NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
93 korisnika su online (36 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 93

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

filtracija
Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Zao mi je sto moram postaviti pitanje na temu o kojoj se milijun puta ovdje raspravljalo ali ja sam totalni debil za filtere, nista ja to ne kuzim, model ovaj ili onaj, jacina protoka vode itd.

Za filter trenutno mogu izdvojiti max 500kn.
U akvariju ce biti oko 120l vode. Koje modele mi preporucate i gdje ga ima za kupiti?
( zivim u okolici zg tak da bilo koji pet shop dolazi u obzir)

Pisano: 28.02.2011
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: filtracija
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Za pocetak se odluci za dimenzije akvarija i do kuda ces ga tocno puniti, uzmi u obzir da ce kornjaca rasti, pa da ces joj mozda stavljati dublju vodu i terarijski poklopac na akvarij.

ako zelis posten filter najbolja solucija je naravno vanjski kanisterski filtera. Ako ce u akvariju kolicinski biti 120 litara vode onda bi ti preporucio da uzmes vanjski filter koji je deklariran barem za 200 litara. E sada, kvalitetan vanjski filter do 200 litara za 500 kn neces naci. Tako da ti preporucam da se strpis jos par mjeseci i jednom-dva puta tjedno mijenjas dio vode dok ne usparas za posten filter jednom zauvijek.

Preporuka broj jedan za ljude iz Zagreba su Fluval filteri jer se vec godinama jako dobro drze na trzistu i rezervni dijelovi su dostupni u prakticki svim boljim pet shopovima u slucaju da zatreba. Sami filteri su kvalitetni, nemaju vecih tehnickih problema i uz povremenu zamjenu dijelova znaju trajati i po 15-20 godina. Doma imam jednog vec skoro cetiri godine i jako sam zadovoljan. Model za 200 litara je Fluval 205.

Drugi na listi su Eheim vanjski filteri. Ta tvrtka je izumila vanjske akvarijke filtere i njihovi filteri glase kao najbolji na svijetu. Kod nas su sad redovito dostupni, no po pitanju rezervnih dijelova za sada ne stoje bas najbolje. U slucaju da ti ode koji dio i nemaju ga u pet shopu vjerovatno ces naruceni dio cekati mjesecima i kad dođu skupo platiti. U buducnosti se mozda situacija popravi, pa odluci sama, ja doma imam dva komada i jako sam zadovoljan. Noviji modeli za 200 litara su Pro III 2071, Ecco Pro 2034 ili jaci 2036, te nesto stariji Pro II 2026 i Pro I 2224. Ima njih jos...

Treci izbor je JBL. Oni su na nasem trzistu najnoviji od svih navedenih, u svijetu ih se također cijeni po kvaliteti i po pristupacnim cijenama (sto nazalost nije slucaj u hr.). Rezervne dijelove nisam viđao po policama pet shopova no navodno nije problem naruciti. Smatram da se ovi filteri jos trebaju dokazati na trzistu, ali definitivno su jedni od kalitetnijih koje ces naci. Model za 200 litara je JBL CristalProfi e900.

Ono sto ce ti se jos vjerovatno nuditi su TetraTec filteri. To su jako povoljni filteri koje ljudi masovno kupuju pa na kraju pozale - preporucam ti da ih izbjegavas jer imaju hrpu problema, napravljeni su od lose plastike i ako kupis jednog sanse su velike da ces za godinu-dvije poludit s njim i prijec na Eheima i Fluvala (govorim iz iskustva).

Preporucam www.teraristika.hr , www.belugo.hr ili www.zoo-vili.hr

Pisano: 01.03.2011
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum