Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Kupnja opreme - koje? |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav i dobro dosla na forum!
Grijac nije bas neka dobra marka, ali posluzit ce. Jedino nisi navela koliko watta ima...da bi bio adekvatan za napola napunjeni akvarij od 100 litara mora biti snage barem 50W nadalje. Ova zarulja Night Glo je potpuno beskorisna za kornjace, to je za nocne zivotinje. Potrebna ti je neka UVA-UVB zarulja poput Repti Glo 5.0 u obliku neonke ili stedne zarulje, te obicna spot lampa/reflektorica za grijanje koju mozes kupiti u normalnom ducanu sa rasvjetom. Eheim Pick-Up je dobra stvar, jedan od najkvalitetnijih unutarnjih filtera koje mozes kod nas kupiti, samo je pitanje o kojem se modelu radi 2006, 2008, 2010, 2012? Vazno je da je filter dovoljno velik i jak. ReptoSafe je također ok, ali ubuduce ti savjetujem EasyLife Fluid filter medijum (FFM). To sredstvo obavlja istu funkciju kao i ReptoSafe samo je puno bolji i ima dodatnih pozitivnih efekata. Moja topla preporuka je da izbjegavas navedeni lanac pet shopova zato jer ne mare previse o dobrobiti zivotinja, zarada im je na prvom mjestu i podvalit ce ti svasta samo da prodaju. Predpostavljam da su ti oni savjetovali Night Glo za kornjacu...? Jesi li vec kupovala nesto ili tek planiras? Ako si iz Hr. moja preporuka je: www.teraristika.hr www.aqua-terra.biz/eshop Sto se tice prehrane trebaju ti samo neke kvalitetnije granule, ostalo sve sama spremas (meso, riba, bilje). Najbolje su Tetra ReptoMin, JBL Agil, JBL Rugil... Svakako ti preporucam sljedece clanke, unutra ces naci sve sto je potrebno za osnovnu brigu: Smjestaj za vodene kornjace Prehrana vodenih kornjaca (popis)
Pisano: 24.05.2011
Editirano od Kori on 24.05.2011 20:49:05
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Citiraj:
Prije svega, hvala na detaljnom odgovoru i ostalim informacijama! Ovo je moja prva kupnja, prema tome i moje prvo iskustvo. Proučavam ponudu na mrežnim stranicama koje ste mi naveli i vidim mnogo toga dobrog. Ali kao i u bilo kojoj trgovini koja ima veliku i raznoliku ponudu, često ne znam što odabrati i to mi kupnju čini težom, pogotovo zato što nemam prijašnjih iskustava. Iskreno rečeno, ne znam ni koliki je uobičajeni rok trajanja takve opreme, odnosno koliko učestalo bih trebala obnavljati opremu, i kako mogu vidjeti je li i dalje visoko funkcionalna? Zbog toga se pouzdajem u tuđa iskustva, mada su i ona različita - tj. ne koriste svi istu opremu. Hvala na pomoći, i vjerojatno ću se uskoro opet javiti!
Pisano: 25.05.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Koliko ce ti oprema trajati vise ovisi o tome koliko velik smjestaj ces kupiti. Ako kupis 50-100 litara to bi ti moglo biti dovoljno sljedece 2 godine. Ne zato jer ce se akvarij raspasti ili oprema zakazati nego ce kornjace jednostavno prerasti taj smjestaj. Kada jednom kupis posten akvarij od oko 400 l i kvalitetnu opremu to ce ti trajati vjerojatno do kraja zivotnog vijeka kornjace, dakle 30-40 godina. Tu i tamo ces morati vjerojatno zamijeniti koji rezervni dio ali to je to. Jedino sto ces trebati redovito mijenjati su UVA-UVB lampe, jer one isijavaju spektar samo 6 mj. do godine dana ovisno o tipu.
Generalno gledano najbolje marke kod nas za filtere su Eheim, Fluval i JBL. Za grijace JBL i Jager. Za UV rasvjetu Exo Terra, Sylvania. Za suhe hrane Tetra, JBL, Nutrfin, Exo Terra.
Pisano: 26.05.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Da, otvorila sam konkretniji post o opremi u drugoj, konkretnijoj "kategoriji", dobila sam i konkretan odgovor na njega :)
Pisano: 27.05.2011
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.