NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
57 korisnika su online (18 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 57

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

filter
Početni član
Početni član

See User information
bok! uskoro ću krenut sa izradom novog akvarija za kornija(crvenouha) dimenzija 120X50X50 pa bih kupila vanjski filter. zamolila bih nekog da mi preporuči konkretno koji filter da uzmem...znači marku, model, jačinu itd. i ako je moguće odprilike cijenu jer se baš ne kužim u filtere a ne bih htjela da mi prodavač uvali neko smeće.
Hvala

Pisano: 29.01.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: filter
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
naj bolji su naravno Eheim professionel 3 ili 2 to je naj poznatiji proizvodjac na svijetu...neznam koja jacina...na kutiji pise do koliko litara... sto se tice cjene ne znam kako se krecu u Hrvatskoj Web stranica Eheima

Pisano: 29.01.2010
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
mi u puli imamo da shop jedna bas i neme nesto od akvaristike a drugi ima,ali čisto sumnjam da ima od ehiema filteri...

Pisano: 30.01.2010
zlatko__hrSmanjena slikaSmanjena slika

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav, da bi ti mogao dati konkretan savjet napisi do koje visine planiras puniti akvarij (dakle tocan volumen vode koji ce se nalaziti u akvariju). U svakom slucaju preporuka ide za Eheim ili Fluval.

Pisano: 06.02.2010

Početni član
Početni član

See User information
punit ću ga na oko 40cm

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
To je super, znaci nadograđivat ces kopneni dio? U tom slucaju ti je dovoljno da akvarij bude dubok 40-45 cm, pa si automatski spustis cijenu akvarija. Ili umjesto da placas staklo u visinu mozes naruciti duzi akvarij da kornjaca ima vise prostora za plivanje.
Evo jednog primjera. U planu je bila izrada novog akvarija za kornjacu dimenzija 100*40*50, 200l koji se puni negdje do polovice. Umjesto toga je narucen stakleni dio 120*40*35 koji se puni do vrha i napravljen je "terarijski poklopac". Kornjaca je dobila veci i bolji prostor za kretanje za istu cijenu:

Smanjena slika

No dobro, za ovaj tvoj slucaj 120*50*40, to je oko 240 litara vode. E sad ovisi koliko dobru filtraciju zelis. Ja bi ti preporucio filter koji je namijenjen za akvarije od 400-600 litara volumena. Ukoliko ti je to pre skupo filter za akvarije volumena 300-350 litara ce ti biti sasvim solidan.

Moje preporuke su:
Fluval 304 (ili jos bolje novija verzija 305 ako nađes). To je filter za akvarij volumena do 300 l. Cijena (tu gore u Zg.) je negdje oko 900 kn s time da moras jos uloziti u filter materijale jer filter samo dolazi djelomicno napunjen.

Fluval 404 (ili jos bolje novija verzija 405 ako nađes). To je filter za akvarij volumena do 400 l. Dakle ima malo jaci protok i volumen za vise filter medija od 304/305. Cijena (Zg.) je negdje oko 1500 kn s time da moras jos uloziti u filter materijale jer filter samo dolazi djelomicno napunjen.

Prednost Fluvala je sto je relativno lako dostupan u Hr. i ono sto je jos vaznije rezervni dijelovi su lako dostupni u slucaju da nesto pođe po zlu.
Evo ti male prezentacije: Fluval 05 series
Također kratak video instalacije: Fluval 05 series - setup

Drugi, jos bolji i skuplji izbor je EHEIM. Oni su izumili vanjski filter i do sada proizveli najvise modela, i smatraju se najboljim proizvođacem na svijetu.
Kod njih imas stvarno siroku ponudu filtera, a preporucio bi ti novije modele iz Pro II ili Pro III serije.

Model Pro II 2026 je namijenjen za akvarije do 350 l volumena. Tocnu cijenu ti ne znam reci, ona također ovisi o tome da li kupujes verziju sa filter materijalima ili bez.

Pro III 2073 je isto za akvarije do 350 l, samo novija verzija. Taj filter dolazi sa svim filter medijima, tek je nedavno dosao u Hr. i kosta oko 1200 kn. Također ga je moguce naruciti ovdje po cijeni od 150 eura. U tom slucaju prvo odbijes 20% PDV-a od EU i onda dodas nasih 22% + troskovi slanja i carine.

Vise na stranicama proizvođaca:
Eheim Pro II
Eheim Pro III

Jedina mana Eheima je relativno slaba dostupnost rezervnih dijelova u Hr., ali to se srecom polako mijenja.

Editirano od Kori on 07.02.2010 05:30:06

Početni član
Početni član

See User information
Baš ti hvala na opširnom odgovoru...puno si mi pomogao!
Zadnji put mi je prodavač uvalio neki filter koji se objesi za staklo i koji mi nije vukao vodu,grozno,uvalit će ti bilo šta samo da prodaju!
Inače da, mislila sam iskombinirati takvo vanjsko kopno da majstor ima više mjesta za plivanje.

Pisano: 07.02.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
samo kada cujes da Eheim pro III se povezuje sa kompjuterom preko usb a sve je tu jasno

Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: jagodicka85
Baš ti hvala na opširnom odgovoru...puno si mi pomogao!
Zadnji put mi je prodavač uvalio neki filter koji se objesi za staklo i koji mi nije vukao vodu,grozno,uvalit će ti bilo šta samo da prodaju!
Inače da, mislila sam iskombinirati takvo vanjsko kopno da majstor ima više mjesta za plivanje.

Drago mi je da sam pomogao, saznao sam da je cijena Eheima Pro II 2026 bez filter medija oko 1100 kn. Ali ako se odlucis za Eheima vise ti preporucam Pro III 2073.
Prodavac ti je vjerovatno prodao hang-on filter kojem za normalan rad treba akvarij pun do vrha. Preporucam ti da procitas sekciju o filtraciji da ubuduce izbjegnes takve podvale. Također procitaj vise i o samim tipovima filtracije: LINK
Ako te jos sto zanima slobodno pitaj.

Citiraj:

Pisano od: Ado
samo kada cujes da Eheim pro III se povezuje sa kompjuterom preko usb a sve je tu jasno

Ovisi koji model, ovaj koji sam ja naveo je obican filter bez elektronike. Za kornjacu nije potreban takav high-tech filter jer pola njegovih mogucnosti kornjaci ne treba, a cijena im je dosta visoka.

Serija Pro III inace ima 8 razlicitih modela filtera. Prvi je bio ogroman 2080 za akvarije do 1200 l. Zatim je dosao 2180 - verzija prvoga sa ugrađenim akvarijskim grijacem.
Onda su dosli prvi elektronicki 2076 i 2078. U Eheimu su dosli do zakljucka da vecina akvarista ne zeli bacati lovu na elektroniku pa su napravili obicne modele 2071, 2073 i 2075. I na kraju, da upotpune ponudu elektronickih filtera je izasao mali 2074, to je jedini koji se moze spajat usb-om na komp.

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum