NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
50 korisnika su online (11 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 50

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

(1) 2 3 4 »

jezerce
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
odluka je definitivna kornjaca bi trebala da ljeta lijepo plivat vani u jezercu .
no imam brdo pitanja
1.dali jezerce mora bit u hladu (bar djelomicno jer sunce joj ipak treba za suncanje), mislim pod nekom vockom ili je dovoljan hlad od vodenih bilja
2. ako mora bit vockom onda ce bit problem lisce koje ce u jesen padati u jezero, ima kakvog lijeka za to neznam neka mreza ili...
3. htjela bih posaditi vodeno bilje u jezerce, pa me zanima dali mogu donjet bilje iz save i sutle jer mi je glupo kupovat te iste a imam ih prakticki doma i s cim da tretiram to bilje da ubijem stetne gmizavce koji bi mogli bit na biljkama
4. filtera nece bit, barem za sada ali kako da rjesim mreskanje vode ako je potrebno dal ce biljke bit same po sebi dovoljne za odrzavanje kakve takve kvalitete vode
5 posto nemam ogradeno dvoriste a i ograda treba da kornjaca ne pojegne kako bi to trebalo izgledati
6. e da vezi bilja koje mgu bit, mislim koje nece smetati kornjaci jer ce ih ona sigurno tu i tamo grickati neke vise neke manje
7. za sada je to to

i ono najvaznije:
velicina dužina 1,5-2,0 metara
sirina 50 cm
dubina 70+cm
ove velicine nisu jos fiksne to jos trebam s tatom dogovorit, mozda ce bit nesto manje a nesto vise ovisno kako ce moc ic
i stanovnik 1 zutouha kornjaca koju sad i imam. Jos bi stavila i gambuziju, prvenstveno za hranu, zlatne necu stavit jer kako one trebaju imat zraka a nece bit vjerojatno pumpa tak da nist od toga.

Komentari, primjedbe (odgovori ), skice, slike, kritike(ak bas mora) su dobrodosli ( osim kritike )

Pisano: 13.03.2009
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: jezerce
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav, vanjsko jezero je najbolja solucija za kornjacu tijekom ljeta.

1. Polozaj moras dobro isplanirati, jezero se ne bi smjelo nalaziti cijelo na suncu veci dio dana jer bi se voda jako zagrijavala. Trebala bi promatrati kako padaju sjene u vrtu tijekom ljetnih mjeseci pa jezero smjestiti tamo gdje ima dovoljno hlada.

2. Na jesen ces polako morati spremiti kornjacu unutra. Na proljece ces morati cistiti jezero prije nego li opet stavis kornjacu unutra. Ako se odlucis za mrezu preko cijelog jezera to ce ti znatno olaksati posao i sprijeciti da ti kornjaca pobjegne ili da ju zgrabi neki predator.

3. Mozes koristiti biljke iz prirode samo moras paziti da ih uzmes iz podrucja koje nije zagađeno. Biljke mozes dezinficirati u blagoj otopini hipermangana (korijen se ne bi smio potapati u otopinu) i potom ih dobro isprati, odstraniti trulo lisce, jajasca puzeva itd.

4. Filter bi svakako trebala imati jer ce se voda inace jako brzo ustajati, poceti smrditi i postati leglo komaraca. Povrsina vode bi stalno trebala biti u pokretu. Biljke filtriraju vodu na nacin da crpe nitrite , nitrate i ostale otpadne tvari iz nje. Nitriti i nitrati nastaju razlaganjem amonijaka dusikovim ciklusom, odnosno bioloskom filtracijom. Uglavnom, filter igra veliku ulogu u tom cijelom sistemu i ne bi bilo dobro da ga izostavis. Ako ti je tvornicki filter pre velika investicija mozes relativno jeftino i sama napraviti filter od plasticne posude koju ukopas pokraj jezera. Pumpa iz jezera kroz cijev tjera vodu u dno te posude, voda prolazi kroz materijale (prema gore) i prelijeva se iz posude nazad u jezero.

5. Jezero moras dobro ograditi jer ce inace kornjaca pobjeci. Ja bi na tvom mjestu cijelo jezero poklopio svojevrsnim kavezom kako se kornjaca ne bi mogla penjati preko ograde i kako je neki predator ne bi napao. Osim toga na taj nacin bi rijesila problem sa padanjem lisca u vodu.

6. Nemam podatke da li su neke od domacih biljaka otrovne. Ljudi u vecini slucajeva u jezerima drze vodenu lecu, rogolist, vodenu kugu, lopoce...te biljke kornjaca smije jesti.

Koliko je sada kornjaca velika?

Pisano: 13.03.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
hvala kori na odgovorima, kornjaca je sad velika 11cm. znam jako je mala za jezerce pa mi je stoga jako bitno da dobro ogradim jezero

Pisano: 14.03.2009

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
jezerce je gotovo
dimenzije duzina- 206cm
sirina 150cm
dubina 30cm
stanovnici zutouha kornjca od kojih 12cm, i par riba
od bilja vodeni zumbul, vod leca i jos neko plutajuce
jedino nije dubina bog zna sta ali bolje 900 i nest sitno nego 70l + ima suncevu svjetlost
a po zimi ce ici u podrum hibernirati

kornjaca ce ici sutra unutra isto kao i bilje
jedino trebam jos urediti okolo, zatrpati rupe do kraja no to cu sutra nisam vise imala snage danas
slike

Dodaj datoteku:

jpg  P1010001.JPG (101.44 KB)
367_4a5256fbbc1bc.jpg 800X600 px

jpg  P1010004.JPG (81.93 KB)
367_4a525711d1caf.jpg 800X600 px

jpg  P1010005.JPG (92.70 KB)
367_4a52571be149e.jpg 800X600 px

jpg  P1010006.JPG (80.85 KB)
367_4a5257256a84d.jpg 800X600 px

jpg  P1010007.JPG (95.45 KB)
367_4a5257302a9d2.jpg 800X600 px

jpg  P1010010.JPG (75.69 KB)
367_4a5257386b103.jpg 800X600 px

Pisano: 06.07.2009
[url=http://www.kornjace.com/modules/cjaycontent/index.php?id=30]Smje

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
moram ti priznati bas si fino uradila jezerce,samo bih ti preporucio da napravis i poklopac od mreze da ga stavljas odozgo da nebi sta uletilo i povrijedilo kornjacu

Pisano: 07.07.2009
Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
ma nemre nist uletit, jer nema sta, zivim na sigurnom podrucju sto se toga tice ;). mozda cu eventualno staviti poklopac na jesen da nebude pino lisca upalo nutra
jedino moram jos kopno namontirati

Regularni član
Regularni član

See User information
Stvarno je super uradjeno...lepo je sto imas gde ovako nesto da napravis.
Kornja ce uzivati...

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Lili,

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
thanks

Dodaj datoteku:

jpg  P1010001.JPG (139.26 KB)
367_4a5391385e539.jpg 800X600 px

jpg  P1010003.JPG (104.96 KB)
367_4a539143a860a.jpg 800X600 px

jpg  P1010004.JPG (58.63 KB)
367_4a53914bc6d2a.jpg 800X600 px

jpg  P1010008.JPG (89.41 KB)
367_4a5391549fc4b.jpg 800X600 px

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
super stvarno super

Rajvosa moj aqvarij WC je naj stra

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum