NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
109 korisnika su online (47 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 109

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

(1) 2 »

problem s vodom
Početni član
Početni član

See User information
nisam znao gdje tocno da postavim temu... ak nije na dobrom mjestu nek ju admin premjsti..

uglavnom, imam problem s vodom, nakon sto u terarij ulijem novu vodu, nakon dva dana na vodi pocne plivat neka bijela luzina, nesto kao sluz.... i sve se zamuti.... i tak svaki put.... imam pumpu i filter i nemam pojma u cem je problem..

iso sam se raspitat u par zoo shopova, neki kazu da je to zbog njihove koze i oklopa, a drugi kazu da ih previse hranim.... u cem je problem??

Pisano: 16.11.2009
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: problem s vodom
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Koliko su ti velike kornjace i koliko ti je veliki akvarij ?

Pisano: 16.11.2009

Početni član
Početni član

See User information
Pozdrav svima!
Ja od pre nekih 4 meseca imam 3 male crvenouhe u akvarijumu od 50l. Opremio sam ga kompletno, filter mi je odgovarajuc za tu zapreminu.
Medjutim, imam isti problem kao i damrod! Konstantno mi se stvara neka penica i pliva uz zidove akvarijuma. Lici na neku sapunicu i bele je boje. Cistim i uklanjam to svakog dana iz dva razloga. Prvi jer me opasno nervira, a drugi jer se bojim da ne skodi kornjacama.
Sta je to i zasto se stvara? Kako da resim taj problem?
Pomoc!

Pisano: 05.07.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
pozdrav!
čime hraniš kornjače i koliko?
koji filter imaš?
da li ti se površina vode mreška od kretanja vode?
koliko često menjaš vodu i koju količinu, da li koristiš sredstvo za pripremu vode?

Početni član
Početni član

See User information
Hranim ih svom mogućom kupovnom hranom koju uspevam da nabavim. Sitniji i krupniji račići, granule nekoliko vrsta (žute, crvene, sa vitaminima, kalcijumom), onim šarenim listićima sa kojima se hrane i ribice.
Filter mi je onaj klasični crno-sivi (ne znam napamet model, pogledaću na kutiji, ali je sigurno za 50l).
Kada voda malo ispari onaj izlaz gde se prečišćena voda vraća (nisam stavio crevo za kiseonik) nazad u akvarijum je iznad nivoa vode i onda ona žubori i naravno podrhtava ako si na to mislio.
Vodu sam samo jednom menjao kompletnu (oko 25l), inače je dosipavam svakih nedelju dana (prethodno prokuvanu). Taj preparat za pripremu sam nabavio tek pre neki dan. Još ga nisam koristio za sad. Prvom prilikom kod promene vode ću ga upotrebiti.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Filter možda jeste za 50l al uz 3 kornjače koje se pošteno hrane ne verujem da je dorastao zadatku, pogotovo u 28 litara vode. Menjaj jednom nedeljno trećinu vode, povedi računa o ishrani, ne preteruj sa sredstvom za pripremu vode i ne moraš da prokuvavaš vodu. Pena je najverovatnije od previše organskim materija u vodi, poreklom od ostataka hrane i izmeta. Razmisli o većem smeštaju, jer ovo nije dovoljno za 3 kornjače.

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Penica se stvara u pocetku dok voda ne ustaje...Znaci i ja sam imao to u pocetku,ali kasnije se to povuklo...Dobro isprerite fitlere od sapunice,jer sam ja moj skoro prao...

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
kornjače je poželjno hraniti pincetom jer na taj način pojedu skoro svu hranu pa nema ostataka koji onečišćuju vodu..poželjno je da mlaz iz filtera mreška površinu pa probaj tako postaviti filter..

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: s4m3m4n
Dobro isprerite fitlere od sapunice

Od kakve sapunice?

Pisano: 06.07.2010

Početni član
Početni član

See User information
Proverio sam. Filter mi je za 300l AT-F101 (230W) . Postavljen je uspravno i mlaz gde izbacuje filtriranu vodu nazad je iznad površine. Čistim ga jednom do dva puta nedeljno. Očigledno ću morati to česće da radim. Filter perem običnom vodom bez ikakvih hemijskih preparata naravno.
Generalno predlažete sledeće:
1) Pri ishrani da se trudim da pojedu sve što im dam, tj. ako je moguće bez ostataka
2) Svakih nedelju dana da menjam oko 9-10l vode sa novom pripremljenom vodom
3) Češće da perem filter
Naravno ovo sve dok ne nabavim veći smeštaj je prelazno rešenje za sad.
Treba mi pomoć kod pripreme. Ovo sredstvo za to sam nedavno nabavio i nisam ga još koristio. Na njemu piše 5ml na 50l vode. Kako vi pripremate?

Pisano: 06.07.2010

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum