Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
GRIJAČ |
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Ne ispitujem bezveze zbilja moram znati kolko grijač od 50w maksimalno vode moze grijeti?? Koliko litara?
Pisano: 24.04.2011
|
|||
|
Re: GRIJAČ |
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Blucima 50w.. Imam ja grijač od 200w ali imam jedan od 50w u manjem akvariju a sad ove manje kornjače selim u veci akvarij pa me zanima koliko je watta moze zagrijati. Hvala na odgovoru računat ću watt na 1 litru.
Pisano: 24.04.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ovdje mozes pronaci svu potrebnu dokumentaciju: LINK
Najvaznije je voditi racuna koliko je tocno vode u akvariju. Da imas akvarij od recimo 100 litara i punis ga do polovice unutra ce ti biti sigurno manje od 50 litara ako imas nekakvu podlogu i dekoracije. Ako stavis pre slab grijac s obzirom na kolicinu vode grijac moze pregoriti uslijed pregrijavanja ili ce ga njegova unutarnja zastita iskljucivati da se hladi prije nego li postigne zeljenu temperaturu u akvariju. Pravilo 1 watt na litru je dobra smjernica za 99% slucajeva kada je rijec o sobnoj temperaturi. Ferplast i jos neki proizvođaci imaju preciznije određivanje snage grijaca uz pomoc ovakvih tablica. Delta t je razlika između zeljene temperature u akvariju i temperature prostorije u kojoj se akvarij nalazi:
Pisano: 26.04.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
Puno hvala na trudu i odgovoru! :=)
Pisano: 27.04.2011
|