NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
27 korisnika su online (12 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 27

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

(1) 2 3 4 »

Slažem akvaterarij..može mala pomoć?
Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Evo mene ponovo. Odlučila sam dati napraviti akvaterarij za svoje dvije vodene kornjače. Jedna kornjača je ( duljina oklopa) 18 , druga 16 cm, širine su 16 i 14 cm, starost 27 g. Prvo u Zadru nisam nigdje mogla naći dovoljno veliku plastičnu posudu, a onda sam jučer u Baumaxa naletila na posudu duljine skoro 150 cm i širine oko 50 cm, plastičnu. Ali budući da sam sada vidjela na vašim stranicama da su ipak puno efektniji stakleni akvariji, odustala sam od plastike. I našla staklara koji bi mi to napravio. Dakle, dimenzije bi bile 150 x 50 x 60 i sada me zanima, ako staklenu policu stavim na 40 cm dubine, uzela bi u pet shopa poklopac ( rekli su mi da imaju 150 x 50) , ali ako na tom poklopcu budu neonke, da li je dovoljan razmak od 20 cm od police na kojima bi se kornjače sunčale do tih neonki? Ili trebam policu staviti niže? Unaprijed hvala na pomoći. Iva

Pisano: 17.11.2009
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Slažem akvaterarij..može mala pomoć?
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
mislim da je to dovoljno, svakako ne niže, udaljenost moje uva/uvb je 25 cm.... i moraš joj staviti neku lampu koja će grijati kopno... sad nznm kako izgleda taj poklopac pa nisam siguran oće ti ta lampa stati u aq.. možda bi bilo bolje ako si u mogućnosti taj poklopac sama napraviti

Exit light
Enter night
Take my hand
We're off to never-never land

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Hvala na savjetu. Imaš pravo, mislim da ću poklopac ipak sama probati napraviti.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: ivas
Evo mene ponovo. Odlučila sam dati napraviti akvaterarij za svoje dvije vodene kornjače. Jedna kornjača je ( duljina oklopa) 18 , druga 16 cm, širine su 16 i 14 cm, starost 27 g. Prvo u Zadru nisam nigdje mogla naći dovoljno veliku plastičnu posudu, a onda sam jučer u Baumaxa naletila na posudu duljine skoro 150 cm i širine oko 50 cm, plastičnu. Ali budući da sam sada vidjela na vašim stranicama da su ipak puno efektniji stakleni akvariji, odustala sam od plastike. I našla staklara koji bi mi to napravio. Dakle, dimenzije bi bile 150 x 50 x 60 i sada me zanima, ako staklenu policu stavim na 40 cm dubine, uzela bi u pet shopa poklopac ( rekli su mi da imaju 150 x 50) , ali ako na tom poklopcu budu neonke, da li je dovoljan razmak od 20 cm od police na kojima bi se kornjače sunčale do tih neonki? Ili trebam policu staviti niže? Unaprijed hvala na pomoći. Iva

Pozdrav, posude takvih "idealnih" dimenzija je jako tesko pronaci, koja je cijena?

Kornjacama je svejedno da li su u staklu ili plastici, samo je vazno da imaju dovoljno mjesta za plivanje.

Akvarij dubine 60 cm ce biti dosta skup i nece ga bas biti jednostavno odrzavati. Bilo bi puno jeftinije i lakse kada bi uzela akvarij dubine 40-50 cm pa na gornje stijenke akvarija nadogradila staklene pregrade ili stavila "visoki" poklopac. Primjere takvih akvarija mozes pronaci ovdje:
LINK1
LINK2

Tvornicki poklopac velicine 150x50 ce kostati nekoliko tisuca kuna, steta je trositi novac na to. Bolje je uzeti kvalitetniji vanjski filter, a poklopac napraviti sama ili dati stolaru nacrte.
Osim toga tvornicki poklopci nemaju ventilacijske otvore niti instaliranu lampu za grijanje.
Preporucena udaljenost između kornjace i UVA-UVB neonke je oko 30 cm.

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Pozdrav. U Baumaxa sam vidila posudu oko 125 x 55 x 55 cm od plastike, cijena je oko 350 kn, tamnozelene je boje i ima trodjelni poklopac čiji se svaki dio može skinuti sam za sebe. Mislim da bi i to bilo dobro za kornjače ali nije toliko lijepo, i jedino me iskreno, malo strah, kada se ta plastika napuni sa tolikom količinom vode , hoće li izdržati, jer na kutiji piše da je namjena za čuvanje jastuka, pa nisam sigurna da li je kvaliteta plastike dovoljnja da izdrži bar 200 l vode. A baš sam danas ujutro bila do staklarske radnje, pa smo malo pričali o dimenzijama 150 x 50 x 60 cm, rekli su mi da se mora praviti nekakva metalna konstrukcija radi pojačanja,te da će još malo razraditi taj nacrt pa da će mi javiti da li je izvedivo i koliko bi koštalo. Kažu da su radili već akvarije, pa valjda imaju nekakvo iskustvo, a odgovor još čekam. Vidjela sam one linkove, ideje izgledaju super, neke stvari mi do sada uopće nisu pale na pamet, sada vidim što se sve da napraviti, Hvala

Pisano: 18.11.2009

Regularni član
Regularni član

See User information
ej, koliko si platila taj akvarij?
i koje su cijene tih akvarija? recimo, akvarija od 100 - 200 litara.

