NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
88 korisnika su online (31 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 88

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

Trachemys scripta scripta
Početni član
Početni član

See User information
Najprije da poželim svima dobar dan.
Ovaj site je vrlo poučan, pa puno znači za mene koja sam potpuna neznalica što se tiče kornjača. Iskreno, do jučer nisam ni razmišljala o nabavljanju kornjače, ali sam ju jučer popodne dobila od jedne nesavijesne vlasnice kojoj više nije bilo zanimljivo imati kornjaču a i ide na more pa joj se "neda vucarati kornjaču sa sobom".

I tako, jučer mi donese malu lijepu kornjaču, koliko sam vidjela na ovom siteu, vrsta je Trachemys scripta scripta. Kornjača je bila u plastičnom terariju veličine 25x15 cm, dubine možda 5 centimetara. Odmah sam išla potražiti neke informacije i vidjela da je takav smještaj teror za kornjače pa sam ju smjestila u veću posudu. Nažalost, ova posuda je također plastična, ali veću staklenu posudu nemam, a jučer sam bila u nemogućnosti da ju kupim jer pet shop nažalost nije radio, kao ni danas.

Kornjača je velika oko 5 centimetara, a ne znam ni spol ni starost. Znam da je možda nesavijesno tako naglo i bez ikakve pripreme uzeti životinju, no nadam se da ću ubrzo naučiti nešto o njoj i učiniti joj život što boljim i kvalitetnijim.

Bilo kakvi prijedlozi su dobrodošli, isto tako i sve vrste pomoći. I unaprijed hvala svima koji pomognu. A sad idem još malo proučavati ovu stranicu.
Lijepi pozdrav.

Pisano: 17.06.2007
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Trachemys scripta scripta
Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
hvale vrijedan potez.
sasa

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Drago mi je da ti nase stranice mogu pomoci, naravno tu smo i mi, tako da slobodno pitaj a mi ce mo nastojati da uvek pomognemo.

Malo pregledaj imas stvari koje trazis vec je bilo govora o tome,s a mo ih nadji! ;)

Početni član
Početni član

See User information
Sutra popodne joj idem kupiti akvarij. Trudit ću se da bude što veći (iako nisam baš pri novcima) da joj bude što bolje kod nove vlasnice.

Maoprije sam joj dala malo čistog pilećeg mesa i pojela je, sad sam sretna... Mali biljojed

Razmišljala sam i da ju uparim s nekim ali malo je teže izvedivo s obzirom da ne znam spol.

Možda da ipak ostane sama?

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Trudi se da nabavis sto veci aq mozes, i naravno treba ce ti filter sijalice i grejac (ali grejac ti nije sada nuzno potrebanm sve do zime).

Naravno da bih kornjaca bila sretnija da je uparis, ali nece biti ni problem ako ostane sama (kako prepoznati spol pisano je vec na forumu, potrazi samo, ali opet to je tesko kada je kornjaca mlada).

Pisano: 18.06.2007

Početni član
Početni član

See User information
Danas smo nabavile akvarij i sutra se selimo u njega Jako sam uzbuđena, a vjerujem da je i ona...

Što se uparivanja tiče, neću joj nabaviti prijatelja jer bi akvarij bio premali (25 litara).

Kupile smo i hranu u štapićima (Tetra), a u akvarij ćemo staviti sitni šljunak, bez pijeska.

A sad smo jako umorne i idemo spavati iako mislim da bi se ona radije još malo ostala sunčati pod lampom.

Laku noć kornjačoljupci!

Pisano: 18.06.2007

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
odkud znas da je to jedna trachemys scripta scripta? Jel imas sliku?

I vec sam par puta rekla i recu jos jednom, da svako to procita. Razmislite dobro dali hocete upariti kornjace. Nisu bas socialne i ako zive u malim prostoru (sto je vecinom u akvariji) onda sansa raste da se nesto desi.
Naj veci je problem ako se kupi dvije mali, nezna se dali je musko ili zensko, ako bi bilo zensko i musko. Onda 100% nece moc u jednim akvarijum ziviti oboje. Zenska ce nonstop bit u stres-u, moze oboliti ili onda moze atakirati musko i njega ubit. Radi toga sto musko cjelu godinu hoce sex a ona samo par puta u godini. I u akvarijum je veliki problem, jer ona nemoze pobjec o njega.

I nemoj hraniti te sticks, prepuno proteina imaju u sebi. I nezna se ni sta je stvarno u tome unutra.

Pisano: 23.01.2008

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Scripta, zadnji post u ovoj temi je straiji od 7 mjeseci.
Dali mislis da ima svrhe odgovoriti na temu koja vise
od sedam mjeseci nije aktivcna ?
Ja mislim da nema, ali to je samo moje, neutralno msiljenje.
Svatko nek sam za sebe to ocijeni.

Druga stvar su kornjace.
Tocno je da je u akvarijumu pamtnije drzati jednu kornjacu,
nego njih 2, 3 ili 5 da se nemaju gdje okrenuti.
Takodjer je tocno da je bolje takozvano "Haremsko drzanje"
(1 musko, vise zenki) bas i razloga koje si navela.
Ali kod Trachemys to nemozes opcenito reci,
kao primjer za vecinu mekooklopnih kornjaca koje se moraju same drzati i samo pri parenju spojiti pod kontrolom.

Trachemys scripta se vrlo cesto moze drazti zajedno
sa drugim zenkama, cak i muzijacima zajedno sa
Graptemysima ako im je osigurano dovoljno mjesta za
suncanje, plivanje kretanje.
Individualno se naravno moze desiti agresija jedna prema
drugoj (bez obzira na spol) i u tom slucaju se moraju
kornjace razdvojiti.

Pisano: 23.01.2008

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum