Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: moje Hurije :D |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kornjace su super
Usput za ono sto se hoce uvjek se nadje mjesta P.S. izmjenio sam ti post tako da se slike sada vide.
Pisano: 20.01.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Sta da kazem radi mjesta?! Eventualno, sto o tome se nerazmisla PRIJE nabavljena kornjace?! al ok.
Drugo, jel problem vise stavit vodu u akvariju, Trachemys scripta elegans obozavaju puno plivati, daj im onda tu mogucnost. I Kakav je to kamen? Kornjace mora se 100% moc osuzit ako nije u vodi. Izgleda da ti je makar jedna kornjaca zensko, znas da lezu jaja ko koke? Zato trebaju imati mogucnosti da mogu lezati jaja, moze ti umreti ako nema sanse lec jaja. Jesil o tome razmislala? Ako ne, da ti dajem tips kako da napravis to.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Lepe su kornjace, ali da, moram se sloziti da im treba vise vode.
Mislim da je za njih neki minimum da visina vode bude jednaka duzini kornjace i plus neki cm. Naravno to je min, sto vise vode to bolje. Nevidim na slici lampu koja sija na ostrvo, to bi trebalo biti, jer svetlost potpomaze stvaranje potrebnih vitamina u kozi. Ako ti taj akvarijum nema bar 300 L zapremine za jedno 2 god kad kornjace dovoljno narastu bice ti premali za njih, kako mislis da resis tu situaciju sobzirom da nemas prostora za veci akvarijum? Pozdrav!
|
|||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
super su kornjacice
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Citiraj:
Hej to bi mi dobro doslo da mi kazes.A primjetila sam da jedna stalno kopa po pijesku ispod kamena!Kako da znam oce li izleci jaja?Sta da radim.Trenutno nemam love za veci akvarijum ali kupit cu im uskoro veci
Pisano: 22.01.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
normalno nelezu u vodi.
trebala bi jednu posudu, gdje ima pjeska ili zemlja unutra. Mora bit tako dosta, da moze se i ukopati. vidis da mi je tesko pisati, pokazat cu ti na slikama. ;) eventualno ovako nesto bmoglo bi ti pomoc: mozes sa silikonom za staklo zaljepiti ...
Pisano: 22.01.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Auuuuuuuu sta je to tolikooo! Haj nesto cu morat skontat!Hvala na savjetu i slikama.
I jedno pitanje za dvije kornjace koliki je potreban akvarium?
Pisano: 23.01.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
normalno trebalo bi za jednu trachemys scripta elegans akvarijum o 150x50x50 cm velcina. A za dvije josh vise. Jel su to jedne o naj veci vrsta sto se moze normalno kupit. zensko moze oko 30cm velcinu imati.
Pisano: 23.01.2008
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.