Pregledava ovu temu:
2 Anonimnih korisnika
Re: pozdrav i nekoliko pitanja |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
ee sad vidim da bi mi više odgovarala mošusna kornjača...
gdje je ima za nabaviti? p.s. živim u BiH
Pisano: 29.12.2010
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Bok!
Mošusne kornjače ćeš dosta teško naći.Na naslovnici imaš jako puno članaka o svemu,od smještaja do prehrane i svega ostalog.
Pisano: 30.12.2010
|
|||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
Citiraj:
Pozdrav luxy, Mošusnu kornjaču u Sloveniji se može nać(koliko sam barem čito tema o njima).U Tukanu ako se ne varam.... Akvarij im može biti manji od crvenouhih,80cm dužine,a za jednu uzgojnu grupu 100cm dužine-ako se ne vaaram. preferiraju više mračnije stanište,netrebaju uv rasvjetu. neznam kolika bi im dubina najviše odgovarala,jer sam čito da se ponekada znaju umoriti i utopiti,a čito sam da su u prirodu nađeni na metar dubine.rađe još pričekaj nekog iskusnijeg.... podloga bi trebala bitii sitnija,te se u Aq trebaju staviti panjevi/grane da se može penjati. kaošto sam već napiso pričekaj nekog iskusnijeg[/quote] u gornjoj plavoj traci-o kornjačama- imaš opis vrsta pa ima i mošusna,odličan poučan tekst,te ga savakako prouči |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Pozdrav i dobro dosao na forum! Za malu crvenouhu ili zutouhu kornjacu bi 100 litara bilo dovoljno, međutim kornjaca ce to u roku od 2 godine prerasti i trebati akvarij 300-400 litara. Ako nisi spreman na tako nesto bolje nemoj niti uzimati kornjacu. To je ljubimac za cijeli zivot prakticki, zive 30-40 godina tako da ti se mozda nece uklapati u buduce planove. Za postaviti pravilan smjestaj treba dosta novaca i prostora tako da svi ukucani moraju biti upoznati i slozni s tim. Osnovna oprema je grijac, UVA-UVB rasvjeta, lampa za grijanje i filter. Dimenzije prvog akvarija mogu biti i standardne. Stolna lampa moze posluziti za grijanje (ako se radi o reflektorici), ali također ti je potrebna i posebna UVA-UVB lampa za gmazove. Za pocetak mozes koristiti mali unutrasnji filter, ali neces dugo biti zadovoljan s njim. Kornjace trebaju puno jacu i bolju filtraciju od riba. Akvarij ne mora imati poklopac, no bolje ga je imati jer on ipak drzi vlagu i temperaturu, stiti od propuha, „nezeljenih posjetitelja“ itd. Za sloziti takav smjestaj ti iz mog iskustva treba minimalno 100 eura. Osnovno sto trebas znati o drzanju i hranjenju imas ovdje: Smjestaj za vodene kornjace Prehrana vodenih kornjaca (popis)
Pisano: 01.01.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
poz zemljak i ja sam iz BiH
nez dal si jos uzeo kornjace al ja imam par ja mislim crvenouha i zutoha nisam jos siguran .: u pet sopu jedna me kostala 15 KM znaci dvije kornjace 30 KM il otprilike 15 ewri kupio sam onaj mali akvarij 20 litara 15 KM platio lampa 5 KM obicna samo da grije a grijace i ostlu opremu nalazim na piku atmanov grijac 300 W samo platio 20 KM ( 10 ewri ) filter nisam nabavio al sam nasao u jednoj radnji oko 25 KM unutarnji nez koji je naziv posto e akvarij mali taj od 20 l morao sam naruciti stakla jer su akvariji preskupi kod nas puno jeftinije ces proc ako ti kupis staklo i polijepis ja sam uzeo 50 Cm dug 35 širok i 35 dubok i sve to izrezano po dimenzijama me kostalo 25 KM , oko 62 litra ja mislim kad se izracuna .( nisam siguran neide mi to racunanje vode bas xD ) i kupis silikon za akvarijume ako mozes nac providni onaj .. za sad posto su veoma male moze izdrzati sa ovom velicinom valjda godinu pa cu kasnije povecavati aqaterarij . u ovoj nasoj BiH ces veoma tesko nac dobru opremu ima da te oderu u svakoj radnji i da ja sam zeznuo nisam prvih dana imao grijac i jena kornjaca mi ima upalu ociju :S :S :S pa gledaj kak ces
Pisano: 18.01.2011
|
|||
Ako ste usutkali nekoga niste ga i preobratili,ko hoce ne
|
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Prije dva dana sam kupila kornjacu, ali ona nece da jede...khmm...nista jos uvijek nije pojela. Davala sam joj crvice, ali ocigledno nije zainteresovana.... Sta se desava sa njom? Heeelp!!!
Pisano: 07.02.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Brano dobrodošla.
Otvori temu u adekvatnom delu foruma i reci nam gde je držiš u kakvim uslovima? I pročitaj ovo: Hrana za vodene kornjače Smeštaj za vodene kornjače
Pisano: 07.02.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Hvala Toni!
Drzim je u plastici sa palmicom, na sobnoj temparaturi. Voda je cista, ima dovoljno svijetlosti i prostora za plivanje. Ne znam sta joj jos nedostaje. Davala sam joj meso. Jos uvijek ga nije pojela...khmm...cudna kornjaca.
Pisano: 08.02.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav i dobro dosla na forum!
Kornjacu drzis u pogresnim uvjetima, procitaj clanke o smjestaju pa ce ti biti jasnije. Kornjaca mora imati temperaturu vode 25 stupnjeva i kopma 30-35 da bi mogla normalno funkcionirati. Treba ti puno veca posuda za drzanje ili akvarij, te grijac za vodu, lampa za grijanje kopna, UVA-UVB rasvjeta za gmazove te filter. Kornjaca je gmaz koji nema svoju temperaturu tijela i ovisi o temperaturi okoline, ako joj je hladno bit ce ukocena i nece imati apetita, a s vremenom ce se razboliti i uginuti. Sada za prvu pomoc iznad kopna stavi obicu stolnu lampu (onu sa klasicnom zaruljom ili reflektoricom koja grije). Nabavi opremu sto prije.
Pisano: 08.02.2011
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.