NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
55 korisnika su online (10 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 55

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

ZEZNULI ME ZA FILTER!!!
Početni član
Početni član

See User information
Eto, tak' ja lepo, iskusna s kornjacama, kakva jesam, a o pameti da i ne pricamo, odem kod ljudi da mi naprave akvaterarijum.Sve se mi lepo izdogovarasmo, tralalala, pitaju me kakav filter hocu, mislila sam prvo motorni, medjutim, meni devojka sto radi tu predlozi filter gde ce u jednoj staklenoj pregradi( znaci, on je u uglu akvaterarijuma, pricvrscen) biti deo atmanovog filtera, u drugom neke kugle sto skupljaju pozitivne bakterije i preko njih sundjer, a treci deo zvrji prazan, kazu, to ti je deo za grejac.
( a bas fino sto akvarijum ima zapreminu 105 l, a tu moze da
stane samo grejac od 25 w)

poenta, problemi:

1. taj deo atmanovog filtera ima jedan tanak sundjer koji se isprlja dok si rek'o piksla, i da bi sve bilo koliko-toliko dobro, moram ga cistiti jednom do dvaput dnevno, ili gotovo da nema nikakav protok.
2.da bi filter koliko - toliko cistio vodu, nivo vode mora biti iznad filtera koji je prilicno visok, tako da mi trebaju prave dzombe od kamenja da bi kornjace uopste imale kopno, jer voda itekako prelazi polovinu visine akvaterarijuma.
3.i pored tog ciscenja i gomile vode, filter je uzasno los, tako da je na povrsini ona odvratna skrama, alge caruju, a o hranjenju u akvarijumu ( sem kada im dajem iz ruke, jer tada nema ostataka od hrane, zalogaj odmah ulece u usta ) nema ni govora, jer tesko cisti iizmet,a kamoli jos krupniji i tezi otpad po dnu.

sada, znam da sam ugnjavila, ali, je l' moze neko da mi kaze, kako se uopste zove ova vrsta(kombinacije) filtera, da li postoji nacin da je malo poboljsam, ili da nekako iskoristim tu trecu, praznu pregradu ( kvazi za grejac), pa da napravim neki prirodan filter( koji nemam pojma kako se pravi, o tome bih isto mogla da se informisem) ili makar da ubacim jos neku komponentu da poboljsa ciscjenje vode...

ako je neko imao strpnljenja da stigne do kraja ovog posta, bicju mu zahvalna da mi pomogne sa resavanjem ovog problema.
hvala unapred.

Pisano: 11.01.2007
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: ZEZNULI ME ZA FILTER!!!
Početni član
Početni član

See User information
e, da, sada sam primetila , je l' neko zna zasto bi kornjaca uzela da gricka pesak ( znam da je opasno, ali, ocigledno ga ne proguta, smo ga gricne i ispljune)?

Pisano: 11.01.2007

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
U vezi filtera ti samo mogu reci da ti "mali" filter nisu dovoljni za kornjace. Pogotovu ne kad su vece.
(Dok su bebe moze se naravno)
Za ovakvbe stvari su se najbolje pokazali vanjski
filteri sa jakim protokom (primjer EHEIM).
Osim toga ce se voda naravno jako brze zaprljati ako je akvarijum mali, a 105 litara je malo za dvije ili vise odrasli kornjaca. (malo je i za jednu, ali eto)

Sto se tice kamencica, nesikiraj se, to uopste nije opasno.
Hrani ih kako treba i nesikiraj se nimalo zbog kamencica.
Ja kod svih (osim u velikom) imam sitne
kamencice odnosno pjesak.

Pisano: 13.01.2007

Početni član
Početni član

See User information
Ja sam si sam napravio filter. U jednu cijev od inoksa sam stavio sve moguće filtere, vodu cirkulira pumpa za centralno grijanje. akvarij je od 180l i tako mi fokcijunira već dva mijeseca. I filtar još nisam čistio.

Pisano: 01.03.2007

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum