Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Anonymous
|
Re: Džungla ispod sljemena |
|||
---|---|---|---|---|
lijep od tebe što se ovako brineš za kornjaču,stvarno samo pohvale.
filter ako želiš imati ugrađen montiraj ga bliže dnu,napisao sam ti i u prošlom postu zašto.protk filtera ovisi o količini vode,ali bolje je uzeti s većim protokom.nije da kornjače ne vole strujanje a nije da ga i obožavaju.stavi s većim strujanjem da bi im simulilara pritoke potoka i rijeka.dobro da je grijač zaštićen.pogledaj da li ima regulator.sumljam da ćeš naći na ovim prostorima(europa) kamen bez vapnenca,a da ga i nađeš nemožeš znači da li ima vapnenac.kornjače vole veće kopno zbog namještavanja sunčanja a i zbog šetnje.ako planiraš uzgajati biljke to ti s kornjačom neće uspjeti,nikako.da,vodene leće ima u botaničkom.mahovina će se razmnožavati vrlo lako u akvariju,pa počinje ona stara priča(teško održavanje,mutna voda...).ne bi ti preporučio mahovinu.grana kornjačama smeta ako je na bazi di kornjača pliva.ako se bojiš zbog kućice puža skini kućicu i daj puža.
Editirano od stanikic on 25.03.2010 21:37:17
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Što prirodniji šljunak to bolji, boja, veličina i da nije onaj mrvljeni koji je jako oštar i kornjača bi ga mogla progutati i ozlijediti se. Kornjače ne treba nekakav "fancy" akvarij odnosno ne trebaju im raznorazni ukrasi poput keramičkih gljivica i tih nepotrebnih i glupih stvari.
Pisano: 25.03.2010
|
|||
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat . |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
90x40x40 je premalo za žutouhu. Informiši se više o samoj vrsti pre nego što počneš sa daljim radovima.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Znam da je preporuka za nju 300 l , al jedno vrijeme će joj valjda biti dovoljno. Kad vidim da joj je mali akvarij, napravit ću joj novi, to nije problem.
|
|||
I'm free of all prejudices, I hate everyone equally.
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Vidim da voliš i dizajn u akvariju. Zato mislim da bi bilo odmah bolje da nabaviš veći akvarij, postaviš dosta dekoracije i bilja. Pa da uživaš dok kornjača ne naraste. Isto tako bih preporučio da razmisliš možda o nekoj drugoj kornjači, koja zahteva manje prostora za plivanje i manje kopno. Neka mošusna kornjača možda? Grejač bi trebalo da bude odokativno 1W na 1L, po tome ti je ovaj od 50W preslab.
Mnogi omanu u tom drugom delu priče o nabavci većeg akvarija. Ako si baš zapela za žutouhu možeš odmah uzeti zrelog većeg mužjaka pa da ne razmišljaš o polaganju jaja i povećanju smeštaja.
Pisano: 26.03.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Da, stvarno bih si htjela dati puno truda (i novaca) i napraviti to da bude stvarno lijepo. Htjela bih da bude što prirodnije. A za žutouhu ja nisam zapela, nego je to jedino što ima u trgovinama u Zagrebu. Izgleda da ću morati potražiti po forumima ako netko prodaje neke druge vrste. Budući da sam ja totalno nova u svemu, možda da mi ti kažeš koju vrstu da nađem (prema ovom što sam opisala)
|
|||
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pa evo kao što je Stanikić rekao mošusna bi bila zadovoljna u manjem prostoru nego što bi bile zadovoljne kornjače vrste Trachemys.
|
|||
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat . |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ttenutno mošusne imaju u tukanu u sloveniji, a valjda će ih jednom početi i kod nas prodavati....
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Možda tukano iz zg može naručiti jednu iz tukana iz slo? Moram nazvati... Ili mogu otići u slo po nju (ako ću je moći prenijeti preko granice)
Po ovom što sam o mošusnoj pročitala, čini mi se puno prikladnija za ono što sam zamislila... hvala stanikic Jel preporučate da uzmem mužjaka ili ženku, (ja sam opet nekako zamislila mužjaka)..možda griješim?
|
|||
|
||||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.
You ne moeš post without approval.