NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
67 korisnika su online (18 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 67

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

granje
Regularni član
Regularni član

See User information
trebao bi ako netko zna gdje nabaviti u zagrebu ili ima neko granje malo veće (dužina cca 1 m) da mi pomogne jer bi stavio to u tank...i recimo ako netko zna koji panj sa korjenom bi mogao instalirati da ima funciju kopna...i naravno ako netko ima na 'lageru' makar sumnjam :) svaka pomoć je dobrodošla
dimenzije tanka su 110x45x50 (dxšxv)

Pisano: 01.03.2012
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: granje
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav, dobio si vec odgovor na susjednom forumu (da ne ispadne da ignoriram) :)

Pisano: 04.03.2012

Početni član
Početni član

See User information
Kad smo vec kod granja... Nabavila sam granu od vinove loze ali nisam znala da ta grana pluta i ne mogu je nikako uglavit u akvariju..... Pokusala sam je malo sa kamenjem zadrzat na dnu ali kornjaca rijesi situaciju i grana opet pluta... Ima ko rjesenje?? Zna li ko kaj da na pravim? Jer koliko sam uspjela vidjet ljudi imaju u akvarijima granje ali ne zanam kako da ne pluta...
Hvala

Pisano: 05.03.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ako ces ju dovoljno namakati potonut ce, e sad koliko ce dugo trebati ne znam.
Jedna od metoda kako ubrzati postupak je prokuhavanje grane (da dođe do sirenja materijala) i onda ju direkt iz kipuce vode ubaciti u hladnu vodu da se naglo stisne. Na taj nacin bi trebao iz nje izaci zrak zbog kojeg pluta. Postupak treba ponavljati puno puta.
Druga, meni draza metoda je uzeti veliku keramicku plocu, kroz nju probusiti rupe i drvo pricvrstiti nehrđajucim vijecima za brodove kroz tu plocu. Na plocu jos dodatno natovaris sljunka i problem rijesen.

Početni član
Početni član

See User information
Ma prokuhavala sam ja granu ali nisam znala da bi trebala odma u hladnu vodu...ova druga ideja se i meni vise svida pa cu probat nekaj tak iskemijat... mozda nekaj tipa sa priljepcima za staklo kak se grijac drzi...probat cu pa cu vidjet ...hvala , pozz

Regularni član
Regularni član

See User information
@kori
vidio sam odgovor hvala ti, daj ako ti nije teško pliz pogledaj odgovor tj ideju kako mislim staviti biljke unutra, odgovorio sam isto tamo na forumu
thx

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: zihersprica
Ma prokuhavala sam ja granu ali nisam znala da bi trebala odma u hladnu vodu...ova druga ideja se i meni vise svida pa cu probat nekaj tak iskemijat... mozda nekaj tipa sa priljepcima za staklo kak se grijac drzi...probat cu pa cu vidjet ...hvala , pozz

Priljepci su riskantni jer kad popuste uzgon moze lansirati drvo, te ostetiti akvarij ili ozlijediti kornjacu...

Citiraj:

Pisano od: ZooS
@kori
vidio sam odgovor hvala ti, daj ako ti nije teško pliz pogledaj odgovor tj ideju kako mislim staviti biljke unutra, odgovorio sam isto tamo na forumu
thx

Citiraj:

ideja je iduća:
dakle supstrat i šoder i svo bilje zasaditi u posebnoj posudi dubine cca 10 cm i površine i oblika koji paše u većem akvariju (ja npr imam akvarij dimenzija 110x45x50 i namjravam staviti posudu površine od cca 40x40) i staviti u veliki akvarij. preko te posude staviti nekakvu rešetku, plastičnu možda i fiksirati ju na posudu nekako (vjerojatno silikonom ili nekim ljepilom koje neće ništa puštati u vodu). sad je jedino stvar ta da ta rešetka nebi smjela biti tako gusta da bilje nemože rasti kroz to a opet ne preširoka da kornjača može kopato i sve razbarušati. dakle ne mrežica nego neka malo čvršća rešetka (npr razmak između rebara 3-5 cm). i onda kamenje tj podlogu koju imam (isto šoder 5-8 mm) staviti oko toga tj sakriti tu posudu čisto iz estetskih razloga.

To bi definitivno sprijecilo kornjacu da iskopava biljke, međutim nece ju sprijeciti da ih grize i trga.
Ako i dalje zelis pokusati u tu posudu bi bilo dobro staviti substrat za bilje (ako se biljka koju stavljas iskljucivo hrani preko korijena), te sljunak sitnije granulacije, barem pri sredini posude jer korijenju najvise pase granulacija 1-3 mm (bolje ce se primit).
Sto se tice mrezice svakako mora biti plasticna. Ako ce i posuda biti plasticna oko ruba pusude mozes probusiti rupe i tu mrezu "razapeti" preko posude na nacin da ju pricvrstis plasticnim vezicama za elektricne instalacije (googlaj "tie wraps" ako ne znas na sta mislim). Silikon ti tako nesto ne bi drzao, a ovo je prakticno jer samo prerezes vezice kada nesto radis i stavis nove, jako su jeftine.
Plan je dobar, ali nazalost garancije za uspjeh nema i ulog bas nije zanemariv. Mislim da ti najbolje izglede ima Echinodorus amazonicus i ostali Echinodorus hibridi jer imaju uzasno jak korijen kad se prime. Jedina je mana sto kornjace koje vole jesti biljke vole i Echinodoruse. Druga biljka koja ima dobre sanse je Cryptocoryne wendtii "brown" /"green". Njih kornjace ne vole bas jesti. Od visih biljki je Ludwigia repens nesto cvrsca i kornjace je ne vole jesti, međutim nema bas jak korijeni sustav pa je upitno bi li je kornjace mogle lako iscupati.

Pisano: 06.03.2012

Regularni član
Regularni član

See User information
mislio sam da uzgojim brdo biljaka posebno i onda tako h samo prebaciti onako u jako velikim količinama pa sam mislio čisto po principu da kada se zasiti i navikne da ih neće toliko trgat. svijestan sam da će u početku biti agresivna kornjača prema biljkama jer je nešto novo u okruženju ali mislim da bi po nekom principu količine toga skužila da ju netreba uništavati. ako kužiš kaj hoću reći
i znam na koje vrpce misliš imam toga doma na tone pošto sam elektrotehničar :)

Pisano: 07.03.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Mislim da je najvaznije biljci dati priliku da se ukorijeni (bar 2-3 tjedna) prije nego ju stavis kod kornjace inace ce samo proci pokraj nje i iscupati je. Dugotrajno jako mali postotak vlasnika Trachemysa uspije sa njima zadrzati bilje bez stalnih intervencija i troskova.

Pisano: 09.03.2012

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum