Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Dno Predhodni Topik Sljedeci Topik
Registrirajte se da bi komentiraliTopic is Locked
Re: Trachemys scripta scripta |
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
hvale vrijedan potez.
sasa
Pisano: 17.06.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Drago mi je da ti nase stranice mogu pomoci, naravno tu smo i mi, tako da slobodno pitaj a mi ce mo nastojati da uvek pomognemo.
Malo pregledaj imas stvari koje trazis vec je bilo govora o tome,s a mo ih nadji! ;)
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Sutra popodne joj idem kupiti akvarij. Trudit ću se da bude što veći (iako nisam baš pri novcima) da joj bude što bolje kod nove vlasnice.
Maoprije sam joj dala malo čistog pilećeg mesa i pojela je, sad sam sretna... Mali biljojed Razmišljala sam i da ju uparim s nekim ali malo je teže izvedivo s obzirom da ne znam spol. Možda da ipak ostane sama?
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Trudi se da nabavis sto veci aq mozes, i naravno treba ce ti filter sijalice i grejac (ali grejac ti nije sada nuzno potrebanm sve do zime).
Naravno da bih kornjaca bila sretnija da je uparis, ali nece biti ni problem ako ostane sama (kako prepoznati spol pisano je vec na forumu, potrazi samo, ali opet to je tesko kada je kornjaca mlada).
Pisano: 18.06.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Danas smo nabavile akvarij i sutra se selimo u njega Jako sam uzbuđena, a vjerujem da je i ona...
Što se uparivanja tiče, neću joj nabaviti prijatelja jer bi akvarij bio premali (25 litara). Kupile smo i hranu u štapićima (Tetra), a u akvarij ćemo staviti sitni šljunak, bez pijeska. A sad smo jako umorne i idemo spavati iako mislim da bi se ona radije još malo ostala sunčati pod lampom. Laku noć kornjačoljupci!
Pisano: 18.06.2007
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
odkud znas da je to jedna trachemys scripta scripta? Jel imas sliku?
I vec sam par puta rekla i recu jos jednom, da svako to procita. Razmislite dobro dali hocete upariti kornjace. Nisu bas socialne i ako zive u malim prostoru (sto je vecinom u akvariji) onda sansa raste da se nesto desi. Naj veci je problem ako se kupi dvije mali, nezna se dali je musko ili zensko, ako bi bilo zensko i musko. Onda 100% nece moc u jednim akvarijum ziviti oboje. Zenska ce nonstop bit u stres-u, moze oboliti ili onda moze atakirati musko i njega ubit. Radi toga sto musko cjelu godinu hoce sex a ona samo par puta u godini. I u akvarijum je veliki problem, jer ona nemoze pobjec o njega. I nemoj hraniti te sticks, prepuno proteina imaju u sebi. I nezna se ni sta je stvarno u tome unutra.
Pisano: 23.01.2008
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Scripta, zadnji post u ovoj temi je straiji od 7 mjeseci.
Dali mislis da ima svrhe odgovoriti na temu koja vise od sedam mjeseci nije aktivcna ? Ja mislim da nema, ali to je samo moje, neutralno msiljenje. Svatko nek sam za sebe to ocijeni. Druga stvar su kornjace. Tocno je da je u akvarijumu pamtnije drzati jednu kornjacu, nego njih 2, 3 ili 5 da se nemaju gdje okrenuti. Takodjer je tocno da je bolje takozvano "Haremsko drzanje" (1 musko, vise zenki) bas i razloga koje si navela. Ali kod Trachemys to nemozes opcenito reci, kao primjer za vecinu mekooklopnih kornjaca koje se moraju same drzati i samo pri parenju spojiti pod kontrolom. Trachemys scripta se vrlo cesto moze drazti zajedno sa drugim zenkama, cak i muzijacima zajedno sa Graptemysima ako im je osigurano dovoljno mjesta za suncanje, plivanje kretanje. Individualno se naravno moze desiti agresija jedna prema drugoj (bez obzira na spol) i u tom slucaju se moraju kornjace razdvojiti.
Pisano: 23.01.2008
|
|||
|
Registrirajte se da bi komentiraliTopic is Locked
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.