Pisano: 18.11.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: ivas
Pozdrav. U Baumaxa sam vidila posudu oko 125 x 55 x 55 cm od plastike, cijena je oko 350 kn, tamnozelene je boje i ima trodjelni poklopac čiji se svaki dio može skinuti sam za sebe. Mislim da bi i to bilo dobro za kornjače ali nije toliko lijepo, i jedino me iskreno, malo strah, kada se ta plastika napuni sa tolikom količinom vode , hoće li izdržati, jer na kutiji piše da je namjena za čuvanje jastuka, pa nisam sigurna da li je kvaliteta plastike dovoljnja da izdrži bar 200 l vode. A baš sam danas ujutro bila do staklarske radnje, pa smo malo pričali o dimenzijama 150 x 50 x 60 cm, rekli su mi da se mora praviti nekakva metalna konstrukcija radi pojačanja,te da će još malo razraditi taj nacrt pa da će mi javiti da li je izvedivo i koliko bi koštalo. Kažu da su radili već akvarije, pa valjda imaju nekakvo iskustvo, a odgovor još čekam. Vidjela sam one linkove, ideje izgledaju super, neke stvari mi do sada uopće nisu pale na pamet, sada vidim što se sve da napraviti, Hvala

To nije losa cijena za posudu te velicine, samo treba vidjeti da li je dovoljno cvrsta kako kazes.

Prije su se radila metalna pojacanja (okviri) za akvarije, danas se samo koriste staklena kada je to potrebno:

Smanjena slika

Metalni okviri nisu uopce potrebni, ti staklari ocito nemaju previse iskustva. Raspitaj se u nekom pet shopu da li mozes naruciti akvarij zeljenih dimenzija. Bolje je da ti akvarij radi netko tko se bas bavi time.
Jesi li naglasila da se akvarij nece puniti do vrha nego samo do 40 cm? To igra veliku ulogu za debljinu stakla i pojacanja.

Citiraj:

Pisano od: Juni
ej, koliko si platila taj akvarij?
i koje su cijene tih akvarija? recimo, akvarija od 100 - 200 litara.

Cijene akvarija su svugdje razlicite, moras se sama raspitati o cijenama u svom gradu. Npr. u Zagrebu je akvarij od 200 l standardnih dimenzija 100*40*50 cm oko 800 kn.

Pisano: 19.11.2009

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Upravo sam se ponovno čula sa staklarom u Zadru. Rekao da bi cijena akvarija 150 x 50 x 60 cm bila 1600 kn, polica za sunčanje bi bila na 40 cm, znači do te razine bi bila voda, rekao je da ne treba pojačanje od metala. Količina vode bi znači bila 300 l, kaže on sa je težina takvog akvarija, znači težina praznog, oko 150 kg. To je sada samo ponuda što on nudi, još nisam rekla ni da ni ne. Cijena mi nije problem ako bi to stvarno bilo dobro napravljeno-
Pitao me želim li ipak da malo smanji dimenzije. Više nisam sigurna, stvarno će biti ogroman i jaako težak, a opet, mislim da bi moglo super izgledati. Kaže staklar da je on slagao i veće akvarije za neke restorane u Zadru, pa valjda neće napraviti meni tako loše da mi se 300 l vode razleti po kući. Jedino da još probam pronjuškati po Zadru ima li kakvih drugih opcija, pa da napokon odlučim. Stvarno bi željela složiti pristojan akvarij za svoje kornjače

Pisano: 20.11.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Cijena je sasvim ok za akvarij te velicine, cak i nesto jeftinije nego u Zagrebu. Ako se bas bave izradom akvarija onda ok. Vazno je da imaju potrebnu opremu.
Duzinu i sirinu akvarija nikako nemoj smanjivati, jedino mozes smanjiti visinu pa nadograditi poklopac kako sam ti vec preporucio.
Moje crvenouhe su isto u akvariju od 450l tako da znam o cemu pricas u vezi tezine. Ja sam za svoj izracunao da tezi nesto manje od 100 kg. Zivim na 3. katu bez lifta, dvoje ljudi ga je nosilo i nije bilo problema sa postavljanjem.

Također jos racunaj postolje (300-1500 kn), vanjski filter (1000-2000 kn), pravilna rasvjeta (200-500 kn), grijac (do 200 kn), poklopac...

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Par dana sam došla u Zagreb pa sam navratila danas malo do Petshopa u Heinzelovoj. Pogledala sam što imaju od akvarija. Imaju akvarije raznih veličina, mislim da je najveći 120 x50 x 50 , i bez poklopca je ( košta oko 1500 kn).Ali su svi bez suhog dijela za kornjače. Jedino mi se čini da su dosta lakši jer da taj materijal nije obično staklo već kao neka stakloplastika. Pitat ću još sutra nekog od zaposlenika da li se možda može od tog materijala naručiti izrada. Htjela bi da možda ipak bude nešto lakši. A opet, Kori, ako ti kažeš da si dovukao svoj na 3. kat bez lifta, valjda ću ja i svoj nekako do prizemlja pa makar težio i 150 kg. U Zadru mi staklar garantira dostavu na kuću. A iz Zagreba pretpostavljam da bi trebala sama to autom voziti, pa moram izmjeriti i koliko veliki akvarij mi uopće stane u auto.

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum