvijek ovako ispadne kad ljudi doznaju istinu o ovim zivotinjama. U trgovini kucnim ljubimcima one se prezentiraju kao mali, jeftini ljudimci kojima je dovoljan plasticni bubreg, palmica i racici, ali istina je daleko od toga. Njih nije briga za dobrobit zivotinja, glavno je da prodaju. Znaju da ce dosta ljudi doci opet kupiti kornjacu kad im stara ugine od losih uvjeta drzanja. Godisnje se jako velik broj kornjaca izvozi sa farma kornjaca iz SAD-a, vecina ih ugine na putu do odredista, dio ugine vec kod uvoznika i u pet shopu, samo ih nekolicina dođe do kupaca...i onda dio kod kupaca ugine jer se ljudi pogresno brinu o njima.
Izbjegavaj u sirokom luku savjete iz pet shopova jer njima dobrobit zivotinja ocito nije na prvom mjestu. Prodavaci koji i zele dobro zivotinjama u vecini slucajeva nisu educirani u dovoljnoj mjeri o njima. U pet shopu sam vidio i po 50-100 kornjaca koje sjede jedna na drugoj i to ne znaci da je to ok za njih. Barem nekoliko komada ima odgrizene repove, rane na vratu, a jos vise ih ima upalu pluca, upalu ociju, metabolicku bolest kostiju itd...

Dva muzjaka se nece slagati ako nemaju dovoljno prostora. Muzjak i zenka bi se mogli slagati uz povremene tuce i naganjanja. Najbolja kombinacija je drzati vise zenki na jednog muzjaka jer ako imas jednu zenku na muzjaka ta zenka ce biti pod stalnim stresom.

Kada kornjaca odraste i kada spolno dozrije lako ti njoj nabavis partnera, ima na stotine odraslih kornjaca koje traze dom. Ali kazem, prvo pravilno zbrini svoju kornjacu pa onda tek razmisljaj o drugima.

Ovaj smjestaj ce ti sada izdrzati nekoliko mjeseci, ali polako se spremaj za novi smjestaj jer ce biti potreban. Za sada barem stavi dublju vodu.

Početni član
Početni član

See User information
hvala za informaciju...

moja kornjaca je zenka jer nema velike nokte i rep im je kratak a oklop spljostan znaci da je zenka po tome sam zakljucio...

znaci da mogu jos jednu zenku ubaciti ili muzijaka...

najbolje je dvije zenke imati hehe :)

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Vec sam ti rekao, sa 8 cm kornjaca jos nije pocela razvijati spolne karakteristike, mozda se bas ispostavi da imas muzjaka kada odraste. Spol je najbolje gledati po repu i polozaju kloake na njemu, ali o tome cemo kada dođe vrijeme.

Početni član
Početni član

See User information
druze kupio sam je krajem 2002 godine et pocetkom 2003 godine a sad ce 2010... haman 7 godina kod mene....

koliko jos moram cekati ?? :D ehheh jes da je glupo pitanje ali stvarno dugo imam

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Mozes ti imati kornjacu i 20 godina, ali ako je ne drzis pravilno i kornjaca ne raste nikad nece doseci spolnu zrelost. Spolna zrelost nije samo povezana uz starost, nego i velicinu kornjaca. Ako kornjaca ima vec toliko godina jako je zakrzljala i pitanje je da li ce se ikad normalno razviti. Daj sve od sebe pa ces vidjeti, nitko ti ne moze reci kada i da li ce uopce kornjaca narasti do pune velicine.

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum