Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: kamen za fiksiranje pumpe |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Preporucljivo je da taj kamen nije topiv u vodi jer ce ti se u akvariju stavrati jako puno kamenca. Kamen moze biti iz prirode, ali onda ga moras testirati kiselinom. Testiras na nacin da kapnes kiselinu na kamen i gledas da li ima reakcije. Ako se kamen pijeni to znaci da je vapnenackog podrijetla i da nije bas pogodan za akvarij.
Da bi ti plan finkcionirao taj kamen mora biti dovoljno velik i tezak da ga kornjace uopce ne mogu pomicati, onda niti nemas straha da ce razbiti akvarij. Jesi li razmisljala o nekoj drugoj soluciji? Mozda bi pumpu mogla nekako bolje fiksirati pomocu obicnog vrtnog crijeva prikladnog promjera? Pumpu moras redovito cistiti, mora postojati nacin da se otvori dio sa rotorom da ga mozes kompletno izvaditi i pocistiti. Pogledaj uputstva ako si ih dobila uz akvarij.
Pisano: 19.04.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
pozz
evo pitanje, zanima me kako se fiksira pumpa pomoću vrtnog crijeva? i još jedno da li su vanjski kanistarski filteri išta bolji po filtraciji od unutarnje potopne pumpe?
Pisano: 04.05.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ja mislim da su vanjski puno puno bolji jer su veći od ovih sto se potapaju / a to kako filtrira zavisi od filter medija koji su u njemu :P
Pisano: 05.05.2011
|
|||
Ako ste usutkali nekoga niste ga i preobratili,ko hoce ne
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Dakle mislio sam da samo uzmes komadic vrtnog crijeva odgovarajuceg promjera pomocu kojeg bi ojacala spoj pumpe i cijevi na kojoj visi (recimo nabila tu cijev preko spoja da pumpa nije u mogucnosti otpasti tako lako). Kanisterski filteri su najucinkovitijii komercijalni filteri za akvarije. Također su najskuplji i najkompliciraniji. Vise imas ovdje: LINK Evo i par prezentacijskih videa da vidis kako konkretno izgledaju, rade i odrzavaju se:
Pisano: 06.05.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
imam pitanje, kolko kornjačama znači da eventualno nadogradim akvarij u budućnosti? mislim, akv je dug metar a širok oko 50 cm ali je punjen dopola. sad me zanima da li se uopće isplati nadograđivati ga? problem je u tome što sve i da imam novaca za veći nemam ga gdje staviti tako da u budućnosti imaju perspektivu širenja uvis.
Pisano: 07.05.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Najveca prednost je u tome sto ces u akvariju imati vecu kolicinu vode pa ce akvarij biti lakse odrzavati. Ali sto se tice samih kornjaca njima je potrebna veca duzina, dubina im nije toliko kriticna. Ali u svakom slucaju bilo kakvo prosirenje je pozeljno.
Pisano: 24.05.2011
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.