NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
35 korisnika su online (25 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 35

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

(1) 2 »

In vino veritas...
Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
evo, ovako, posto se nisam vise mogo tako cesto brinuti za kornjace (sto se tice ciscenja akvarija) doso sam do solucije da im ukopam u vrtu neku rupu i da nekako je napunim vodom... trazio sam naokolo debelo gumeno platno, al ga nisam uspio naci, i zatim sam kupio bacvu za vino(preko 200l)... to sam vec napravio prije ljeta, al tek sad cu postirat slike.... posto nisam imo puno vremena, estetski nije bas najlijepse, al to nisam napravio za neku publiku, nego da kornjacama bude sto bolje... boje su dosta prirodne i kornjace nikako nebi mogle izaci...

Dodaj datoteku:

jpg  DSC02032.JPG (960.01 KB)
899_4ad3529d99bde.jpg 2032X1354 px

jpg  DSC02033.JPG (893.93 KB)
899_4ad352b95fbf1.jpg 2032X1355 px

jpg  DSC02034.JPG (953.31 KB)
899_4ad352d23b467.jpg 2022X1348 px

Pisano: 12.10.2009
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: In vino veritas...
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
meni je ipak fino.....bolje ista nego nista....samo bi ti preporucio da bokove te bacve prefarbas da nije crveno i bit ce jos bolje

Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: belva
evo, ovako, posto se nisam vise mogo tako cesto brinuti za kornjace (sto se tice ciscenja akvarija) doso sam do solucije da im ukopam u vrtu neku rupu i da nekako je napunim vodom... trazio sam naokolo debelo gumeno platno, al ga nisam uspio naci, i zatim sam kupio bacvu za vino(preko 200l)... to sam vec napravio prije ljeta, al tek sad cu postirat slike.... posto nisam imo puno vremena, estetski nije bas najlijepse, al to nisam napravio za neku publiku, nego da kornjacama bude sto bolje... boje su dosta prirodne i kornjace nikako nebi mogle izaci...

Ovo je super smjestaj za kornjace po ljeti, ali ne vidim kako si time rijesio problem cestog odrzavanja?
U bari bez filtracije ces cesto morati mijenjati vodu inace ce kornjace opet imati problema sa ocima. Za sljedece ljeto im obavezno sredi sto bolji filter.

Da li kornjace idu nazad u akvarij kada zahladi?

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
sa 70 na 210 l je ipak lakse odrzavanje.. malo se ulije ciste vode i ocisti dno...a zimi idu u akvarij, al razmisljam dal da im napravim uvijete za hibrenaciju ili da nastavim sa grijacem...

Pisano: 13.10.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ma bolje grijac...ja ne bi mogao izdrzati da ne cujem njihovo lupkanje po staklu...i skakanje sa kopna

Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: belva
sa 70 na 210 l je ipak lakse odrzavanje.. malo se ulije ciste vode i ocisti dno...a zimi idu u akvarij, al razmisljam dal da im napravim uvijete za hibrenaciju ili da nastavim sa grijacem...

Lakse je svakako i bolje je za kornjace, ali svejedno moras mijenjati dio vode. Ako samo nadolijevas vodu koncentracija nitrita, nitrata, amonijaka i ostalih stetnih spojeva ce samo rasti! Voda isparava, ali ti spojevi ostaju u jezercu i gomilaju se, i jedini nacin na koji ih mozes izbaciti je redovitim promjenama vode. Upravo ti spojevi u velikim kolicinama uzrokuju zdravstvene probleme s ocima.

U akvariju u kuci/stanu ne mozes postici uvjete za hibernaciju. Koja je najniza temperatura zimi kod vas u Rovinju?

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
-6 ... mislio sam stavit akvarij vani ispod nekog krova... s tim da bi izoliro akvarij sa stiroporom sa svih strana i mislim da bi temperatura bila oko 5

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
ja sam imao vani u vrtu veliku kamenu "posudu". u kojoj sam drzo slatkovodne ribe... zimi bi prezivile s tim da bi se deslio da se voda zaledi do 10cm ne vise, onda bi taj sloj razbijali sa pikunom (nez dal se kod vas tako kaze, uglavno "veliki cekic za kopat" )... a na dnu nebi znao kolko je bila temperatura s tim da taj kamen je imao 50cm dubine... mislis da im nije mozda bolje da ih pustim vani u toj bacvi, s tim da im naravno omogucim otvor za zrak....???

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ne znam da li ti se isplati riskirati, jer ako se kornjace zamrznu uginut ce. U hibernaciju ih jedino mozes staviti na mjesto za koje si siguran da ce biti 4-6 stupnjeva, inace je bolje da ih drzis na toplom u akvariju.

Pisano: 14.10.2009

Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
al ajde mi kazite, kako je sada njima u toj bacvi posto u zadnja 2dana temperatura je pala za 10 stupnjeva, sada je vani 15c. a voda sigurno nije ni blizu onih optimalnih 28... ugl. kornjace izlaze na kopno al definitivno malo jedu...(al izgledaju zdravo i mislim da jesu)

Pisano: 14.10.2009

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum