Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
kornjaca u kadu? |
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
sme li se kornjaca ubaciti u napunjenu kadu da se malo raspliva???
Pisano: 11.05.2010
|
|||
|
Re: kornjaca u kadu? |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
naravno, možeš je čak i držati vani u nekoj staroj kadi. samo nemoj staviti ni prevruću ni prehladnu vodu. onako da ti je ugodna za ruku.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
odlicno , samo sam se bojala da joj ne skodi sveza voda?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
svejedno bi trebala tretirat vodu s nekim sredstvom za pripremu vode da maknes klor.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
A gde je trenutno drzis? Jel zelis da je drzis u kadi ili samo da je tako ubacis s vremena na vreme?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ja svojima ne tretiram vodu s ničim ovisi kako su navikle ali neće im ništa biti od vode vodovodne. možeš sve staviti u kadicu samo neznam da li ti je grijač potreban mislim da nije jer ako se drže vani onda im to ne treba pošto se voda grije na suncu sad neznam da li noću treba održati istu temp ili ne. u svakom slučaju moraš ograditi da ti ne padnu di. mogla bi ih držati u vrtnom jzercu ako imaš vrt. to im je najbolji smještaj. filter možeš staviti u što hoćeš. ja sam svoj učvrstila za zid akvarija sa onom gumenom prijanjaljkom što se pljune pa se igračke zalipe na staklo. samo ga zalipiš još silikonom za stijenku, provučeš žicu ili konop i učvrstiš. najbolje bi ipak bilo ako imaš vrt držati ih u vrtu u jezercu. upiši tu gor eu tražilicu od kornjača jezerce za kornjače i izbaciti će ti sve teme o tome.
Pisano: 12.05.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Odgovor je NE!!! Kornjace nisu kucni ljubimci koje se smije stalno seliti, dirati i uznemiravati. To su gmazovi koji trebaju svoje uvjete i mir! Treba im sloziti smjestaj postene velicine u kojem ce imati dovoljno prostora za kretanje. Vađenje kornjace iz akvarija, pustanje u setnje po podu ili ubacivanje u kadu ne moze nadomjestiti potrebu za pravilnim smjestajem. Time samo stetis zivotinji, izlazes je bespotrebnom stresu i mogucnosti da se razboli. Citiraj:
Kornjacu moze drzati u kadi jedino ako je to trajan smjestaj sa svom potrebnom opremom. Sto se tice temperature ne mozes ubaciti kornjacu u vodu temperature koja tebi odgovara. Tvoj dojam temperature oviti o trenutnoj temperaturi tvoje ruke. Osim toga, ako uzmes kornjacu iz akvarija temperature 25 stupnjeva i ubacis je u vodu temperature 30 stupnjeva izazvat ces temperaturni šok! Citiraj:
Kornjacu ne moras nuzno drzati u akvariju, mozes je drzati i u velikoj plasticnoj posudi sve dok unutra slozis svu potrebnu opremu. Vise o tome imas ovdje: LINK Ako planiras kornjacu staviti van moras je zastititi od potencijalnih opasnosti (ostalih zivotinja, djece) i paziti da se smjestaj ne pregrije na suncu jer kornjaca tada moze dobiti srcani udar. U plasticnu posudu mozes staviti grijac jedino ako ima zastitu ili ako je instaliran na komad stakla (vise o tom u clanku o smjestaju). Citiraj:
Tu jako grijesis zato jer klor/kloramin i teski metali mogu nanijeti stetu i kornjaci i bioloskom sistemu u akvariju. Drzanje kornjaca u vodi koja nije pripremljena moze dugorocno narusiti zdravlje kornjaca i uzrokovati probleme sa ocima. Klor/kloramin se koristi za dezinfekciju i ubija nitrificirajuce bakterije u dnu i filteru akvarija koje vrse biolosku filtraciju. Priprema vode je obavezna i ne valja to olako shvatiti! Voda prije stavljanja u akvarij mora odstajati 24h u sirokoj plitkoj posudi ili se moze tretirati akvaristickim sredstvom za pripremu vode i direktno dodavati u akvarij (to je brzi i bolji nacin).
Pisano: 12.05.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
ok. početi ću im stavljati to čim nabavim. pa i ja sam nova u tome, ne mogu sve odjednom kao ni duca. bitno je da se trudimo i želimo im bolje uvijete.
Pisano: 13.05.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ok, nema problema, ja vas moram ispraviti, zato sam ovdje.
Znas da se mediji moraju prati u staroj akvarijskoj vodi, razlog tome je upravo klor koji ubije bakterije za biolosku filtraciju. Kada ti dodas vodovodnu vodu bez pripreme u akvarij to je prakticki isto kao da medije (i podlogu) operes u vodovodnoj vodi.
Pisano: 14.05.2010
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.