NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
51 korisnika su online (9 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 51

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

Letnji smestaj
Aktivan član
Aktivan član

See User information
Ovako posto imam u stanu bas veliku terasu pa planiram preko leta da kornjace izbacim na terasu i da im kupim bazen i nesto da im stavim u sredini kao ostrvo da mogu da izadju da se suncaju i tu bi mi bile preko leta pa sad ja da pitam dali je to dobro i dali bi morali da se ubaci filter ili grejac vode i od kog do kog meseca je najbolje da budu napolju na terasi????

Pisano: 26.05.2012
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Letnji smestaj
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Koliko su velike, stare i gde ih planiraš držati tokom zime?

Pisano: 27.05.2012

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Pa nisu velike mnogo planiram ih drzati preko zime u akvarjumu.a preko leta u bazenu tih nekih 3 meseca kad su bas velike vrucine ono, stare su sad mozda jedno 4 meseca su kod mene imaju oko 6,7 cm oklop duzine.
Teo sam da ih drzim preko leta malo u bazenu jer smatram mozda da im je to bolje za njih da mogu da se suncaju na prirodnom suncu.

Regularni član
Regularni član

See User information
da ja ih cjelu godinu imam vani u dva bazena ali u zimi su u kuci i super im je :D

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Mogu biti napolju, na mestu gde se voda neće pregrejati. Gledajte samo da je ih ne premeštate mnogo. Jednom kad ih iznesete napolje neka budu vani dok ne dođe vreme da se unesu unutra (kraj septembra otprilike). I obavezno da budu bezbedne od kojekakvih živuljki koje bi im mogle naškoditi.

Aktivan član
Aktivan član

See User information
A kad da ih stavim u bazen kad je najbolje negde mozda 15 juna 20 tako nesto a?

Pisano: 28.05.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pa recimo kad ti minimalne temperature pređu 18 stepeni.

Pisano: 29.05.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Lazar321
Ovako posto imam u stanu bas veliku terasu pa planiram preko leta da kornjace izbacim na terasu i da im kupim bazen i nesto da im stavim u sredini kao ostrvo da mogu da izadju da se suncaju i tu bi mi bile preko leta pa sad ja da pitam dali je to dobro i dali bi morali da se ubaci filter ili grejac vode i od kog do kog meseca je najbolje da budu napolju na terasi????

Trebao bi si prije slaganja smjestaja napraviti monitoring temperature na terasi. Po ljeti se mala kolicina vode jako brzo zagrije, pogotovo kada nije u hladu i kada se nalazi na kipucem betonu terase. Kod vrtnih jezera se toplina koja se akumulira u vodi zbog sunca dalje salje u hladnu zemlju, a na terasi se "jezero" jos i grije odozdo.
Ja sam na svom balkonu za vrijeme najtoplijih dana izmjerio temperaturu zraka visu od 45 stupnjeva, voda u pokusnoj kadi je bila oko 40 stupnjeva, na podu balkona doslovce mogu ispeci jaje. Tako da oprezno sa stavljanjem kornjaca na terasu!
Filter bi bio svakako pozeljan da se voda ne zagadi previse, grijac ti nije potreban.
Kako su ti kornjace jos dosta male moras sve dobro ograditi da ti ne mogu pobjeci, najbolje je napraviti kavez oko cijelog smjestaja.

Pisano: 30.05.2012

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Meni je zgrada uvucena u ima 3 zgrade koje su spojene i moja je u sredini na mojoj terasi sunce u bazen direktno bije tek negde oko pola 4 ili 4 sata popodne a kad su one najvece vrucine i ono bazen je u hladu uvucen.I bazen je precnika 170cm x 100cm x 30cm.
A vodu bi punio negde do 20cm otpriliek da nemogu da izadju i kopno bi stavio na sredinu bazena napravio bi ga nekako xD
A ja preko leta i mogu i suncobran da im stavim da ih ne greje bas mnogo sunce posto ga imam na terasi.

Pisano: 31.05.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
U svakom slucaju prije nego sto stavis kornjace unutra provjeravaj tjedan-dva temperature u najtoplijem dijelu dana. Jer 20 cm, cisto solidna dubna za male kornjace, je dosta plitka pa postoji opasnost od pregrijavanja.

Pisano: 01.06.2012

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum