Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Filtriranje vode za žutouhe kornjače |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Prije par dana sam kupio akvarij sa box filterom pa me zanimam ako je filter dobro sastavljen. Prilažem slike.Slika1slika2slika3
Pisano: 14.01.2012
|
|||
|
Re: Filtriranje vode za žutouhe kornjače |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Hvala na brzoj i sadržajnoj pomoći. Što se tiče stiropora to je privremeno(stavit cu neki drugi material...) akvarij je dimenzija 50x25x25 u njemu su 2 žutouhe kornjačice od cca. 4 cm. UV svjetla još nemam imam običnu spot žarulju 60W za grijanje. Pošto je obavezna i UV razmišljam o tome al ne znam točno koja bi bila najbolja varianta. Jel UV treba cijeo vrijeme svijetliti ili samo dok se sunčaju na suhom dijelu?Isto me zanima i za običnu.Grijač vode isto imam.
Pisano: 14.01.2012
|
|||
|
Re: Filtriranje vode za žutouhe kornjače |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Molim, zato smo ovdje
Akvarij te velicine ce biti ok sljedecih godinu dana. Akvarijski grijac ti je sada od opreme najbitniji i njega prvo nabavi ako ga jos nemas. Za grijanje kopna je spot lampa od 60W dobra. Za manji akvarij imas dvije opcije po pitanju UVA-UVB rasvjete, prva je UVA-UVB neonka za gmazove, za nju trebas imati poseban nosac sa prigusnicom. Druga malo jednostavnija varijanta je UVA-UVB compact (stedna) zarulja. Nju instaliras u obicno E27 grlo, u obicnu lampu. Sad na tebi je sto ti je draze/prakticnije. Ovdje mozes procitati najosnovnije o pravilnoj rasvjeti: Smjestaj za vodene kornjace Sto se tice trajanja osvjetljenja tim lampama simuliras dan/noc u prirodi. Dakle, one moraju raditi cijeli dan da se kornjace mogu ici suncati kada god pozele. Reflektoricu za grijanje mozes kasnije paliti i ranije gastiti od UVA-UVB i ostale rasvjete (ako imas dodatno) u akvariju, ona ne mora nuzno goriti cijeli dan (jer sunce ne grije u rano jutro niti kasnu vecer).
Pisano: 15.01.2012
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.