NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
83 korisnika su online (7 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 83

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

Anonymous
sipina kost i filter
u terarij kornjače stavljam sipinu kost.zanima me jel to ima svrhe jel sam pročito da neki filterski mediji(poput aktivnog ugljena,a njega ja imam) usisavaju nečistoče zajedno sa vitaminima u vodi.pa jel ima svrhe stavljati vitamine u vodu???!!!

Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: sipina kost i filter
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Trebas malo bolje citati sto ti se odgovara u ostalim temama:

Citiraj:

Pisano od: Kori
Dakle, poanta sipine kosti je da je kornjaca pojede (na bilo koji nacin) i iskoristi njen kalcij.

Kornjaca nema nikakve koristi od same cinjenice da joj stavljas kost u vodu. Ona taj otopljeni kalcij ne moze iskoristiti. Od sipine kosti jedino ima koristi ako je pojede.

Usput, kalcij nije vitamin vec mineral.

Ali isto tako nema nikakve koristi stavljati bilo kakve vitamine u vodu, nego samo na hranu.

Pisano: 19.02.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
a što je sa onim"kornjačicama" koje prodaju u specijaliziranim trgovinama, bijele su bije, meni liče na sipinu kost, prodavačica mi je rekla da sadrže kalcij a ujedno skupljaju izlučevine iz vode(?)
Kao pravi naivac, odah sam ju nabavila, košta oko 12 kn ali kornjača ju ne grize niti vidim da je voda čišća...
;(

Pisano: 05.03.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: banana
a što je sa onim"kornjačicama" koje prodaju u specijaliziranim trgovinama, bijele su bije, meni liče na sipinu kost, prodavačica mi je rekla da sadrže kalcij a ujedno skupljaju izlučevine iz vode(?)
Kao pravi naivac, odah sam ju nabavila, košta oko 12 kn ali kornjača ju ne grize niti vidim da je voda čišća...
;(

nadam se da si već pročitala šta ti sve treba za pravilan smještaj i kako hraniti kornjaču, ako nisi pogledaj na forumu, ugl. svaka tema je ista tako da ćeš naći sve odgovore, samo pročitaj sve

što se tiče te bijele kornjače to sam ja jednom kupio kao nešta s kalcijem, bezveze, nema nikakve koristi.....

Exit light
Enter night
Take my hand
We're off to never-never land

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: banana
;(

U vezi toga imas u clanku o prehrani:

Citiraj:
U pet shopovima ćete često pronaći bijele blokove “kalcija” u obliku kornjače. Ti blokovi su samo jos jedna komercijalna stvar koja se prodaje uz posudu s palmicom i račićima novim vlasnicima kornjača. Taj blok bi se trebao topiti u vodi i sprječavati mekšanje oklopa kod kornjača, ali osim što otapanjem otvrdne vodu nema drugih korisnih funkcija. Veće kornjače ponekad grizu i jedu te blokove, ali u nekim istraživanjima je dokazano da je kalcij u pogrešnom obliku i da od njega nema nikakve koristi. U svakom slučaju ih izbjegavajte.

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum