Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Letnji smestaj |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Koliko su velike, stare i gde ih planiraš držati tokom zime?
Pisano: 27.05.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Pa nisu velike mnogo planiram ih drzati preko zime u akvarjumu.a preko leta u bazenu tih nekih 3 meseca kad su bas velike vrucine ono, stare su sad mozda jedno 4 meseca su kod mene imaju oko 6,7 cm oklop duzine.
Teo sam da ih drzim preko leta malo u bazenu jer smatram mozda da im je to bolje za njih da mogu da se suncaju na prirodnom suncu.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
da ja ih cjelu godinu imam vani u dva bazena ali u zimi su u kuci i super im je :D
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Mogu biti napolju, na mestu gde se voda neće pregrejati. Gledajte samo da je ih ne premeštate mnogo. Jednom kad ih iznesete napolje neka budu vani dok ne dođe vreme da se unesu unutra (kraj septembra otprilike). I obavezno da budu bezbedne od kojekakvih živuljki koje bi im mogle naškoditi.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
A kad da ih stavim u bazen kad je najbolje negde mozda 15 juna 20 tako nesto a?
Pisano: 28.05.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pa recimo kad ti minimalne temperature pređu 18 stepeni.
Pisano: 29.05.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Trebao bi si prije slaganja smjestaja napraviti monitoring temperature na terasi. Po ljeti se mala kolicina vode jako brzo zagrije, pogotovo kada nije u hladu i kada se nalazi na kipucem betonu terase. Kod vrtnih jezera se toplina koja se akumulira u vodi zbog sunca dalje salje u hladnu zemlju, a na terasi se "jezero" jos i grije odozdo. Ja sam na svom balkonu za vrijeme najtoplijih dana izmjerio temperaturu zraka visu od 45 stupnjeva, voda u pokusnoj kadi je bila oko 40 stupnjeva, na podu balkona doslovce mogu ispeci jaje. Tako da oprezno sa stavljanjem kornjaca na terasu! Filter bi bio svakako pozeljan da se voda ne zagadi previse, grijac ti nije potreban. Kako su ti kornjace jos dosta male moras sve dobro ograditi da ti ne mogu pobjeci, najbolje je napraviti kavez oko cijelog smjestaja.
Pisano: 30.05.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Meni je zgrada uvucena u ima 3 zgrade koje su spojene i moja je u sredini na mojoj terasi sunce u bazen direktno bije tek negde oko pola 4 ili 4 sata popodne a kad su one najvece vrucine i ono bazen je u hladu uvucen.I bazen je precnika 170cm x 100cm x 30cm.
A vodu bi punio negde do 20cm otpriliek da nemogu da izadju i kopno bi stavio na sredinu bazena napravio bi ga nekako xD A ja preko leta i mogu i suncobran da im stavim da ih ne greje bas mnogo sunce posto ga imam na terasi.
Pisano: 31.05.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
U svakom slucaju prije nego sto stavis kornjace unutra provjeravaj tjedan-dva temperature u najtoplijem dijelu dana. Jer 20 cm, cisto solidna dubna za male kornjace, je dosta plitka pa postoji opasnost od pregrijavanja.
Pisano: 01.06.2012
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.